Özdilek

Güncel

Türkiye depremlere hazır değil!

Kocaeli küçük Millet Meclis Ekim ayı toplantısı İzmit Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya katılan STK ve siyasi parti temsilcilerinden çarpıcı görüş ortaya koydular.

6 Ekim 2019 Saat: 15:38
Türkiye depremlere hazır değil!
Türkiye depremlere hazır değil!

Türkiye depremlere hazır değil!

Kocaeli küçük Millet Meclis Ekim ayı toplantısı İzmit Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya katılan STK ve siyasi parti temsilcilerinden çarpıcı görüş ortaya koydular.

Türkiye depremlere hazır değil! 

Genel Gündem: ‘’Depremlere Ne Kadar Hazırız’’

Toplantıya, Kocaeli Valisi, Afad, Kocaeli Büyülşehir Belediye Başkanı,İzmit Belediye Başkanı, Kocaeli Üniversitesi,Kızılay,Kocaelimilletvekilleri,Siyasi Parti İlbaşkanları , Sivil Toplum Kuruluşları Ve Duyarlı  Vatandaşlar davet edildi.

Ancak toplantıya Sivil toplum kuruluşları, duyarlı vatandaş ve katılım gösterdi.

 

Ortaya çıkan  çarpıcı sonuç: Türkiye Depremlere Kesinlikle Hazır Değil!

 

İlk söz alan Kızılay eski Kocaeli Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, 99 Depreminden önceki Depremle ilgili toplantılara da katılım çok azdı fakat Ağır bedel ödedik, M.Ecevit Depremi bir gün sonra haber aldığını söylemişti, Biz haberleşme sıkıntısını gidermek için Kızılay olarak Kartepe ve Çenedağ’da Telsiz haberleşme istasyonu kurduk, şimdi çalışıp çalışmadığını bilmiyorum, o zaman Kocaeli Büyükşehirden temin ettiğimiz Depolarda Çadır dahil tüm AFAD Malzemelerimiz hazırdı, şimdi çadır Kızılay’dan alınmış sadece Gıda bırakılmış, Kocaeli Kızılay’da bizim zamanımızda 8 Personel devamlı ve 6 araç vardı şimdi ise dışarıdan aldığımız bilgilere göre bir araç ve bir personel kalmış, Tüm Kiraları Genel Merkez alıyormuş, Araçlar da Genel Merkeze alınmış, Ana Arterlerde Deprem ve Afetler için özel hatlar devamlı açık tutulması lazım, Deprem Tatbikatları Senaryo değil gerçeğe uygun olarak sık sık yapılması lazım, Elimde Hiçbir Döküm Olmadığı İçin depreme hazırlıklıyız diyemem dedi.

 

Mehmet Toker söz alarak, Bu Kentte Deprem için Katrilyonlar harcandı, Birileri zengin oldu, Kocaelideki Hafıza ortaya çıkarılsa ciddi katkı olur fakat Ben dökümanları paylaşacak adam bulamıyorum, Kocelide Depremden bir kişi öldü, Diğerlerini binalar öldürdü, mahalle afet gönüllüleri dağıtıldı, Depreme beklenerek hazırlanılmaz, Herkesin suç işlediği kanaatindeyim,

Bugün yarına göre erkendir, deprem seferberliği  ilan edilmelidir dedi.

 

Muhammet Odab söz alarak, Depremden sonra, yapı denetim yasası çıkarılmıştı yapılar denetleniyordu, şimdi imar affı ileBu Denetim rafa kaldırıldı dedi.

Behlül Metin, Aslında uzman olmak lazım, Deprem Ülkeleri neler yapıyor bakmak lazım, Çin Ciddi Depreme dayanıklı şehirler kuruyor, Biz Deprem İzelatörlerini dışarıdan alıp dışarıya test ettirerek milyonlarca parayı dışarı veriyoruz, 10 Milyon yerine 100Milyon dolar ödüyoruz, Türkiye’de bu imkan var dedi.

 

Mecit Ünal, İstanbul Depremi ile bu konu gündeme oturdu, Deprem Vergilerinin hesabını soran bir Muhalefet yok, Ben de Vatandaş olarak suçluyum yeterli örgütlenemiyoruz dedi.

 

Sinan Odabaş, Kocaelide 100  yıl daha Deprem olmaz rehaveti var fakat  Gölcük Depreminde İstanbul Avcılarda binlerce ölü oldu, olası İstanbul Defterinde 7.5 Depreminde hasar gören binaların çoğu yıkılacak! Deprem siyasi polemik haline geldi ama Herkese dokunur, Deprem çalışması yapan Konsey, Kaynak yetersizliği nedeni ile görevden alındı, Çok yüksek can kaybı olur, Gerçek tatbikat yapılmıyor, İstanbul depreminde Herkes kaçtı,5.7 de sınıfta kaldık, Biz önce kendimizi organize edelim, Kitleselleşme gayretini artırmalıyız, İnsana değer vermeyen yönetim Depreme önem vermez,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat