Özdilek

Çevre

Orman’dan 200 kilo cam atık topladılar

Körfez Belediyesi ve TEMA iş birliği ile Körfez’in üst noktalarında ormanlık alan içerisindeki bölgelerde ‘ormanlarımızı koruyalım’ etkinliği kapsamında farkındalık organizasyonu düzenlendi

7 Ağustos 2021 Saat: 10:43
Orman’dan 200 kilo cam atık topladılar
Orman’dan 200 kilo cam atık topladılar

Orman’dan 200 kilo cam atık topladılar

 

Körfez Belediyesi, TEMA İl Temsilciliği ve Körfez TEMA İlçe Temsilciliği ile birliği ile ‘Çevremizi temiz tutalım, ormanlarımızı koruyalım’ sloganı ile farkındalık organizasyonu gerçekleştirildi. İlimtepe bölgesinde gerçekleştirilen etkinliğe; Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, TEMA İl Temsilcisi Nermin Tol, İlimtepe Muhtarı Kazım Elmas, Körfez Belediyesi yetkilileri ve çevre gönüllüleri katıldı.

 

Kırılan cam şişeler

Özellikle orman yangınlarına sebebiyet verebilecek cam şişelerin toplandığı etkinlikte yaklaşık 250 kilo atık toplandı. Yetkililer, cam şişelerin orman yangınlarında en büyük etkenlerden biri olduğunu belirterek, “Bu konuda vatandaşlarımız daha duyarlı olmalı” mesajı verdi.

 

Lütfen dikkatli olalım

TEMA yetkilileri de duyarlılıklarından dolayı Körfez Belediyesi’n teşekkür ederek, “Cam şişeler, sigara izmaritleri, bilinçsizce yakılan ve daha sonra öylece bırakılan mangal atıkları yangın için ciddi risk. Doğayı sevelim ve koruyalım. Vatandaşlarımızın duyarlılığı bizleri olası felaketlerin önündeki en büyük engel olacak” dedi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat