Özdilek

Ekonomi

Pazar esnafında sıkıntı var

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Doğu Kışla Kapalı Pazaryeri ve Otopark Projesi yaklaşık 2 ay önce tamamlandı.

17 Kasım 2018 Saat: 13:04
Pazar esnafında sıkıntı var
Pazar esnafında sıkıntı var

 İzmit  Anıtpark Caddesi üzerinde kurulan  Perşembe Pazarı ve   Kadıköy Mahallesi Bağdat Caddesinde kurulan  Cumartesi Pazarı  kaldırılarak, Pazar esnafı  Doğu Kışlada kurulan  kapalı Pazar alanında tezgah açmaya başladı. Yaklaşık 35 bin metrekare alan üzerine kurulan kapalı pazaryerinden herkes memnun. 19 bin metrekarelik kullanım alanına sahip olan ve içerisinde 3 bin 400 metre uzunluğunda pazarcı tezgahı yer alan Pazar alanında,esnafın bir bölümü büyük sıkıntı yaşıyor.Pazar esnafı,  kendilerine böylesine modern bir  yer  yaptıkları için yetkililere teşekkür ederken,  yerlerin tahsisinde  yanlışlıklar   ve haksızlıklar yaşandığını öne sürdü. Esnaflar,   yerlerin tahsisi yapılırken  kura çekilmesi gerektiğini, ancak  çekilmeyerek proje üzerinde yer dağıtımı yapıldığını,  hak sahibi olmayan  çok sayıda  kişiye, 3 yıllık  3 bin ile 4 bin lira para karşılığı yer verildiğini, bu yerleri alan kişilerin aylık   bin 500 ile 2 bin lira  arasında   kiraya verdiklerini iddia etti. Yine esnaf kendilerinin  başka bir ile giderek tezgah açamadıklarını, hatta başka bir ilçede yada semtte Pazar kuramadıklarını ifade ederek,  Kapalı Pazar alanında  Yalova ve Bursa’dan gelerek tezgah açan kişilerin bile  olduğunu ifade etti.Babadan kalma Pazar yerlerinde,  pazarcılık yaparak geçimlerini sağladıklarını  ifade eden pazarcılar,   bu sorunları ile ilgili pazarcılar odasına ve belediyeye gittiklerini ancak   Oda’nın  soruna sahip çıkmadığını, belediyede ise muhatap bulamadıklarını  dile getirdi.  Yer dağıtımının gelişi güzel  ve kapasitenin üzerinde yapılması nedeniyle, tezgahlar arasından  araç geçemediğini  iddia eden esnaflar, “Bizlerin tek isteği var.  Belediye ve odamız ile buradaki esnaflardan oluşan bir komisyon  kurulsun. Kura çekilerek  hak sahiplerine yerleri verilsin.Bizlerin yerleri kısılarak,  Bursa veya başka illerden  yada başka  ilçelerden  gelenlere  yer verilmesin. Herşey makbuzlu  ve belegeli olsun. Hak sahibi olmayanlara , bu işi yapmayanlara yer verilmesin. Bu şahısların 3 yıllık  olarak düşük miktarlarda kiraladıkları yerleri   aylık  2 bin liraya kiraya verilmesinin önüne geçilsin” şeklinde konuştular.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat