Özdilek

Kültür/Sanat

THP Kocaeli İl Başkanlığı'ndan Hocalı Soykırımı Konferansı

Turancı Hareket Platformu(THP) Kocaeli İl Başkanlığı ve Kocaeli Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği Hocalı Soykırımının 25. yıl dönümünde konferans düzenlemek için bir araya geldi.

27 Şubat 2017 Saat: 21:43
THP Kocaeli İl Başkanlığından Hocalı Soykırımı Konferansı
THP Kocaeli İl Başkanlığı'ndan Hocalı Soykırımı Konferansı

26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesi’ndeki Hocalı kasabasında Rus destekli Ermeni birliklerinin 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katletmesinin 25. yıl dönümünde Turancı Hareket Platformu Kocaeli İl Başkanlığı ve Kocaeli Azerbaycan Öğrenciler Birliği bir konferans düzenledi.

KONFERANSA YOĞUN KATILIM

Türk Ocakları Kocaeli şubesi başkanı Yücel Alpay Demir ve Kamu-Sen Kocaeli İl Başkanı Yaşar Şanlı'nın da katıldığı  Konferansa öğrencilerin ve halkın ilgisi yüksekti. Konuşmacı olarak Azerbaycan Milletvekili Melahat İbrahimkızı, Azerbaycan Nesimi Vali Yardımcısı Gülare Hanım ve Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar katıldı. Açılış konuşmasını Kocaeli Azerbaycan Öğrenciler Birliği Başkanı yaptı. Daha sonra THP il başkanı Hüseyin Güllü konuşmasıyla beğeni topladı.

HOCALI’YA ADALET ARAYACAĞIZ

Hüseyin Güllü, “Türk olmanın verdiği güçle bu kutlu davayı hep ileri taşımak için çalışacak ve mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz”dedi.Daha sonra Bilal DÜNDAR söz alarak”Bir millet iki devlet olduğumuzu bu yolda birlikte yürümemiz gerektiğini” dile getirdi. Son olarak söz alan Milletvekili Melahat İbrahimkızı: Dünyanın her yerinde Hocalı’ya  adalet arayacaklarını, Azerbaycan’ın bu konuda çok hassas olduğunu ve hala hakkını dünya kamuoyunda aradığını söyledi. Konferans bitiminde konuşmacılara plaket takdimi yapıldı.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat