Özdilek

Spor

Lastik- İş'ten 'Bayraktar'a uzaklaştırma kararı

Lastik-İş Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu, Yusuf Bayraktar'ın görevden uzaklaştırılması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

30 Eylül 2019 Saat: 20:12
Lastik- İşten Bayraktara uzaklaştırma kararı
Lastik- İş'ten 'Bayraktar'a uzaklaştırma kararı

Lastik- İş açıklaması şöyle:

"Bilindiği gibi bir süredir Kocaeli’nde ve Türkiye genelinde sendikamız Lastik-İş’i hedef alan haber ve yorumların yayınlandığı görülmektedir. Bu haber ve yorumların büyük bir bölümünün kaynağını Kocaeli Şube Başkanı Yusuf Bayraktar’ın oluşturduğu anlaşılmıştır. Sendikamızın eski-yeni yöneticilerine dönük çirkin suçlamaların ve sendikamızın tüzel kişiliğine yönelik karalama kampanyasının da büyük ölçüde Kocaeli Şube Başkanı Yusuf Bayraktar aracılığı ile basına aktarılan asılsız bilgi ve belgelere dayalı olduğu ortaya çıkmıştır. Bu gelişmeler üzerine Kocaeli Şube Disiplin Kurulu 12 Eylül 2019 tarihinde, Lastik-iş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu ise 13.09.2019 tarihinde Yusuf Bayraktar hakkında Genel Disiplin Kurulu tarafından üyelikten çıkarma talebi ile soruşturma yapılmasını talep etmişlerdir. Bu gelişmelerin arkasından Genel Merkez Yönetim Kurulu, 13.09.2019 tarihli yazısı ile Genel Disiplin Kurulunu toplantıya çağırmıştır.

Lastik-İş Sendikası Genel Disiplin Kurulu konuya ilişkin bütün bilgi ve belgeleri toplayarak durumu incelemiş, gerekli araştırmaları yapmış, tanıkları dinlemiş ve Yusuf Bayraktar’ın savunmasını talep etmiştir. Bütün değerlendirmeler, incelemeler ve araştırmalar yapıldıktan sonra Lastik-İş Sendikası Genel Disiplin Kurulu 27.09.2019 tarihinde, Yusuf Bayraktar’ın Kocaeli Şube Başkanlığı görevinden işten el çektirilmesine karar vermiştir.Genel Disiplin Kurulu ayrıca, yaptığı inceleme, araştırma ve soruşturmalar sonucunda, Yusuf Bayraktar’ın Sendika Ana Tüzüğünün ön gördüğü hükümler çerçevesinde, ‘üyelikten çıkarılmasını gerektirecek birden fazla suç işlediği’ kanaatine varmıştır.

Bu nedenle Genel Disiplin Kurulu Yusuf Bayraktar’ın;

1. Üyelikten çıkarılma kararı verilmesi için Genel Kurula sevk edilmesine,

2. Ana tüzüğün hükümleri uyarınca Şube Başkanlığı görevinden işten el çektirilmesine,

3. Yine ana tüzük hükümleri uyarınca üyeliğinden ve yöneticiliklerinden kaynaklanan tüm haklarının Genel Kurul’un üyelik konusunda vereceği karar kadar askıya alınmasına,

4. Sendika aleyhine hakaret ve iftiralar oluşturun beyanları ile kişisel verilerin ihlal edilmesine yol açan söylemleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına, Karar vermiştir.

Genel Disiplin Kurulu’nun bu kararı Yusuf Bayraktarın kendisine ve ilgili yerlere bildirilmiş bulunmaktadır. " ifadeleri kullanıldı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat