Özdilek

Sağlık

"Salgın koşullarında 48 saatlik su kesintisi kabul edilemez!"

Emek Hareketinden Mimar, Mühendis ve Şehir Plancıları Kocaeli'de yaşanacak 48 saatlik su kesintisine tepki gösterdi.

27 Aralık 2020 Saat: 11:42
Salgın koşullarında 48 saatlik su kesintisi kabul edilemez!
"Salgın koşullarında 48 saatlik su kesintisi kabul edilemez!"

"Salgın koşullarında 48 saatlik su kesintisi kabul edilemez!"

Emek Hareketinden Mimar, Mühendis ve Şehir Plancıları Kocaeli'de yaşanacak 48 saatlik su kesintisine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada "İSU’ya ve Ulaştırma Bakanlığına çağrımız bu çalışmanın salgının etkilerinin geçeceği bir döneme ertelenmesidir. Alacakları karar halk sağlığına verdikleri değerin göstergesi olacaktır" denildi. 

Kocaeli'de İSU tarafından yapılan açıklamada TCDD'nin tren hattı çalışmaları nedeniyle il genelinde 48 saatlik su kesintisi yaşanacak olmasına tepkiler sürüyor. Emek Hareketinden Mimar, Mühendis ve Şehir Plancıları da yaptığı yazılı açıklamada, "Salgının geldiği boyut göz önüne alındığında su kesintisi, dolayısı ile hijyene iki gün ara verilmesi oldukça tehlikeli bir girişimdir" denildi. 
"Bir elediye nasıl bir tedbir planlamıştır? 
İSU’ya ve Ulaştırma Bakanlığına çağrı yapan Emek Hareketinden Mimar, Mühendis ve Şehir Plancıları, bu çalışmanın salgının etkilerinin geçeceği bir döneme ertelenmesini istedi. Alınan kararın halk sağlığına verilen değerin göstergesi olacağını belirten Emek Hareketinden Mimar, Mühendis ve Şehir Plancıları şu soruları yöneltti: 
"Emek Hareketinden Mimar, Mühendis ve Şehir Plancıları olarak soruyoruz;
* Bu kararı alanların Covid-19 salgınından ve bu koşullarda hijyenin öneminden haberi var mıdır?
* Bu çalışma ne kadar hayatidir ki bunca zaman bekletilmiş olmasına rağmen salgın sonrasına ötelenememektedir. Ne kadar önemlidir ki Kocaeli halkının sağlığından daha önemli kabul edilmiştir?
* Baraj ile çalışma yapılacak yer arasında 40 km’lik bir mesafe olmasına rağmen, bütün kentin suyu neden kesilmektedir. Bu iki nokta arasında hiç kesme noktası planlanmamış mıdır? Kentin herhangi bir yerinde hat zarar görürse tüm kent susuz mu kalacaktır?
* Belediye bu tür bir kesinti için nasıl bir tedbir planlamıştır. Su deposu olmayan binlerce konutta 2 günlük kesintiye vatandaşın nasıl tedbir alması beklenmektedir?"

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat