Özdilek

Güncel

Civelek ve Ustaoğlu kürsüde hesaplaştı

Şahin Talus’un tek aday olarak girdiği AK Parti Başiskele İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu, listenin sipariş üzerine yapıldığını söyledi. Buna yanıt veren Mahmut Civelek ise, “Kaçak güreşmem. Listede olmayan isiml

20 Aralık 2014 Saat: 17:04
Civelek ve Ustaoğlu kürsüde hesaplaştı
Civelek ve Ustaoğlu kürsüde hesaplaştı

Aday bulunamadığı için ertelenen AK Parti Başiskele Kongresi, yoğun bir katılımla Bahçecik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İdari ve Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şahin Talus aday olarak gösterildiği kongreye Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, Yalova Milletvekili ve Kocaeli İl Koordinatörü Temel Coşkun, İl Başkanı Mahmut Civelek, İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu, belediye başkanları ve ilçe başkanları katılım sağladı.

 

OSMANLICA PANKART
Osmanlıca şeklinde yazılmış “Gururumuz Osmanlının Torunlarıyız” ve “Kadınsız Bir Siyaset, Kadınsız Bir Demokrasi, Sadece Kadınlar İçin Değil Toplum İçin Eksikliktir” pankartlarının yer aldığı kongrede kürsüye ilk olarak çıkan Mehmet Ustaoğlu, 6 buçuk yıllık görevini tamamladığını vurgulayarak, “Şahin Talus kardeşime görevi devredeceğiz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yerel seçim geçirmeyen arkadaşım ilçe başkanıyım demesin. Bizim için küsme zamanı geçti, önümüzde 2015 seçimlerimiz var, büyük düşünüyoruz. Kongrelerimizi atlatıp seçime gitmek istiyoruz. Yeni arkadaşlarımız geldi. Faydalı olacaklarına inanıyorum. Bu süreçte bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız Fikri Işık ile konuşmasaydık belki başkan atamayla olacaktı. Kongre gerçekleşmeyecekti. Şu adamcılıktan bir türlü vazgeçemiyoruz. Listeye bakıyorum, sipariş üzerine gelmiş. Yine de onlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

O

 

DEĞİŞİKLİK ÖTELEME DEĞİL
Daha sonra kürsüye gelen Karaosmanoğlu ise, kongreleri büyük bir olgunlukla tamamladıklarını ifade ederek, “Bunlar birliğin, beraberliğimizin, kardeşlik ruhunun eseridir. Kolay değil, hele hele iktidarsınız şeytan boş durmaz. Buna rağmen Allah’a şükür Kocaeli’ye yakışır bir onurla, edeple kongreleri tamamlayacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 6 sene Başiskele İlçe Başkanlığı yapmak zordur. Mehmet kardeşime çok teşekkür ediyorum. Görev değişikliği yapmak hiçbir arkadaşımızı ötelemek değil, bu nöbet değişikliğidir. Yeni bir heyecan getirir” ifadelerini kullandı.

 

KAÇAK GÜREŞMEK BANA YAKIŞMAZ
Sert bir konuşma yapan Civelek ise, “Yönetim listesine adı yazılmayanların tamamımı ben yazmadım. Mevcutlardan alınacak, yenilerden alınacak, bir sürü kriterler var, biz bunları hep istişarelerle belirliyoruz. Başiskele biraz güç oldu ama sonuçta genel merkez neyi söylüyorsa onu yaptık. İl Başkanının görevi de budur. Kaçak güreşmek bana yakışacak bir tavır değil. Bu parti hepimizin. Her birimizin derdi Başiskele’mizi başarıdan başarıya koşturmak, başka derdimiz yok. Asla bir art niyetimiz yok. Başiskele AK Parti’yi her zaman yukarıya taşımış bir ilçedir” şeklinde konuştu.

 

YAPMAMIZ GEREKEN ÇOK İŞ VAR
Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün ise, “4 defa üst üste seçim kazanan bir parti yok. İşte o da AK Parti olacak. Önümüzdeki seçimlerde AK Parti 4’üncü iktidar döneminin yaşayacak. 2019’a kadar Türkiye’de seçim olmayacak ama hepsi 2019’da olacak. O zaman da Türkiye dar geçitten geçecek. O zaman kadar yapmak istediğimiz ve yapamadığımız düzenlemeleri yapacağız. Yapmamız gerek çok iş var. Bazı işlerimizi ertelemek zorunda kaldık. Örnek, kamu reformunu erteledik. İçimizdeki darbe teşebbüslerinden sonra eksik kalan işlerimizi tamamlayacağız. Başka siyasi partilerin AK Parti gibi güçlü bir siyasi lideri olmadı” dedi. Salonda yazan pankart hakkında konuşan Ergün, “Bu pankartı Osmanlıca yazmaya çalışmışsınız ama pankartaki yazı Osmanlıca değil, Arapça” diye konuştu.

 

MİLLETVEKİLLİĞİM SÖZ KONUSUYDU
Listesini divana sunduktan sonra konuşma yapan Şahin Talus ise, “Başikele’de girilen seçimlerde birinciliği kimseye kaptırmayan başta Mehmet Ustaoğlu ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bu iş nasip işidir. Listeye giremeyenlerin her zaman katılarını alacağımı bilmelerini istiyorum. Milletvekilliği aday adaylığım söz konusuydu. Ama söz konusu olan Başiskele olunca geldim ve sizinle beraber olmaktan mutluyum. Adaylığım açıklandığından sonra tüm herkesin desteğini aldım. Bu da beni çok mutlu etti. Liste yapmak çok zor. Buradaki herkesin doktor Şahin hocasıydım bazılarını kırdım ama herkes nasibi olduğu için burada. Dışarıda kalan herkesin becerisin faydalanacağız. Küsmeden, küstürmeden hep birlikte hedefe koşacağız” şeklinde konuştu.

 

ŞAHİN TALUS’UN YÖNETİMİ
Şahin Talus’un yönetimi şu şekilde: Faruk Keleş, Hasan Ayaz, Seyfullah Örs, Recep Çalık, Muharrem Can, Vedat Tuncay, Erdal Eroğlu, Murat Civelek, Şakir Özkaraaslan, Zekeriye Şahintürk, Muzaffer Can, Ersin Küçükateş, Yakup Zembil, Mustaa Koral, Emre Arık, Murat Eşdoğan, Sinan Erol, Nedim Küçükyıldız, Rahim Karaaslan, Faruk Koral, Binnur Torun, Hatice Turan, Cigdem Furuncu, Leyla Göksal. İl Delegeleri: Şahin Talus, Mehmet Ustaoğlu, Hüseyin Ayaz, Hacer Çakır, Melih Özkaraaslan, Hasan Bostan, Fahri Uslu, Şevki Serim, Harun Şahban, Hüseyin Küçük, Bülent Karadağ, Bülent Çıtlak, Zeynep Kökyar, Sevcar Kutlu, Veysel Özkaraaslan, Şükrü Türkyılmaz, İlhan Altıntaş, Saffet Özkaraaslan, Abdullah Erol, Halil İbrahim Kahraman, Mehmet Çoban, Ömer Polat, Uğur İnan, Fuat Ayaz, İbrahim Civelek, Ercan Azak, Veysel Özkarhan, Aylin Çalışkan, Mehmet Çoşan, Celal Özkaraaslan, Mehmet Erdoğan, Aydın Üresin, Eyüp Çelik, Cemal Öztürk.

 

YÖNN

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat