Özdilek

Turizm

Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam Projesi Sertifika Töreni Gerçekleşti

Gölcük Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında yürütülen projenin amacı; Bölgenin Kültür ve Turizm değerlerinin korunması, tanıtılması, turizme kazandırılması ve turizm cazibe merkezi haline getirilmesidir

19 Nisan 2017 Saat: 17:23
Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam Projesi Sertifika Töreni Gerçekleşti
Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam Projesi Sertifika Töreni Gerçekleşti

Gölcük Belediyesi Projeleri içerisinde yer alan ve yürütülen, Kocaeli Gölcük-Başiskele Termal Turizm Merkezi Birliğince hazırlanarak, Gölcük Belediyesi ve Marka’nın (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) desteğiyle sürdürülen, “Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam” projesi eğitimleri sertifika töreni yapıldı

Gölcük Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında yürütülen projenin amacı; Bölgenin Kültür ve Turizm değerlerinin korunması, tanıtılması, turizme kazandırılması ve turizm cazibe merkezi haline getirilmesidir.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİDİ

Gölcük Belediyesi “Sultan Hatun Konağı’ nda” 40 saati teorik  40 saati de uygulamalı olarak Mutfak ve 80 saat serada uygulamalı organik tarım eğitimleri verildi.bu kapsamda hijyen, türk ve Osmanlı mutfağı ve yöresel mutfaklar eğitimi, yiyecek içecek kültürü, servis teknikleri, turizm ve ağırlama endüstirisinde çalışanlar konulu eğitim, organik tarımın geliştirilmesi ve teşvik edilmesi gibi konular işlendi.

55 KURSİYERE SERTİFİKA

Yaklaşık 55 kişinin katıldığı eğitimler, Proje Koordinatörü ve Turizm Birlik Müdürü Ayşe DIŞPINAR’ın “Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam” projesi sertifika törenine Kaymam Mustafa Altıntaş ve eşleri Funda Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve eşleri Feriha Ellibeş, Cumhuriyet Basavcısı Hüseyin Gülle, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, AKP ilçe Başkanı İdris Alp ve yönetimi ile eğitmenler, kursiyerler ve davetliler katıldılar.

AMAÇ TARİHİMİZİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAK

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Amacımız tarihin derinliklerinden günümüze sarkan ancak çoğu gizli kalmış değerlerin gün yüzüne çıkartarak halkımızla buluşturmak. Bu proje kapsamında 2.Yüzyıldan kalma bir değer olan Ilıca’dan başlayarak tarihi Kervansaray, Örcün, Sultanbaba, yukarı Değirmendere meydan ve konak yapımı, tarihi Değirmendere yalı evleri ve son olarak Sultan Hatun Konağı yapımını birlikte tamamladık. Bugünde Bu müstesna Konağımızda Sayın Ayşe hanımın ve proje ortaklarının çalışmaları sonucu Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam projesi konulu eğitim sertifika törenimizi gerçekleştiriyoruz. Ben bu çalışmalarda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum ”dedi.

SARAYLI ÖRCÜN HALKI SAHİP ÇIKTI

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise ”Bir çok paydaşların yer aldığı ve Belediyemizin desteklediği ve Örcün Saraylı halkının sahip çıktığı projenin bugüne gelmiştir. Kursiyerlerin ilgisi ve yaptıkları çalışmalar gerçekten takdir ediliyor. Ben bu duygularla emeği ve katkısı olan herkesi kutluyorum” dedi.

GÖLCÜK’TE TURİZM CANLANIYOR

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan “Gölcükte kültür ve turizmle ilgili önemli çalışmalar yapıldığını belirtmek isterim.İlk çalışmalarımız Gölcük ile ilgili Sultanbaba Türbesi ve Saraylı tarihi evlerin restorasyonuyla ilgili olmuştu ve bugün de Sultan Hatun Konağı’ nda Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam proje konulu sertifika törenindeyiz .Gölcükte gerçekten Turizm adına güzel işler yapılıyor” dedi.

PROJEDE KAPSAMINDA EĞİTMENLER VE KURSİYERLER ONURLANDIRILDI

Konuşmaların ardından 55 kursiyere sertifikaları ve eğitmenler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü.Yrd.Yrd.Doç.Dr.Bilsen Bilgili, KOU Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Dilek Dülger Altıner, Ziraat Müh.Hüseyin Yüce, Kocaeli Akademik Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı  Naif Bağı, Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği Başkanı Tayfun Gündüz, KOU Kartepe MYO Müdürü Prof.Sami Karacan, KOU Turizm Otelcilik Yüksek Okul Müdürü Yrd.Doç.Dr.Adem Yavaş ve öğretim üyeleri Doç.Dr.Emrah Özkul, DoçDr.Hatice Güçlü Nergiz ve Yrd.Doç.Dr. Dilek Dülger’e protokol tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Haber: Veysel Kavrayan

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat