Özdilek

Kültür/Sanat

Toplu, Rıdvan Şükür’e Kırım Tatarlarının göç kitabını imzaladı

Kocaeli Kırım Tatar Derneği üyesi Ferit Toplu, yazmış olduğu “Kırım - Dobruca – Kocaeli Ekseninde Kırım Tatarları” isimli kitabını Dağcı ve maratoncu Rıdvan Şükür’e Kocaeli Kırım Tatarları dernek merkezinde imzaladı.

14 Ağustos 2018 Saat: 01:26
Toplu, Rıdvan Şükür’e Kırım Tatarlarının göç kitabını imzaladı
Toplu, Rıdvan Şükür’e Kırım Tatarlarının göç kitabını imzaladı

Şükür’e imzalanan kitapta Kırım'dan ve Dobruca'dan Kocaeli Vilayetine göç eden yaklaşık 150 aile ile yüz yüze görüşmeler yapılmış ve onların göç hikayeleri dinlenerek hazırlanmış.

Siyaset ve spor dünyasının yakından tanıdığı Rıdvan Şükür’ün ailesi de 1935 yılında Romanya’nın Köstence şehrinden Nazım vapuru ile gelenler arasında bulunuyordu. Aslen ailesi Kırım’ın Kerç şehrinden olan Şükür, bir Kırım Türkü olarak hediye edilen kitabı büyük bir ilgiyle okuyacağını, göç eden ailelerin hepsinin kendine göre acılar yaşadığını belirtti, ayrıca Kırım’ın Türk dünyasının Kanayan yarası olduğunu, yaşanan başka sorunlar içerisinde kaybolduğunu ifade etti. Kitabın yazarı Ferit Toplu beye teşekkür eden Rıdvan Şükür, kitabın büyük bir emekle hazırlandığını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat