Özdilek

Güncel

Otogarda gerçeğini aratmayan tatbikat

Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde gerçekleştirilen sabotajlara karşı koyma ve yangın söndürme tatbikatı gerçeğini aratmadı.

18 Aralık 2014 Saat: 17:32
Otogarda gerçeğini aratmayan tatbikat
Otogarda gerçeğini aratmayan tatbikat

Terminalin acil eylem planının test edilmesi ve acil durum ekiplerinin çalışma yeteneğinin geliştirilmesi amacı ile yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne yıllık ortalama 2 milyon 500 bin kişi giriş çıkış yapıyor. Bu rakamın büyüklüğü ele alınınca terminalde olası tehlikelere önceden hazırlıklı olunabilmesi için tatbikatlar önem kazanıyor. Büyükşehir, bu kapsamda terminalde geniş kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirdi.


SUİKAST HAZIRLIĞI
Senaryo, olaya müdahale eden kurum personellerinin başarılı müdahaleleri ile birleşince ortaya gerçeği aratmayan bir tatbikat çıktı. Saat 14.00 sularında terminalde verilen acil durum alarmı ile tatbikat başladı. Deprem senaryosu ile başlayan tatbikat, suikast düzenlemeye hazırlanan bir şahsın yakalanması ve mescitte çıkan yangının söndürülmesi ile son buldu. Senaryonun gerçekçi olması nedeniyle otogardaki yolcular tatbikatı ilgiyle izledi.


BÜYÜK FELAKETLER
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, yangın ve deprem gibi büyük felaketlere karşı hazırlıklı olduklarını söyleyerek, “Vatandaşlarımızın yoğun olduğu bazı noktalarda bu gibi tatbikatların yapılması daha da önem kazanıyor. İnsanların 24 saat hayat sürdürdüğü bir mahal burası. Yangın ve deprem konusunda çok daha fazla bilinçli olmamız gerekiyor. Bizler bu gibi her türlü felaketlere karşı hazırız. Tatbikatımızı başarıyla tamamlayan personele teşekkür ediyorum” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat