Özdilek

Güncel

Bu kent Nehrozoğlu’nu unutmadı

Kemal Nehrozoğlu adı bu kent için önemlidir, unutulmazdır.

7 Eylül 2014 Saat: 15:19
Bu kent Nehrozoğlu’nu unutmadı
Bu kent Nehrozoğlu’nu unutmadı

1992-96 yılları arasında Kocaeli Valisi olarak görev yapan Kemal Nehrozoğlu, bu kent için dönüm noktası olan önemli kararla imza atmış, bu kentteki görevi sırasında farklı bir duruş sergileyerek herkesin sevgilisi olmuştu.

NİKAH İÇİN GELDİ

Devlet adamlığına yakışır tavırları, aldığı kararları ve mütevazılığı ile Kocaeli halkının gönlünde taht kuran eski vali Kemal Nehrozoğlu ile eşi Müşerref Hanım önceki gün tekrar İzmit’teydi. Av.Turgay Karaman’ın oğlunun düğünü için geldiği İzmit’te Nehrozoğlu çifti, KYÖD’teki dostlarını da ziyaret etti. Nehrozoğlu çiftini KYÖD eski başkanları Cemal Badem, Reşat Keçeci, Hakan Tanta ile birlikte KYÖD yönetim kurul üyeleri ağırladı.

“İZMİT’İN SUYUNDA BİR ŞEY VAR”

1992-96 yılları arasında Kocaeli Valiliği yaptıktan sonra Amasya ve İzmir Valilikleri yapan, Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanı olduğu dönemde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüten Kemal Nehrozoğlu, aradan yıllar geçmesine rağmen Kocaeli’yi, Kocaeli’li dostlarını hiç unutmadı. Nehrozoğlu fırsat buldukça İzmit’e geldi, dostları ile hasret giderdi. Halen Ankara’da yaşayan Kemal Nehrozoğlu, “İzmit’in suyunda bir şey var; her gelişimde kime baksam hepsinin gençleştiğini görüyorum” diyerek hoş sohbetler yaptı. Nehrozoğlu, her KYÖD üyesinin de başkanlık yapacak kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

ESKİ ANILAR CANLANDI

KYÖD yöneticileri, Vali Nehrozoğlu dönemindeki yaşadıkları anılarını anlattılar. KYÖD eski başkanlarından Cemal Badem, Nehrozoğlu’nun Kocaeli’nin efsane valisi olduğunu belirtti, “Burada hep sevgiyle anıldı, kendisini hiç unutmadık, hep gönlümüzde yaşayacak.”dedi. KYÖD yöneticileri Nehrozoğlu’na KYÖD’ün yayınlarından kitap hediye etti, hatıra fotoğrafı çekildi. Nehrozoğlu çifti ziyaret sonrası Emex Otel’de yapılan nikah törenine katıldı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat