Özdilek

Güncel

KOÜ rektrü Hülagü Kocaeli Cumhuriyet Baş savcılığını ziyaret etti

Sabah erken saatlerde Kocaeli adliyesine gelen KOÜ rektrü Sadettin Hülagü Kocaeli Baş savcılığını ziyaret etti

22 Temmuz 2016 Saat: 11:33
KOÜ rektrü Hülagü Kocaeli Cumhuriyet Baş savcılığını ziyaret etti
KOÜ rektrü Hülagü Kocaeli Cumhuriyet Baş savcılığını ziyaret etti

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan rektör Sadettin Hülagü, Başsavcı Küçük ile hukuki süreç hakkında görüştüğünü belirterek, ”İncelemeler devam ediyor. Hassas bir şekilde dikkat ederek devam ediyor. Sayın Başsavcımızla da görüştük. Darbe girişimine destek verdiği iddia edilen akademisyenlerle ilgili bir araştırma yapılıyor. Genel bir inceleme mevcut. Ancak elimizde bir delil olmadan şu bu demek doğru değildir. Üniversitedeki yönetimdeki arkadaşlarla ilgili inceleme yapılıyor ve incelemeler sonunda gerekli adımlar atılacaktır" dedi.

 

HUKUK DIŞINA ÇIKMASIN DİYE GÖRÜŞTÜK

Rektör Hülagü, "Rektörün uktesinde toplanmış oldu şuanda dekanlık yetkileri ama bugün sabah saatlerinde faksta tekrar bir görevlendirme yapacağız. 16 fakülte mevcut. Fakültelerin ataması YÖK ataması ile oluyor. Biz 3 aday öneriyoruz. Onların içerisinden seçiliyor. Şuanda bir sıkıntı yok. Vekalaten devam ediyorlar zaten görevlerine. Devlette devamlılık esas zaten. Yeniden gözden geçiriyorlar. Hassas bir döneme girdik. Devletimizin bekasına göz dikenler ve saldırılar, kılıfa girmiş asker ve sivil elbiseli develt içerisinde barınmasına izin vermemiz mümkün değil. Ben seri ve hakettikleri şekilde hukuki süreçler içerisinde görülecek. Başsavcımızla da hukuk dışına çıkmasın diye görüştük" ifadelerini kullandı.

 

CADI AVI ŞEKLİNDE YAPILMAMALI

"Üniversiteki paralellerin temizlenmesi konusunda hiçkimsenin tereddütü olmasın" diyen Rektör Hülagü, "Bilgi kirliliği ve cadı avı şeklinde yapılmaması lazım. Hassasiyet gösteriyoruz. Gerek emniyet birimleri ile gerek MİT’le ayrıntılı bir şekilde değerlendirip ona göre işlem yapacağız. Buna çok dikkat ediyoruz.Öğretim üyesine bu yönde bir işlem yaptığımızda onun da haklarını gözetmemiz gerekiyor. Devletin bekasına milli iradeye karşı yapılmış olan hiçbirşeyin hoşgörülmesi mümkün değil. Mutlaka gereği yapılacaktır" şeklinde konuştu.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat