Özdilek

Eğitim

Minik öğrenciler oyun oynayarak ders yaptı

"Okul Dışarıda Günü" etkinlikleri kapsamında derslerin açık havada yapılması çağrısının ardından minik öğrenciler okul bahçelerinde oynayarak ders yaptı.

24 Mayıs 2019 Saat: 00:40
Minik öğrenciler oyun oynayarak ders yaptı
Minik öğrenciler oyun oynayarak ders yaptı

Minik öğrenciler oyun oynayarak ders yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tüm okul öncesi eğitim kurumlarına, "Okul Dışarıda Günü" etkinlikleri kapsamında derslerin açık havada yapılması çağrısının ardından minik öğrenciler okul bahçelerinde oynayarak ders yaptı.

Bu kapsamda, Edirne'de Gazi İlkokulu öğrencileri de okul bahçesinde hem oyunlar oynadı hem de eğitici ve öğretici faaliyetlere katıldı.

Gazi İlkokulu Müdürü Nezehat Satıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu etkinliklerle öğrencilerin doğayla iç içe oynamasını ve öğrencisini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Açık havada öğrenmenin çocuklar üzerinde güçlü etkileri olduğunu anlatan Satıcı, "Bu sayede çocukların davranışları gelişiyor, tüm sınıf öğrenmek için heyecanlanıyor. Bireyler açık hava genellikle daha başarılı oluyor. Oyun oynayan çocuklar çocukluklarından keyif alıyor. Oyunla aynı zamanda öğrencilerin problem çözme, takım çalışması ve yaratıcılık gibi kritik yaşam becerilerini de öğrenmesi hedefliyor" diye konuştu.

Velilerin de katılım gösterdiği oyunlar renkli görüntüler oluşturdu. EDİRNE (AA) –

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat