Özdilek

Siyaset

Mehmet Ümit Küçükkaya, “İstiklal Marşıyla oynamayın”

CHP İzmit İlçe Başkanı Küçükkaya, İstiklal Marşı bestesinin Büyükşehir Mehteran Takımı’nca değiştirilmesini eleştirdi

22 Mart 2018 Saat: 14:17
Mehmet Ümit Küçükkaya, “İstiklal Marşıyla oynamayın”
Mehmet Ümit Küçükkaya, “İstiklal Marşıyla oynamayın”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya İstiklal Marşı’nın bestesinin Büyükşehir Mehteran takımı tarafından  değiştirilmesini eleştirerek, “Bari  İstiklal Marşıyla oynamayın. Biliyorum her şeye fanteziniz var. İstiklal Marşı’nı güncelleme konusuna girmiyorum bile” dedi.

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İzmit Belediyesi Faaliyet Değerlendirme Toplantısı’nda yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehdi Kaan Günan, meclis üyeleri ve ilçe yönetimi ile bazı il yöneticileri yer katıldı. Başkan Küçükkaya, İzmit Belediyesi’nin projelerini değerlendirirken, Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ı eleştirdi. Küçükkaya İstiklal Marşının bestesinin Büyükşehir Mehteran takımı tarafından değiştirilmesini eleştirerek,” İstiklal Marşı’yla ilgili Büyükşehir Mehteran Takımı bir şeyler yaptı. İstiklal Marşıyla oynamayın. Biliyorum her şeye fanteziniz var. İstiklal Marşı’nı güncelleme konusuna girmiyorum bile. En azından Mehmet Akif’in yazdığı İstiklal Marşı ile oynamayın” dedi.

AKP’ye ne dediysek size de anlatacağım”

Toplantının başında AK Parti ile düzenledikleri ortak toplantıya değinen Küçükkaya, “Geçtiğimiz Cumartesi Ramada Otel’de AKP ve CHP meclis grubu buluşur ve yaptığı hizmetleri anlatır. Bu basın toplantısı, oradaki sözlerin özeti olacak. AKP’ye ne dediysek sizlere anlatacağım. Nevzat Doğan’ın yaptığı projeler ve gerçekliği, ne vaat etmiş, durumu nedir bunları anlatacağız. 3D yazıcı merkezi açtı; onu bile varsaydık.  Ben 15 yıl bu şehri yönetmiş, 15 yıldır ana muhalefet olmuş bir İzmitliyim. Benim asıl mesleğim Ekonomistlik. Ne olursa olsun gerçekliğin, ekonominin içinde gizlendiğini bilen biriyim. 15 yıl iktidarda olmadığınızda, anlatabileceğiniz görsellikler olması çok güzel” diye konuştu.

“15 yılda harcadığımızı 4 yılda harcadılar”

Sonrasında Belediye bütçesi ile yapılan projeleri değerlendiren Küçükkaya, “İzmit Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin büyük bütçeleri var. Bu bütçelerin içinde yan şirketlerin bütçeleri yok. Bu 8 Milyar Dolar’a tekabül ediyor ve bizim gerçekte iktidara geldiğimizde 15 sene boyunca harcadığımız bütçeyi 4 senede harcamışlar.  Bu projelerin hepsini biliyorsunuz. Anlatmaya gerek yok. Yuvacık Barajı 51 yıllık proje. Sadece İSU’ya 3,5 Milyar Dolarlık su sattı.  Proje ana para olarak kendini kurtarabilecek durumda. İktisadi olarak verimli bir proje. İZGAZ 110 Milyar Dolar’a geldi, 510 Milyar Dolar’a satıldı. AKP ile birlikte yaptığımız toplantıda AKP’lilere ‘Hapis yatmak siyasetçi için normal bir şeydir. Baykal da yatmıştır, Tayyip Erdoğan’da yatmıştır’ dedim. Buna alınmışlar ama bu bir yergi değil, övgüydü” dedi

“38 milyon dolarlık yer 14 milyona devlet borcuna gitti”

Çöp Yakma Tesisi ve MİA projesi ile ilgili olarak Küçükkaya, “İZAYDAŞ 4 Milyon Dolar’a yapıldı, hala ikincisi yapılmak isteniyor. Pankartlar açıp bu millete bu kadar borç bıraktınız, enkaz devraldınız dediler. Ama bu İzmit Belediyesi Kuruçeşme adliye binası, Halkevi balıkçıları, 8 arsa, Kassel Çocuk yuvası, Belsa Plaza B Blok, KEV arazisi, 3 tane cami arazisini devlete borç bitiriyoruz diye kamuya verildi. Bu taşınmazların değeri 38 Milyon Dolar olması gerekirken 14 Milyon Dolar’lık borçtan kurtuldular.MİA Projesine normal bir vatandaşın itirazı olmaz. İzmit eski bir şehir, yeniden yeşermesi gereken bir şehir. Real arazisinin olduğu yer eski sanayi çarşısıydı. Sefa Sirmen Sanayi Çarşısı’na taşındı esnaf. MİA’nın tamamında ciddi sorunlar var” ifadelerini kullandı.

“MİA İzmit’in Gelecek 100 Yılıdır”

Şehirde Kentsel Dönüşüm ile ilgili düşüncelerini açıklayan Küçükkaya, “MİA projesine, eğlence yerleri için çizilen projeler dahil edilmiş. MİA’nın nereye gittiği belli değil, özelleştirilmeye bırakılmış. Toplumu, ilgili odaları tatmin ederseniz, İzmit’i 100 yıl kurtaracak proje. Olay sanki bir arazi ile ilgili hale geldi. Alakası yok. Ben İzmit’i MİA’nın 100 yılı olarak görüyorum.  AKP kadroları da MİA’yı hayata geçiremeyeceklerine inanmışlar. Cedit projesi için Nevzat Doğan ile görüşeceğiz. Tebrik edeceğiz. Yerinde dönüşüm olacak. Şu an Cedit’te ambulans giremeyen yerler var. Vatandaşlar yeni teknolojileri şu an içinde bulundukları alanda bulacaklarsa karşı olmayız. Orada 60, 70 yıllık evler var, tapu bile olmayan evler var. Başka sorunları engellemek için diğer önlemleri almak lazım. Mesela evlere zorunlu çöp öğütme makinesi koyun. Maliyet tüm konutlarda 1,5 Milyar artar. Buna kimse sıkıntı çıkarmaz. Yuvam evleri, İzmit’teyeni bir oluşum alanı yaratmıştır. Zamanında Erol Köse’yi, Erol Köse yapan toplu konut yaşam alanlarıdır” dedi.

“Atık yakma tesisinin yeri yanlış”

Atık yakma tesisi ile ilgili olarak yerin yanlış olduğunu söyleyen Küçükkaya, “Tek atık yakma tesisini yapmış bir siyasi parti istemiyorum demeyiz. Çöp fabrikası lazım. Kocaeli’nin mevcut çöp miktarına göre bize yeni fabrika lazım. Ancak bölgesel Fabrika lazımsa yer İzmit’in ormanları mıdır?  AKP’liler ‘Siz ne öneriyorsunuz*’ dedi. Biz bu konuyu bilmek zorunda değiliz. Meslek ve  akademik odaları rapor hazırlamışlar. Yer yanlış diye bağırıyorlar. O arazi ucuz diye oraya yapmak istiyorlar. Alt yapısı hazır başka bölgeler de var. Daha fazla oy almak için Yenidoğan Mahallesi ile Yenimahalle ile birleştirilmek isteniyor. Zekeriya Bey bile ‘Seçimlere az süre var, yasal olarak yapamayız’ diyor. Bırakın bunları yeni gelen yönetim yapsın “ diye konuştu.

“ENSAR’a, TÜGVA’ya yer veriyorlar”

Ensar ve TÜGVA gibi derneklere yer verilmesini değerlendiren Küçükkaya, “Türk Ocakları’nı Adnan Menderes bu memlekete faydalı diye onaylamış. Türk Ocakları İzmit ve Büyükşehir’e dilekçe vermek için bizden yardım istedi. Dilekçe verildi, ‘Yerimiz yok’ cevabı geldi. Sesimi Duyan Yok Mu Derneği de dilekçe verdi yine yok dediler. Daha önce FETÖ’cülere yer verenler, şimdi Ensar’a, TÜGVA’ya yer veriyor. Siz burayla ilgili bir duruş sergilemiyorsunuz. Yakınlığınızdan dolayı mı veriyorsunuz? dedim. Nevzat Doğan ‘Evet’ dedi. Bugün Ensar’a ve TÜGVA’ya yer vermekten çekinmiyorlar ve yakın ilişkide olduklarını Nevzat Doğan kendisi söylüyor. Halkevi binasının olduğu yer, eski İzmit garajıdır. Burada bir cami var. Yenicuma’da çay bahçesini özelleştirdiniz. Bari Fevziye Camii’nin oradaki çay bahçesini özelleştirmeyin.  Bu alan köyden, başka ilçelerden gelen insanların namaz kıldıktan sonra dinlenip çay içebileceği önemli bir yerdir. Muhtarlar Masası AKP’nin kolu gibi çalışıyor. Hatta kendi meslektaşlarını ihbar ediyorlar. Yahya Kaptan muhtarımız konteynırda hizmet veriyor,  dilekçe versin diyorlar. Köyde sağlık hizmetlerine ulaşımda sorunlar var dilekçe versinler diyorlar” açıklamasını yaptı.

Seçimler için birlik olmamız lazım”

Seçim döneminde Milli İtiifak’ın karşısında yeni bir birliktelik olmasını beklediklerini söyleyen Küçükkaya,”Bizim bu seçimleri almak için birlik için olmamız lazım. CHP’de ben de olacağım ben de alacağım demek yanlış. CHP’ye hizmet etmiş durgun hücrelerimizi işin içine katmamız lazım. Büyük bir fotoğraf yakalamamız lazım. CHP’nin bütün değerleri yerel ve genel seçimleri almak zorunda. Gelsinler, her çalışan arkadaşın aklından yararlanmak gibi bir zorunluluğumuz var. İzmit İlçe olarak hayır bloğu konusunda içim rahat ve bu blok bir üst perdeye geçti. Sözde Milli İttifak’ın karşısında bir Adalet ittifakı olacak. Kimse kendi siyasal ideolojisini öne çıkarmayacak. Birlikte iletişim kuracağız. Bizim adayımız Halkevleri’nden nasıl oy alacağım kaygısı taşımayacak” diye konuştu.

“CHP’nin izleri silinmek isteniyor”

Sonrasında söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Başkanımız İzmit özelinde belirtti. Bu kent iyi yönetilmiyor. Bu kent,  sanayi mi, turizm kenti mi, yoksa liman kenti mi? Belli değil. Büyük çelişkilerle dolu kentiz. Zamanında bu kente liman yaptırmayız diyen başkan liman yaptırıyor. Şirketler ihaleleri bunlardan aldı, kaçıp gitti. Peşin paralar alındı mı ne oldu belli değil. Yönetenler şeffaf bir dönem geçirmedi. Geçen dönemki Sayıştay raporlarına baktığımızda bir sürü haksızlık, hukuksuzluk gördük. Bu kent gerçekten boğuluyor. Bu kentin nefes almaya ihtiyacı var. Bu kentin, birlikte ne yapabiliriz konusunu konuşması lazım. CHP’nin izleri kentten silinmek isteniyor. İleride anılacak projeler yok. Bu kadar bütçe ile burada yeni bir şehir kurar, burayı Paris yaparsınız. Küçücük bir tramvay projesini bile beceremeyen bir yönetim var.  Kocaeli’de kentsel dönüşüm,  rantsal dönüşüm oluyor. Cedit’te, Gebze’de, İzmit’te hep rant var. Nasıl olsa herkes bize oy veriyor diyorlar. Milletin isteklerini, odaların çözüm önerilerini ikinci planda tutuyorlar. Hep ben yaptım oldu mantığıyla çalışıyorlar” eleştirisinde bulundu.

HABER: Ufuk BAGAN

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat