Özdilek

Siyaset

Saadet Gebze Erbakan’ı andı

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanlığı Milli Görüş Lideri 54. Hükümetin Efsane Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 6. Senei devresinde anma ve anlama programı düzenledi.

26 Şubat 2017 Saat: 15:47
Saadet Gebze Erbakan’ı andı
Saadet Gebze Erbakan’ı andı

“Önceliğimiz Anlamak Olmalı”

İman varsa imkan vardır diyerek, koalisyon hükümeti olduğu 70’li yılların ortasında, Kıbrıs’ı yeniden bize vatan toprağı olarak kazandıran, ağır sanayi hamlesi ile fabrika yapan fabrikalar inşa eden Milli Görüş ruhunu Erbakan’ca anlamak için canla başla çalışılması gerektiğini ifade eden Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, ülke olarak neden kaybediyorsak Erbakan Hocayı anlayamamaktan kaybettiklerini söyledi.

 

‘Erbakan’ı Anma ve Anlama’ konulu program Gebze’nin en büyük salonuna sahip olan Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’de yapıldı. Düzenlenen programa Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, İl Müfettişi Nurettin Çelik, İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, Dilovası İlçe Başkanı Mustafa Türel, Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya ve çok sayıda Milli Görüşçü katıldı.

 

Anlamamız gereken iki konu var teslim olmak

 ve teslim olmamak”

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa ev sahibi olarak ilk söz alan Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, İslam’ın şekil dini değil, şuur dini olmadığını Müslümanlığın yalnızca namaz kılmak, oruç tutmaktan ibaret olmadığını Allah’ın nizamının yeryüzüne hakim olması için Kuran’da en çok geçen emirlerden biri olan cihat şuurunu bizlere aşılayan Avrupa’dan, Asya’ya, Afrika’ya kadar cihat teşkilatlarını Milli Görüş teşkilatlarını kuran, hayat iman ve cihattır diyerek bu yolda yürümemize vesile olan, Erbakan Hocamıza sonsuz rahmet diliyor ve onu anlayarak onun yolundan gitmemizi bizlere nasip eden Allah’a hamd ettiğini ifade ederek, “İman varsa imkan vardır diyerek, koalisyon hükümeti olduğu 70’li yılların ortasında, Kıbrıs’ı yeniden bize vatan toprağı olarak kazandıran, ağır sanayi hamlesi ile fabrika yapan fabrikalar inşa eden, 54. Refah-yol iktidarında, maaşlara milletin yüzünü güldüren zamlar yapan, Cumhuriyet tarihinin ilk ve tek denk bütçesini gerçekleştiren, ümmetin birliğinin sağlanması yolunda başkalarının hayal etmekte bile zorlandığı başta İran ve Mısır olmak üzere Pakistan, Endonezya, Bangladeş, Malezya ve Nijerya gibi ülkeleri aynı masa etrafında toplayarak D-8’i kuran ve bu yöntemle İslam birliğinin temellerini atan, böylesi destansı hizmetleri hayata geçirerek milletimizin gönlüne ve tarihin şanlı sayfalarına efsane başbakan olarak mührünü vurmuştur. Merhum liderimiz Erbakan Hocamızın hayatını incelediğimizde iki maddelik ders çıkartıyoruz, Teslim olmak, Teslim olmamak. Birincisi kayıtsız şartsız hakka teslim olmaktır. İkincisi ise her ne şart altında olursanız olun asla zamana, imkansızlığa ve olumsuzluklara teslim olmamaktır. Ülkemizde ve coğrafyamız da son yaşadığımız olaylar değerlendirilirken siyasi muarızlarının bile Erbakan Hoca çok haklıymış demeleri, Erbakan Hocamızın ve Milli Görüşçülerin ne kadar doğru ve isabetli kararlar verdiğinin en büyük göstergesidir. Bütün mesele Erbakan çok haklıymış diyen her kişi olmaktansa, onun yolunda giden er kişi olmaktır." dedi.

 

Hayır diyen şehit anasına veya babasına nasıl terörist dersiniz’’

 

Ülke ve bölge olarak hassas bir süreçten geçiyoruz, Erbakan hocam bu millet için bir duruş, bir bakış açısı, bir pusula ve en önemlisi bir okuldu diyerek sözlerine başlayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, “O okulda hepimize Müslüman’ca düşünmeyi ve Müslüman’ca bakmanın şartlarını öğretti. Necmettin Erkaban değeri hala anlaşılamamış bir liderdir. Bize Erbakan hocayı yaşayanlar ve anlayanlar lazım. Bu ülke ne çektiyse bazı şeyleri ve bazı kişileri yanlış anlamaktan çekti. Bunun bedelini hep beraber çekiyoruz. Necmettin Erbakan hocanın hedefi Allah’ın nizamını dünyaya hâkim kılmaya çalışan bir liderdi. İslam'ı bilmeden Erbakan hoca anlaşılmaz ve kavranılmaz. 15 senedir düşünmeden adım atıldı ve daha sonra bunlar önümüze geldi. Bir sürü sorunlarımı varken başkanlık ve referandumu konuşacağız. Tabi konuşmamıza izin verilirse. Bugün fikir konuşulamıyor. Bu 18 maddeyi onaylayan iktidar bile eveti onaylatmak yerine şunlar şunlar hayır diyeceği için evet diyeceğiz diyor. Evet diyenler neden evet dediklerini açıklamak yerine hayır diyenlere terörist diyorlar. Bu referandum legal iki tercihten birini seçmek hainlik ise referandumu kaldırsınlar. Bu ülkede Saadet Partisi sesinin en gürü ile bugün başımıza bela olan bugün başımıza bela olan terör örgütler ile kucak kucağa iken seni uyarırken de hain diyordun. Bugün El Bab’ta ‘’Şehit olan evlatların aileleri, PKK ile çatışırken şehit düşen polislerin aileleri de hayır diyecek sen nasıl bunlara hain dersin, terörist dersin’’. Evet, çıkarsa ülkenin sorunları bitmeyecek. Hayır çıkınca da hükümet düşmeyecek. Cumhurbaşkanı cumhurbaşkanlığına devam edecek. Bu kadar yetkinin bir kişide toplanmasını doğru bulmuyoruz. 16 Nisan’dan sonra insanlar birbirinin yüzüne bakamayacak sözler söylememelidir. Bugün CHP iktidarda olsa ve o 18 maddelik teklif gelseydi, AK Parti’liler evet der miydi? Kişiye özel atılacak her adım bu ülkenin sorunlarını artırır. Bizler ülkeyi AK Parti’lilerden daha çok seviyoruz. 15 yılda AK Parti iktidarı 15 temel meselede adım attı. Saadet olarak bizler fikrimizi söyledik." şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat