Özdilek

Spor

Transfer yasağındaki gerçeklerini anlattı

Başkan Bahri Yavuz toplantıda transfer yasağındaki gerçekler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

29 Temmuz 2018 Saat: 17:53
Transfer yasağındaki gerçeklerini anlattı
Transfer yasağındaki gerçeklerini anlattı

Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri Ceyhun Hoşdil, Volkan Mesut Sezgin, Çağrı Alparslan, Efe Nalçacı ve İsmail Kolaylı, taraftarlar ve basın mensupları Genç Kocaeliler Derneği Lokali’nde düzenlenen basın toplantısına katıldı. Başkan Bahri Yavuz toplantıda transfer yasağındaki gerçekler hakkında önemli açıklamalarda bulundu

 Atkılılar hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Başkan Bahri Yavuz teşekkür konuşmasıyla sözlerini devam ettirdi. Yavuz açıklamasında “2014 yılında kulübü devir aldığımızda 25 tane futbolcumuz vardı. Bütçemizi hala kendimiz oluşturuyoruz. Futbol endüstri oldu. Türkiye’de futbol inanılmaz kötü yerlere geldi. Biz kendi altyapımızı oluşturup kendi alt yapımızla yol almalıyız. Altyapımızda bugün 225 oyuncu var. Altyapıda 10 kişilik ekip görev yapıyor. 7 yıl sonrası için zaman harcıyoruz. Bizi bugünün suyunda boğmaya çalışıyorlar. Dört yıldır söylediğimizi finansal Fair-Play’ı şimdi Fenerbahçe Başkanı Ali Koç söylüyor. Bizimle gurur duyun. Bizde istiyoruz üst liglerde olmayı. Biz hala 40 metrekare kulüp binasında görev yapıyoruz. Daha iyisini istemiyor muyuz, hepimiz istiyoruz” dedi.

 Bu şehirde darbe yaptılar

Başkan Bahri Yavuz konuşmasının devamında “Nerede bu takımı üst liglere çıkartacağım diye söz verenler. Söz verenler KEV kongresinde. Biz yıllarca bunların peşinde koştuk. Hepimizin mücadele etmemiz gerekiyor. Daha büyük destek olmalıyız. Kan kusuyoruz, kızılcık şerbeti içtik diyoruz. Söz verdiğimiz yurt binası için bize zaman lazımdı. Defalarca söyledik. Bizi Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne şikayet ettiler. Bizi dava ettiler. İnsanları aldatarak genel kurul yapmaya çalıştılar. Bu şehirde resmen darbeydi. Kimsenin sesi çıkmadı. KEV’de işimiz bitti bir dakika durmam. Bu şehrin bu kadar sahipsiz olması ağırıma gidiyor. Bu insanların basit hesaplarla uğraşmaları bizi çok üzüyor. Kasım ayındaki kongrede herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

 Nereden geldik, nereye gidiyoruz

Başkan Bahri Yavuz, “ Fikri Işık’a, İbrahim Karaosmanoğlu’na, Tahir Büyükakın’a, İlhan Bayram’a, dönemin AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’a, milletvekillerine özellikle KEV konusunda Haydar Akar, Tahsin Tarhan ve Fatma Kaplan Hürriyet’e, transfer süreciyle ilgili Saffet Sancaklı’ya teşekkür ederim. Büyükşehir bürokratlarımız çok katkı gösterdi ve sorumluluk aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KEV arazinin tekrar sosyal amaçlı olarak devam ettirileceğinin sözünü vermişti. Bu konuda hassasiyet gösterdi. Kocaelispor Kulübü olarak takipçisi olacağız, teşekkür ediyoruz. Taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da farklı düşüncelerin olduğu zamanlar olacak. Haklı talepler de olacaktır. İlk günden beri parçaya değil fotoğrafın bütününe bakalım. Nereden geldik, nereye gidiyoruz. Hep hatırlayalım demiştim” dedi.

 Acıtasyon yapmıyoruz

Başkan Yavuz “Geldiğimizde altyapıda 13 lisanslı oyuncusu vardı. Şuanda 225 lisanslı oyuncumuz. Seçerek ve elenerek gelmiş bir topluluk var elimizde. 60 metre sahada çalışıyoruz. Aydın Günaydın ve beraberindeki ekip çok iyi çalışıyor. Bugünün suyunda boğmaya çalışıyorlar bizi. 7 sene sonrasındaki çocuk uğraş veriyoruz. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor borç içinde yüzüyor. Bu yönetilir bir yapı değil. Ali Koç, bizim 4 senedir söylediklerimizi söylüyor, lütfen gurur duyun arkadaşlar. Hala 40 metrekare kulüp binasında çalışıyoruz. Acıtasyon yapmıyoruz, memnunuz durumumuzdan. İki senede üst liglere çıkartacağız diyenler bakın nerede? Hepimiz üzüldük. Bu kadar ses çıkabildi şehirde.”

 Bizim gözümüz kev’de değil

“9 milyon KEV’in kasasında. Yurt binası yapacağız dedik. Bizim gözümüz KEV’de değil diye daha önce de söylemiştik. Acaba sinekten yağ nasıl çıkarırız diye kafa yorduk. 49 yıllığına arazi kiralayalım, fabrikalara gidelim, sen kiremitlini, sen alçısını ver diyerek, imece usulü yurdu yapalım dedik. Kalan paradan harcamayalım ama sözümüzü tutarak yurdumuzu yapalım. Ama zaman lazımdı. Sağ olsunlar toplandılar 20 kişi, biz kongre yapıyoruz dediler. Biz orada olsaydık kongre resmi olarak yapılmış sayılacaktı. Bizi şikayet ettiler. Resmen darbeydi bu, kimsenin sesi çıkmadı. Bu şehrin bu kadar sahipsiz olması çok ağrıma gidiyor. Vakfı alıp sırtımıza eve mi götüreceğiz. Aynı desteği vekillerimizden bekliyoruz.”

 İsimlerini bilboardlara asacağız

Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz  “Borcun orijinali 64 milyon TL idi. 2014 Kasım tarihiyle. 26 milyona borcu kapadık. Biz kasamızda bin lira tutamıyoruz. Sürekli hesap değiştiriyoruz. Haciz ihbarnameleri geliyor. Belediyeye, sponsorlarımıza… Ödemeleri alıyoruz, ondan sonra kamuoyuna açıklıyoruz.

Gönüllü bağış yapan insana 10 tane “Hırsız içerdense kapı kilitli olmaz” diye. İhbarname gönderen insanların isimlerini bilboardlara asacağız. Her yönetim döneminin vergi borcu var. Bunun içinde 14 milyon 150 bin lira vergi cezası var Serhan Gürkan döneminde. Beni ödemeler konusunda eleştirildiğim kadar bu adam eleştirilmedi. Hadsizliğe asla tahammül etmeyeceğim.”

 Rakamlarda tutarsızlık vardı

 Başkan Yavuz şöyle devam etti “Başladığımızda 55 tane TFF’ye başvurmuş dosya vardı. Toplam dosya 91. Bütün muhasebe evrakları mahkemede. Tek bir sayfa dahi alamıyoruz. Bizdeki kayıtlarla diğer kayıtlar birbirinden tutarsız. Hala netleştiremediğimiz çok dosya var. TFF’de görünmeyen borçlar çıktı. TFF’ye gidenlerin borçları farklı çıktı. Önceki transfer döneminde çek aldım diyor. 1 milyon 440 bin lira Muammer Çelik’in çek iadesini aldık. Daha alacaklarımız var. Diğer yönetimlerin var. Anlaştığımız futbolculardan vazgeçenler de oldu. El sıkışıp 35 gün telefonlara çıkmayanlar oldu. Kendilerine, faizini sonuna kadar alacaksın, sakın anlaşma diyenler oldu. 10 milyon 300 bin para kaldı demiştik. Büyükşehir’e olan borçlarımızı da 3 milyona kapattık. Anapara 14,5 milyon lira oldu. Avukatlık ücretleri derken rakam daha da yükseldi”

 Transfer konusu 6 milyona biter

Yavuz bir başka konuda “Kocaelispor eski teknik adamı Yılmaz Vural’ın 450 bin lira alacağı vardı. Sözleşmesi euroyla yapılmış, 210 bin Euro istiyorum dedi. Bugünkü kurla 1 milyon 100 bin yapıyor. En son 750 bin TL dedik kabul etmedi. Hocam kabul et 450 bin lirayı, Kocaelispor eski Kocaelispor değil 3.Lig’de dedi yine kabul etmedi. Biz ısrarla iletişimi sürdürmeye, çağırmaya devam edeceğiz. Paramız bitti. Futbolcularla görüşmeye devam ettik. 1 milyon 618 bin lira. 15 Ağustos’a kadar. Toplamda 9 arkadaşımız var uzlaştı. 730 bin lira. Toplam 2,5 milyon olsa bu 9 kişi daha düşecek. Bunun dışında 10 tane sıkıntıya sokacak; Kemal Aslan, Serhat Akın, Yılmaz Vural, Ali Egesel (Kemal’in menajeri ), Murat Hacıoğlu, Engin İpekoğlu, Muhammet Özdin, Fuat Yaman, Julio Cesar, Bastos var. Totalde 5,5-6 milyonlara ama anaparaya ikna edersek bu işi bitirme şansımız var. Serhat Akın bayağı yol aldı. Murat Hacıoğlu da adı atacağına inanıyoruz.  Siyasilerimizden de destek bekliyoruz.”

 Pirelli loca ile yine destek verecek

Başkan Yavuz son olarak “O enerjiyle kombineyle başlayalım. Localarla ilgili çok yol aldık. Pirelli ilk locayı alacak ve bu konuda öncülük yapacak. 50 locayı 50’şer bin liradan fabrikalara satmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız var. Her belediyemizin stadyumda temsil edilmesini istiyoruz. Zeminle ilgili bütçelerde sıkıntı var. Hiçbir ilde stadın turnikelerini o ilin spor müdürlüğü yapmamış. Hep kulüpler yapmış. O rakam düşük gözükse bile Muzaffer Çintimar bu konuyla ilgili çok uğraşıyor. İsim hakkı için çok büyük hayallerimiz var. Aylık maliyet 250 bin lira. Bu bütçenin yanına yaklaşma ihtimalimiz yok. Bu konuda da çok çalışıyoruz. Bu arada Bülent Uygun, Sayın Cumhurbaşkanı’na stat isim hakkıyla ilgili sorunu iletmiş ve birkaç futbolcunun borcu için yardımcı olmuş. Ona da çok teşekkür ediyoruz. Kombineler için de ilk senemizdeki heyecanın olmasını istiyoruz”dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat