Özdilek

Kültür/Sanat

Rıdvan Şükür, Kırlı’nın Çini sergisine davetliydi

El emeği göz nuru geleneksel Çini sanatı örneklerini günümüze taşıyan sanatçı Faruk Kırlı ve öğrencilerinin Eminönü, Hünkâr Kasrında açtığı Has bahçe isimli sergiyi gezen tarihçi Rıdvan Şükür, sergiyi çok beğendi.

31 Ocak 2020 Saat: 09:48
Rıdvan Şükür, Kırlı’nın Çini sergisine davetliydi
Rıdvan Şükür, Kırlı’nın Çini sergisine davetliydi

Rıdvan Şükür,  Kırlı’nın Çini sergisine davetliydi

El emeği göz nuru geleneksel Çini sanatı örneklerini günümüze taşıyan sanatçı Faruk Kırlı ve öğrencilerinin Eminönü,  Hünkâr Kasrında açtığı Has bahçe isimli sergiyi gezen tarihçi Rıdvan Şükür, sergiyi çok beğendi.

Tarihçi Rıdvan Şükür, mimar Faruk Kırlı’nın eserlerinde Selçuklu dönemi renk ve desenlerine yer veren çok özel bir sanatçı olduğunu belirtti. Ayrıca her zaman bir şeyler öğrenen, deneyen ve üreten birisi olarak, genç sanatçının birçok kişiden ayrıldığını dile getirdi.

Selçuklu dönemi eserlerde karşımıza sıkça çıkan renk ve desenleri günümüze taşıyan Mimar Faruk Kırlı’yı bu çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini söyleyen Şükür,  sanatçıyı çok başarılı bulduğunu ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat