Özdilek

Kültür/Sanat

lezzet ve coşku Kestane festivalinde

Kartepe Belediyesi tarafından ilk defa düzenlenen “Kartepe Kestane Festivali” büyük katılımla gerçekleşirken, Karteepeliler sanatçı Ekin Uzunlarla coştu.

8 Kasım 2021 Saat: 22:59
lezzet ve coşku Kestane festivalinde
lezzet ve coşku Kestane festivalinde

lezzet ve coşku Kestane festivalinde

Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde Kartepe Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kartepe Kestane Festivali büyük coşku neşeli görüntülerle gerçekleşti. Kartepe Kent Meydanı’nda ilk defa böyle festivalin düzenlenmesine Kartepeliler büyük ilgi gösterdi.

 

2 ton kestane ikram edildi

Gün boyunca Kartepe Belediyesi tarafından alan içerisinde kurulan stantlarda haşlama ve kebap 2 ton kestane ücretsiz olarak festivalde misafirlere ikram edildi. Yerel sanatçıların sahne aldığı festivalde çocuklar yine unutulmadı. Kartepeli çocuklar Kartepe’nin maskotları “Kestane” ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Kurulan çocuk oyun gruplarında doyasıya eğlendi. Kartepe Belediyesi’nin Çocuk Mehter Takımı ve Halk Oyunları ekibi de gösterileri ile beğeni topladılar. Alanda vatandaşların alışveriş yapabileceği meyve satış noktaları, çeşitli l sanatları ürünlerin yer aldığı stantlar ve kestane satış alanları da yer aldı. 

 

yoğun katılım

Kartepe Kent Meydanı’nda gerçekleşen programa Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, Kartepeliler ve Kartepe dışından da çok sayıda misafir katıldı.

 

Festivaller bitmeyecek

Festivalde açılış konuşmasını yapan Kartepe Belediye Başkanı Av. M.Mustafa Kocaman, “Çok güzelsin Kartepe. Sizlere hizmet ediyor olmaktan onur duyuyorum. Sizlerle birlikte yaşamaktan ve sizlere hizmet etmekten gurur duyuyorum. Çok zor günler geçirdik. Birbirimizi özledik. Eğlenmeyi özledik. Bu nedenle geçtiğimiz hafta Eşme Ayva Festivali’ni gerçekleştirdik. Kartepe’de festivaller bitmeyecek. Kartepe festivaller kenti olacaktır. Kartepe sadece bir kayak merkezi değil. Türkiye’nin en güzel doğal güzelliklerinden bir tanesi. Siz her şeyin en iyisine layıksınız. Burası yeni bir meydan… Buradan kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanım Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a destekleri için çok teşekkür ediyorum. 35 dönüme yeni bir Kent Meydanı yaptık. Bir arada olmaya devam edeceğiz. Genç kardeşlerimizin istediği ölçüde Mustafa abileri olarak yanlarında olacağım” dedi.

 

Büyükakın ve Kocaman’a teşekkür

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak “Kocaelimizi, Kartepemizi güzelleştirmek için gece-gündüz çalışıyoruz. Her hafta açılışlar yapılmaktadır. İlimiz ve ilçemiz her geçen gün güzelleşmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr.Tahir Büyükakın ve Kartepe Belediye Başkanımız Av.M.Mustafa Kocaman’a çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

Meydanda ilk program

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise “Meydanın ilk programı çok coşkulu geçmektedir. Eşme Ayva Festivali sonrasında şimdide Kestane Festivali yapılmaktadır. Burada festival bitmeyecektir. Bundan sonra KARFEST gelmektedir. İnşallah hep birlikte yapacağız. Burada Kent Meydanı yapılmasıyla ilçemiz yeni bir vizyon kazanmıştır. Buranın oluşmasında herkesin emeği vardır. Sizlerin verdiği desteklerle daha güzel hizmetler yapılmaya devam edilecektir” ifadelerini kullandı.

 

Ekin uzunlar coşturdu

Sunucu ve Yapımcı Berna Belen’in sunuculuğuyla gerçekleşen festivalde, konuşmaların ardından Karadeniz müziğin ünlü ve sevilen ismi Ekin Uzunlar sahne performansıyla ve birbirinden güzel şarkılarıyla festivale gelen misafirlerini coşturdu. Gün boyu renkli etkinliklerle devam eden, festival havai fişek gösterisi, muhteşem görsel şölen ile sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat