Özdilek

Kültür/Sanat

“Sevgili Yönetmenim” kahkahaya boğdu

Spina Bifida Derneği Hiperaktif Tiyatro oyuncularının performansı, izleyicilerden tam not aldı

26 Aralık 2019 Saat: 21:33
“Sevgili Yönetmenim” kahkahaya boğdu
“Sevgili Yönetmenim” kahkahaya boğdu

“Sevgili Yönetmenim” kahkahaya boğdu

Spina Bifida Derneği Hiperaktif Tiyatro oyuncularının performansı, izleyicilerden tam not aldı

Başkanlığını Nabi Ulusoy’un yaptığı Marmara Spina Bifida Tüm Engelli ve Aileleri Yarımlaşma Dayanışma Derneği’nin  sponsor olduğu “Sevgili Yönetmenim” adlı 2 perdelik tiyatro gösterisi izleyenlerce dakikalarca alkışlandı.

Hasan Yasal yazdığı ve yönettiği oyun, Gölcük Kazıklı Kervansaray’da tiyatro severlerle buluşurken Sanatçı Bülent Tamer ve eşi, Kukla sanatçısı ve yazar Metin Ateş, Organizatör Adem Ünlü ile senarist ve köşe yazarı Mustafa Göksel de oyunu izlemeye gelenler arasındaydı. Simay Yasal’ın rejisini üstlendiği ve 12 oyuncu tarafından oynanan 2 perdelik komedi, salonda kahkaha fırtınaları estirdi. Aralarında engelli 2 oyuncunun da bulunduğu oyun, sürpriz bir finalle noktalandı.

Gösteri sonrasındaysa Marmara Spina Bifida Tüm Engelli ve Aileleri Yarımlaşma Dayanışma Derneği tarafından oyunculara ve emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi.

Öte yandan oyunculara prova yapabilmeleri için salonlarını açan VİP Özelsin Sanat Merkezi adına oyunu izleyen Sanat Merkezi Müdürü Bilge Türe de çiçek takdim etti.

“Sevgili Yönetmenim”

Yazan ve yöneten:

Hasan Yasal

Reji:

Simay Yasal

Oyuncular:

Hasan Yasal, Gülsen Tütüner, Can Bekiroğlu, Eray Büyükarslan, Gülfem Yılmaz, Melih Çakmakçı, Burakcan Akın, Jülide Baba, Fehmi Arar, Oğuzhan Delice, Erdinç Efendi, Fehmi Himmetoğlu.

Oyunun konusu:

Fakir bir yönetmen olan Lami, tek çıkış yolu olarak bir tiyatro oyunun yazar. Bu oyun; hem kendisinin hem de yardımcısı Fikri’nin  son şansıdır. Bir cast ajansı kanalıyla, oyuncu arayışın giren Lami, bir çoğu absürt olan oyuncu adayları karşısında şaşkınlığını saklayamaz. Tiyatro oyunu hazırlanır, ancak seyirciyi oyun sonunda sürpriz bir final beklemektedir.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat