Özdilek

Kültür/Sanat

“Leyla Hanım” filmine muhteşem gala

İlk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’ın hayatını konu alan ‘Leyla Hanım’ belgesel filminin ilk gösterimi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde birçok ünlü ismin katıldığı muhteşem galayla gerçekleştirildi

12 Şubat 2024 Saat: 10:37
“Leyla Hanım” filmine muhteşem gala
“Leyla Hanım” filmine muhteşem gala

“Leyla Hanım” filmine muhteşem gala

İzmit Belediyesinin öncülüğüyle Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkanı unvanına sahip Leyla Atakan’ın hayatını konu alan ‘Leyla Hanım’ belgesel filmi muhteşem bir galayla İzmitlilerin beğenisine sunuldu. Gala, Vatandaşların yoğun ilgisiyle Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

 

Kırmızı halı seramonisi 

Gala öncesi film ekibi kırmızı halı seramonisiyle salona giriş yaptı. Bu alanda oyuncular vatandaşlarla buluştu. Ünlü isimlerin röportajlar verdiği, halkı selamladığı konuşmalar büyük alkış aldı. Ardından ana salon ve aynı anda kurulu dev ekranlardan ilk gösterimini yapan duygusal anlar yaşattı. Bir saatlik film izleyicilerden büyük alkış aldı. Program sonunda filmin yönetmenine, oyunculara, teknik ekibe, filme katkı sunan isimlere, Leyla Atakan, İsmail Kolaylı, Feridun Özbay ve Abdurrahman Yüksel’in ailelerin plaketleri takdim edildi. 

 

Geniş katılım

Programa TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Yıldızlı, Muhip Kanko, Nail Çiler, siyasi parti il başkanları ve yöneticileri, Leyla Atakan, İsmail Kolaylı, Feridun Özbay ve Abdurrahman Yüksel’in aileleri, önceki dönem belediye başkanları, milletvekilleri, muhtarlar, STK ve dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Usta oyuncu kadrosu

Filmde yer alan usta oyuncuların da katıldığı galada, oyunculara büyük ilgi vardı. Yönetmenliğini İlke İşisağ’ın, Senaryo Danışmanlığını Gani Müjde’nin üstlendiği Leyla Hanım belgesel filminde Leyla Atakan’ı ünlü oyuncu Özge Borak canlandırıyor. Beyti Engin, Serhan Arslan, Bekir Aksoy, Devrim Nas, Anıl Taşezen, Barış Kıralioğlu, Belma Canciğer, Aylin Aras ve Manga grubunun solisti Ferman Akgül filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor. 

 

İzmitliler akın etti  

Seçimlerdeki başarısıyla Türkiye’de doğrudan seçilen ilk kadın belediye başkanı olarak 1968 yılında İzmit Belediye Başkanı olarak göreve başlayan ve 11 Şubat 1971 tarihinde geçirdiği trafik kazasında üç meclis üyesi yol arkadaşı ile birlikte hayatını kaybeden Leyla Atakan’ın hayatını anlatan dökü-drama türünde filmi görmek için İzmitliler adeta SDKM’ye akın etti. 

 

Birçok noktada gösterim yapıldı 

Vatandaşlar ana salonda kurulan dev sinema perdesinin yanı sıra fuaye alanları ve bahçe kısmında kurulan LED ekranlar ve televizyonlardan da filmi aynı anda izledi. Ayrıca yoğun ilgiden ötürü salonda vatandaşlar Leyla Hanım filmini eş zamanlı olarak saat 19.30’da Arasta Park 2 ve 5 No’lu sinema salonlarında ücretsiz olarak izlediler. 

 

“Tarihe altın harflerle yazıldı”

Başkan Hürriyet gala programında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Leyla Atakan, İzmit’in ablası. O herkesin ablası olabilecek kadar samimiyeti ve halkçı yaklaşımı yüksek olan ve sadece İzmit’in değil Türkiye’nin gururu. Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; kadına verdiği, seçme ve seçilme hakkının sembolüdür Leyla Atakan. Sadece İzmit’in değil, ülkemizin tarihine altın harflerle yazılmış bir lider, bir öncü, bir kahraman  Leyla Atakan.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat