Özdilek

Siyaset

Bu anket başa dert oldu

CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, “Anketi yapan firmayı araştırsanız, kime hizmet ettiğini anlarsınız” dedi

18 Mart 2015 Saat: 02:22
Bu anket başa dert oldu
Bu anket başa dert oldu

CHP İl Örgütü yönetimi haftalık toplantısını partinin il binasında gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, ilk olarak 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla vatan toprakları için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi. Diyanet İşleri Bakanlığı’nın 4 yıldır düzenli olarak 13 Mart günü Çanakkale Şehitleri için camiilerde hutbe okutulmasının güzel bir uygulama olduğunu ancak Atatürk’ün anılmamasının düşündürücü olduğunu ifade eden Altunyuva, “Bu zaferin başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bazı değerlere ve dine artık siyasi görüşlerinizi alet etmeyiniz” dedi.


Genel seçimler yaklaşırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taraflı bir yaklaşım sergilediğini savunan Altunyuva, “Verdiği demeçleri hayretle okuyoruz. Cumhurbaşkanı’nın muhalefete saldırması, AKP’yi savunması kabul edilemez. Son olarak Balıkesir’de katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kürt sorunu yok’ demiştir. Bu söylem AKP iktidarının çözüm sürecinde samimi olmadığının bir itirafıdır ve milliyetçi oylara göz dikmesinin göstergesidir” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her hafta Salı günü CHP Genel Merkezi’nin grup toplantısının yapıldığı saate farklı programlar koyduğunu söyleyen Altunyuva, “Bu uygulama CHP’yi gündeme getirmemek için yapılmaktadır” dedi.

Açıklanan işsizlik rakamlarını da gündeme getiren Altunyuva, “Dünyadaki işsiz sıralamasında Güney Afrika ve Mısır’ın ardından 3. olmuştur. Resmi olarak açıklanan genç işsiz oranıysa yüzde 20’dir. AKP iktidarının işsizlik sorununu çözmediğini tam tersine daha da içinden çıkılmaz hale geldiğini görmekteyiz” şeklinde konuştu. Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sürdüren Altunyuva, “Cumhurbaşkanı diktatörlük hayalleri peşindeyken, kötü giden ekonomiyi düzeltmek için kendisine öneriyle gelen bakanlarını bile dinlemiyor. Cumhurbaşkanı artık kendini toparlamalıdır” şeklinde konuştu.  Demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde yapılan eylemler neticesinde 29 eğitimciye dava açıldığını hatırlatan Altunyuva, “Yetkilileri uyarıyoruz. Demokrasiye darbe vuruyorsunuz” dedi.


Geçtiğimiz Pazar günü yapılan YGS sonrasında, sınav sorularının yayınlanmama kararına rağmen hemen verilmesini de ‘Şaibeli’ olarak nitelendiren Altunyuva, “Her sınavda belli gruplara sınav sorularının sızdırılmasına dair iddialardan öte somur belgeler var. Artık bu duruma bir ‘dur’ denilmesi gerekmektedir” dedi. CHP içerisinde karışıklıklara yol açan ve kim tarafından yapılmadığı bilinmeyen milletvekili aday adayları anketi hakkında açıklamada bulunan Altunyuvai “Bu anket bizim ya da genel merkezimiz tarafından yapılmamaktadır. Resmi olmasa da 37 aday adayı olduğunu biliyoruz ancak bu ankette sadece 15 kişinin ismi yazıyor. Genel Merkezimiz kendi yaptığı anketi yeni yapmaya başladı. Zaten bu anketi yaptıran firmanın isimi araştırırsanız, kime hizmet ettiğini kime yakın olduğunu anlarsınız” ifadelerini kullandı.


Altunyuva’nın ardından geçtiğimiz Perşembe günü Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyelerinin gerçekleştirdiği toplantıda görüşülen konular hakkında bilgilendirmede bulunan grupbaşkan vekili Hüseyin Yılmaz,”Bundan 5 ay önce Kent Konut’taki usulsüz satışlarla ilgili soru önergesi verdik. Kendileri bize konunun araştırıldığına dair yazılı cevap verdi. Araştırmanın sonuçlarıyla ilgili yeni bir soru önergesi verdik. Yeni gelen cevapta, satışlarda usulsüzlük olmadığını ve herkese eşit indirimler uygulandığı ve bu konu hakkında bilgi verilmeyeceği ibareleri yer aldı. Neyi örtbas etmeye çalışıyorsunuz? Bu konuya artık bir açıklık getirin” açıklamasında bulundu.


Cihat Altunyuva ile Arifiye Öğretmen Okulu’nda birlikte aynı sırayı paylaşan ve Türkiye’nin farklı yerlerinde öğretmenlik görevini sürdürerek emekliye ayrılan Şemsettin Karagöz, CHP’ye üye oldu. Sınıf arkadaşı İl Başkanı Altunyuva’yı ziyaret eden Kaya, “Kocaeli’de benim gibi 243 tane arkadaş benim gibi görevinden uzaklaştırıldı. Bu insanlar eğitim camiasının duayenleriydi. Örgütlülük medeni insanların olgusudur. Bu sebeple bende sınıf arkadaşımın il başkanı olduğu CHP saflarına katılıyorum” dedi. Karagöz’ün parti rozetini İl Başkanı Altunyuva taktı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat