Özdilek

Güncel

Metin Göktepe Katledilişinin 24 yılında mezarı başında anıldı

8 Ocak 1996 günü Ümraniye E Tipi Cezaevinde öldürülen tutuklu Orhan Özen ile Rıza Boybaş’ın cenaze töreninde haber takibindeyken gözaltına alınıp dövülerek öldürülen Gazeteci Metin Göktepe 24. Yılında mezarı başında anıldı.

8 Ocak 2020 Saat: 13:01
Metin Göktepe Katledilişinin 24 yılında mezarı başında anıldı
Metin Göktepe Katledilişinin 24 yılında mezarı başında anıldı

İSTANBUL-NHA

İstanbul Ümraniye'de 8 Ocak 1996 yılında cezaevinde öldürülen siyasi tutuklular Orhan Özen ve Rıza Boybaş’ın cenaze törenlerini “Mutlaka ben izlemeliyim” diyerek gittiği haberde gözaltına alındıktan sonra dövülerek öldürülen Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe’nin katledilmesinin üzerinden 24 yıl geçti. Bin kişi ile birlikte tutulduğu Eyüp Kapalı Spor Salonu'nda dövülerek öldürülen Göktepe cinayeti o dönem Türkiye’de çok büyük bir yankı uyandırdı.  

Göktepe’nin öldürülmesinden hemen sonra dönemin İçişleri Bakanı Teoman Ünüsan 11 Ocak 1996 gününde bir televizyon programında “Konuyla ilgili tam bilgim yok. Ancak son gelen bilgiler Metin Göktepe'nin duvardan düşerek öldüğü şeklindedir!” şeklinde açıklama yaptı. Ancak kısa bir süre sonra "Duvardan düştü” denilen Göktepe’nin ölümü kabul edilmek zorunda kalındı. Göktepe’nin öldürülmesinden sonra açılan davalar ilden ile taşınarak 4 yıl sürdü. Şubat 1999 yılında karara bağlanan davada mahkeme 11 memurdan altısına 7 yıl 6 ay hapis cezası vermiş, ancak usül yönünden dava bozulmuş ve 5 Mayıs 1999 tarihinde Yargıtay tarafından, ceza alan altı memurdan beşinin cezası onanmış, sanık emniyet amirine verilen ceza ise esastan bozulmuştu. Kamuoyunda Rahşan affı diye bilinen afla şartlı tahliyeden yararlanan polisler toplam 1 yıl 8 ay cezaevinde kalır.  

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, yakın çekim

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, ayakta duran insanlar, ağaç ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, sakal ve açık hava

Fotoğraflar: Kerim Eren

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat