Özdilek
Rana Sinem Siklon
Rana Sinem Siklon

Nerede EYYY diye başlayan nutuklar

Her 24 Nisan geldiğinde devlet büyükleri tarafından verilecek demeçleri özellikle bekliyorum

28 Nisan 2021 Saat: 18:30

Her 24 Nisan geldiğinde devlet büyükleri tarafından verilecek demeçleri özellikle bekliyorum, bakalım ne diyecekler diye.  Her 24 Nisan’da belirli demeçler verirler. Bu sefer farklı oldu. Cumhurbaşkanı  Biden “Ermeni soykırımını tanıyorum” dedikten tam üç gün sonra cevap verdi. Ama bir farkla! O gür sesiyle “Eyyy Biden” diye başlayan bir nutuk atmadı.  Benzer durumlarda Cumhurbaşkanımız azarlar veya suçlardı. Cumhurbaşkanı bu kez bir tanıdığına sitem eder gibi konuştu.

Evet, kabul ediyorum, soykırım iddialarıyla ilgili gerçekleri dile getirdi ama yurt içinde ve yurt dışında beklenmedik şekilde “Nazik” şekilde sitem etti. Hatta, konuşmasının bir yerinde “Evimizde ziyaret etti” gibi bir cümle yakaladım. Tabii, sitem ederken Biden kırılmasın diye kişisel dostluğunu da gösteriyor.  Cumhurbaşkanının neden “Eyyyy Biden” diye nutuk atmadığını ve neden bu kadar “Nazik” olduğunu kafama taktım. Neden böyle sakin sakin sitem ediyor acaba?

Amerika’daki Halkbank Davası,

İçerdeki ekonomik kriz,

Dış politika herkesle kavgalı olmamız,

Türkiye’yi kıskanan Batı’nın Cumhurbaşkanıyla görüşmek istemeyişi olabilir mi?

Bunlar yüzünden olacağına çok ihtimal vermiyorum ama mutlaka bir nedeni vardır.

Soykırımı da CEHAPE mi Yaptı?

Cumhurbaşkanı Biden’a karşı son derece “Nazik” sitem ederken iktidar Biden “Ermeni soykırımını tanıyorum” dediği için neredeyse CEHAPE’yi suçlayacaklardı. İktidar 98 yıllık partiye CHP yerine CEHAPE dediği için bu şekilde yazıyorum yanlış anlaşılmasın. İktidar her olayı evirip çevirip muhalefetin üzerine bir şekilde yıkıyor. Biden’ın “Ermeni soykırımını tanıyorum” demesini de muhalefete bağladılar ama nasıl? Akıllara ziyan!

ABD PKK/PYD oluşumunu destekliyor mu? Cevap evet!

PKK da HDP’nin dostu olduğuna göre,

HDP, İYİ Parti ile CEHAPE’nin dostu.

O zaman CEHAPE Biden’ın da dostu. Biden Ermeni iddialarının dostu olduğuna göre muhalefet de soykırım iddialarının ortağı. Harika bir bağlantı! İşte bu yüzden akıllara ziyan diyorum ya!

İktidarın gözü öylesine dönmüş ki Türkiye’ye soykırım yapmakla suçlayan kişilerle muhalefeti aynı kişiler sanıyor. İktidar sahipleri külahını önüne koyup düşünse … ABD Başkanı neden şimdi “Ermeni soykırımını tanıyorum” diyor? Bir sürü ABD Başkanı geldi geçti, hiçbiri söylemedi. Peki, neden Biden söyledi?

İktidar sahipleri şu soruları yanıtlayabilirler mi acaba? Ankara neden önemini kaybetti, Batı için sıradan bir başkent haline geldi? Türkiye itibarını neden yavaş yavaş kaybediyor? Azerbaycan’dan başka dostumuz var mı? Arap dünyası da bize sırtını döndü,ne oldu acaba? Washington Büyükelçimiz güven mektubunu sunmak üzere Beyaz Saray’dan randevu alamıyor. Neden?

İktidar sahiplerine göre Biden Türkiye’yi devirmek için Erdoğan’ı devirmek istiyormuş. Erdoğan iktidardan giderse Türkiye diye bir ülke kalmazmış. Biden bu nedenle Erdoğan’ı yerinden etmek isteyen muhalefeti kullanıyormuş.

Demokratik ülkelerde muhalefet neyi amaçlar?

Bu sorunun cevabı çok zor değil. Muhalefetin amacı mevcut iktidarı devirip ülkeyi yönetmek. Muhalefetin icraatlarını yurt dışına bağlarsanız, muhalefetin muhalefet yapmasını suç sayarsanız Türkiye için demokratik ülke tanımlamasını yapabilir misiniz?

Çok yakında iktidar sahipleri muhalefet neden muhalefet yapıyor, bu suç derse şaşırmayın!

Seçim yaklaşırken muhalefetin Cumhurbaşkanı hakkında söylediği her sözcük Cumhurbaşkanı’na hakaret olarak kabul edilecek. Dış güçlerin Türkiye’yi dize getirme projesi gibi sunulacak!

Ne zaman mı?

Yakın! O günler geliyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

“Yerel Halk” Neyse Artık!23 Nisan 2024 Saat: 11:26
Özgür Özel tarihi bir zafer kazandı.
Sandığa gitmeyen seçmenler kimler? AKP’liler mi?11 Nisan 2024 Saat: 23:22
Seçimden sonra benim de çok merak ettiğim bir soru vardı.
Kan Ve Ruh Kaybı Varmış!6 Nisan 2024 Saat: 11:40
Büyükşehirlerde büyükşehir belediye başkanları görevi devralmaya başladılar.
AKP Kaybettiği Seçimden Ders Çıkarttı Mı?3 Nisan 2024 Saat: 10:14
Aslında bugün seçim analizleri yapmaya devam edecektim.
22 yıl aradan sonra bahar gelmiş memleketime …2 Nisan 2024 Saat: 11:13
Hepimizi tebrik ediyorum. Hem sandık başına gittiğimiz hem sandıklara sahip çıktığımız hem de çok vakur bir şekilde bu başarıyı kutladığımız için.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat