Özdilek

Siyaset

Özak'tan kaçak otel iddiasına yanıt!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zekeriya Özak Çayırova ilçesinde ruhsat verilen otel inşaatı ile ilgili CHP'li meclis üyelerinin iddialarına düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi.

8 Kasım 2012 Saat: 17:50
Özak'tan kaçak otel iddiasına yanıt!
Özak'tan kaçak otel iddiasına yanıt!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda basın toplantısı düzenleyen başkan vekili Zekeriya Özak CHP Meclis Başkan vekili Fahri Örengül'ün Çayırova ilçesinde 10 katlı binanın kaçak olarak yapıldığı yönündeki iddialara cevap verdi. Özak, "Sayın Örengül Çayırova'da imar tadilatı ile büyük yolsuzluk yapıldığı iddiasında bulundu. Bizler Kocaeli'nin hızlı gelişen vizyonuna uygun olarak otel ve turizm yatırımlarının desteklenmesi amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu açıklamalarda bulundu.

Başkanımızın bu konudaki direktifleri doğrultusunda ilimizde 1 olan 5 yıldızlı otel sayısı önümüzdeki günlerde 7'ye çıkacak. Bu alanda Kocaeli'nin ciddi sıkıntısı vardı. 2002 yılında 107 bin turist ilimizi ziyaret ederken 2004 yılında bu rakam 116 bin'e 2011 yılında ise 209 bine çıktı. 


2023 vizyonunda bu rakamın 500 bin sayısına ulaşmasını bekliyoruz. Mevcut oteller bu ihtiyacı karşılamıyor. Bu amaçla otel projelerine ciddi destek verdik ve gerekli plan tadilatlarını destekledik. Bu otel alanında yapılan imar tadilatı sonrasında sanayi alanından çıkartılıp ticaret alanına dönüştürülmüştür. Çayırova ilçemizde hiç otelimiz yoktu. Bu otel 10 bin metrekare alan üzerine 9 katlı olarak yapılıyor. Bahsedildiği gibi ruhsatsız değildir. 30 Ocak 2007 yılında ruhsat almış bir inşaat. Aldığımız kararda eğer bu proje otel olarak yapılmaz ise imar tadilatı ile verilen 9 katlı ruhsatı alınarak 5 katlı hale getirilecek.


Bu proje ile Çayırova ilçemiz nitelikli bir otele kavuşacaktır. CHP'li meclis üyelerimizin açıklamaları statükocu bir anlayışın ürünüdür. Bizler kamu vicdanına uymayan hiç bir kararı almıyoruz. Bizler CHP zihniyeti gibi kamu alanlarına asla böyle yatırım yapılmasına izin vermiyoruz. Geçmişte Boğaz köprüsünü istemeyen anlayış bu gün bu otelin yapılmasını da istememektedir"dedi. 

Zekeriya Özak meclis kararı ile izin verdikleri çok katlı oteller arasında CHP'li eski belediye başkanı Sefa Sirmen'in otelinin de olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat