Özdilek

Güncel

Ön seçim olacak, hedef 6 milletvekili

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kocaeli’de ön seçim yapılacak. Tüzüğümüzü değiştirdik. İl Başkanı Yalçın Kuşkan’ın da en az 5-6 milletvekili çıkaracağız hedefinin gerçekleştirileceğine inanıyorum” dedi

14 Ekim 2014 Saat: 17:22
Ön seçim olacak, hedef 6 milletvekili
Ön seçim olacak, hedef 6 milletvekili

CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bulunan makam odasında Derince’den gelen heyeti kabul eden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ilimizle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili seçimleriyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, ilimizde milletvekillerinin ön seçimle belirleneceğinin altını çizerek, İl Başkanı Yalçın Kuşkan’ın koyduğu en az 5-6 milletvekili çıkarma hedeflerine ulaşacaklarını söyledi.

13 KİŞİLİK KAFİLE
CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri, Ankara’ya gitti. CHP’nin grup toplantısına katılan kafile, daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kafilede İlçe Başkanı Nihat Değer, İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, ilçe yöneticileri İsmet Arguç, Savaş Şengeç, Zübeyde Güven, Hülya Taşlıçukur, Ayşe Gül Atar, Yücel Dündar Sabriye Gülşah, belediye meclis üyeleri Yılmaz Filiz, Bekir Dursun, Ali Kocatürk ve Ramize Hale Seçilmiş yer aldı. 

HURŞİT GÜNEŞ YOKTU
CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer ve beraberindeki kafile, Ankara’ya gitmek için sabah saatlerinde yola çıktı. Grup toplantısından bir saat önce meclise ulaşan heyet, milletvekilleri Mehmet Hilal Kaplan ve Haydar Akar ile bir araya gelerek, toplantıdan önce yemek yedi. Birlikte yenen yemeğin ardından heyet, CHP’nin grup toplantısına katılarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını dinledi. Öte yandan ilimizin bir diğer milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, Ankara’da olmadığı için Kocaeli’den gelen heyetle bir araya gelemedi ve grup toplantısına da katılamadı.

ENSAR ÖĞÜT ÜZÜM DAĞITTI
Grup toplantısı başlamadan önce kentimizin yakından tanıdığı Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Malatya Üzümü’nün tanıtımı yaptı. Grup odasının önünde bir tezgah kurduran Ensar Öğüt, grup toplantısına katılan isimlere üzüm ikram etti. Ensar Öğüt, Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, milletvekilleri Mehmet Hilal Kaplan ve Haydar Akar’a da Malatya Üzümü ikram etti. Ensar Öğüt’ün getirdiği üzümleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da yedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Öğüt, yerli mallarını tanıtma amacıyla böyle bir çalışma yaptığını kaydetti.


KADINLAR HER EVE GİRMELİ
Grup toplantısının ardından Derince heyeti, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun meclis salonunda bulunan odasına geçerek yaklaşık 10 dakika boyunca görüşme imkanı buldu. Derince’deki durumu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na aktaran Nihat Değer, yerel seçimlerde oldukça iyi çalıştıklarını fakat başarılı olamadıklarını söyledi. Değer, sözlerinin devamında Derince’de yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. Değer’in ardından konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kadın kollarının önemine vurgu yaparak, kadınların her evin kapısını çalması gerektiğini söyledi.

MİLLETVEKİLLERİNE ÖN SEÇİM
Milletvekili seçimlerine ilişkin açıklamalarda da bulunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ön seçim yapılacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Biz tüzüğümüzü değiştirdik. Yüzde 15 kota uygulayacağız. Yani yüzde 15 oranında milletvekili genel merkez belirleyecek. Kalan milletvekillerimiz ise ön seçimle belirlenecek. Kocaeli’de de bu böyle olacak. Kocaeli’de milletvekillerimiz ön seçimle belirlenecek” dedi.

6 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIRIZ
CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan’ın en az 5-6 milletvekili çıkarma hedefiyle ilgili sorulan soruyu da cevaplandıran Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “İl Başkanı Yalçın Kuşkan, 5-6 milletvekili çıkarırız hedefine bende inanıyorum. Kocaeli’de 11 milletvekili seçiliyor. Başarılı olmamız için bu 11 milletvekilinden 5 yada 6 tane çıkarmalıyız. Benim de düşüncem il başkanımızla aynı oranda. Bu hedefi gerçekleştirebileceğimize inanıyorum” açıklamasında bulundu. Heyet, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra CHP Genel Merkezi’ne geçerek Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile görüştü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat