Özdilek

Sağlık

Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk

Dünyanın en önemli ve zorlu parkurlarında elde ettiği dereceler ile adından söz ettiren Kamil Resa Alsaran, bu kez KOAH hastalığı farkındalığını artırmak için 35 kilometrelik Kuzey Kanalı’nı yüzmeyi başardı.

5 Ağustos 2019 Saat: 18:42
Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk
Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk

Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk

Dünyanın en önemli ve zorlu parkurlarında elde ettiği dereceler ile adından söz ettiren Kamil Resa Alsaran, bu kez KOAH hastalığı farkındalığını artırmak için 35 kilometrelik Kuzey Kanalı’nı yüzmeyi başardı. 

Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk

Dünyanın en önemli ve zorlu parkurlarında elde ettiği dereceler ile adından söz ettiren Kamil Resa Alsaran, bu kez KOAH hastalığı farkındalığını artırmak için 35 kilometrelik Kuzey Kanalı’nı yüzmeyi başardı.Uzmanlar tarafından ‘sinsi bir hastalık’ olarak nitelenen KOAH’a dikkat çekmek için KOAH Hastaları Derneği ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD)’a destek veren Alsaran, 13 saat 55 dakikalık yüzüşü ile bu kanalı geçen ilk Türk oldu.

Kanalı yüzerek geçen ilk Türk oldu

Kanalı yüzerek geçen ilk Türk olan Kamil Resa Alsaran yaşadığı mutluluğu paylaştı.Manş Denizi, Cebelitarık Boğazı ve Catalina Kanalı’nı yüzerek “triple crown openwater – açık suda üçlü taç” unvanını alan iki Türk yüzücüden biri olan Kamil Resa Alsaran, bu kez dünyanın en önemli ve zor parkurlarından biri olan İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı’nı geçti.

“Tükenmeyen nefesle, KOAH’a dur de”

Elde ettiği başarı ile KOAH Hastaları Derneği ve göğüs hastalıkları uzmanlık derneği olan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD)’ın KOAH hastalığı ile mücadelesine destek veren Alsaran, 35 kilometrelik Kuzey Kanalı’nı 13 saat 55 dakikada tamamladı. Alsaran ve ekibi Kuzey Kanalı’ndan “Tükenmeyen nefesle, KOAH’a dur de” mesajı verdi.

“KOAH farkındalığı artmalı”

KOAH farkındalığının artması gerektiğine vurgu yapan KOAH Hastaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mecit Süerdem ise şu açıklamayı yaptı: “Derneğimiz, TÜSAD ile birlikte kısaca KOAH olarak isimlendirilen “kronik obstrüktif akciğer hastalığı” ile uzun yıllardır mücadele ediyor. Ancak şöyle bir gerçek var ki; KOAH, Türkiye’de 5 milyon kişiyi etkiliyor ve bunların yüzde 90’ı hasta olduğunun farkında değil. Hastalar sinsi ilerleyen nefes darlığının pek üzerinde durmuyor. Oysa KOAH, önlenebilir ve doğru tedaviyle kontrol altına alınabilir bir hastalık. Bu nedenle bu hastalığa dikkat çekmeyi ve bu alandaki farkındalığı artırabilmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda KOAH farkındalığı oluşturacak bu destek bizim için çok önemli ve anlamlı. Sayın Alsaran’a çok teşekkür ediyoruz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat