Özdilek

Güncel

Tüysüzler'den rahatlatan açıklama

Sarraf Tüysüzler’i bir anda kapatarak ortadan kaybolan ve bir süredir kendilerinden hiçbir şekilde haber alınamayan Tüysüz ailesinden yapılan yazılı açıklama mağdurları rahatlattı. Tüysüz ailesi, en kısa zamanda mağduriyetleri giderm

3 Temmuz 2014 Saat: 18:00
Tüysüzler'den rahatlatan açıklama
Tüysüzler'den rahatlatan açıklama

Kocaeli’nin en büyük kuyumcusu olan Sarraf Tüysüzler’in kepenklerini bir anda indirerek ortadan kaybolan dükkan sahibi Tüysüz ailesinden yazılı bir açıklama geldi. Tüysüz ailesi, yaptıkları yazılı açıklamada adli makamların tüm isteklerini eksiksiz yerine getireceklerini taahhüt ederek, mağduriyetleri de en kısa sürede gidereceklerini açıkladı. Bu açıklama, yüzlerce mağdurun yüreğine biraz olsun su serpti. Öte yandan Kocaeli TV’nin satılacağına dair iddiaların da şu anda gerçeği yansıtmadığı, televizyona herhangi bir icra kararının ulaşmadığı öğrenildi. Diğer yandan yine şirketler grubuna ait reklam işlerinin yürütüldüğü Promosyon Pazarlama’ya haciz geldiği bilgisine ulaşıldı.

 

ŞİKAYETLER 500’Ü GEÇTİ İDDİASI
Geçtiğimiz cuma günü Kocaeli’nin en büyük kuyumcusu olan Sarraf Tüysüzler isimli firma bir anda kepenk kapatmış ve dükkanın sahibi olan Tüysüz ailesi ortadan kaybolmuştu. Bankalardan daha yüksek faiz vermesi sebebiyle paralarını Sarraf Tüysüzler’e yatıran 191 kişi polise ve savcılığa başvuru yapmış, mağdur sayısının 500’ü geçtiği iddia edilmişti. Geçen 16 Mayıs tarihinde evinin bodrumunda intihar eden ailenin en büyüğü ve Tüysüz Şirketler Grubu’nun kurucusu, eski Kırkpınar ağalarından Adem Tüysüz’ün, yaşanan olayları önceden bildiği ve gururuna yediremeyerek intihar ettiği iddiaları ortaya atılmıştı. Olaydan sonra ortadan kaybolan ve kendilerine hiçbir şekilde ulaşılamayan Tüysüz ailesinden yazılı bir açıklama geldi.


İNTİHAR SONRASINDAKİ İDDİALAR
Kocaeli TV’ye faks yoluyla gelen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kocaeli halkının malumu olduğu üzere, yaklaşık otuz yıldan bu yana Kocaeli'nin ticari ve sosyal hayatında yer alan, Kocaeli'nin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasına katkıda bulunan ‘Tüysüzler ailesi’ asılsız bazı şayiaların tetiklediği bir süreç sebebiyle zorlukları olan ve fakat aşılabilir bir dönemle karşılaşmıştır. Ailenin büyüğü, Tüysüzler Şirketler Grubu'nun kurucusu merhum Adem Tüysüz'ün vefatının ardından yerel düzeyde yayılan ‘Tüysüzler Şirket Grubu iflas ediyor’ şayiası, vadesi gelmemiş alacak sahiplerini de kendilerine ödeme yapılmasını istemeye sevk etmiş, bu da şirketler grubunun nakit akışında önceden öngörülmesi mümkün olmayan bir aksaklığa yol açmıştır.


ÖDEME TAKVİMİ BELİRLEMEK İÇİN
Grup yönetimi, telafisi mümkün olmayacak, maddi ve manevi zararlara sebebiyet vermemek için iş yerlerinin bir kısmını kısa bir süreliğine kapatmak ve bu zaman zarfında kendi alacaklarını toplayıp borçlarını ödemek üzere, bir takvim belirlemek yönünde karar almıştır. Süreç adli alana sirayet ettiğinden, yapılan soruşturmada hakikatin açığa çıkması adına, adli makamların talepleri eksiksiz yerine getirilecektir. Bu cümleden olmak üzere, şirket yetkilileri defter, kayıt ve belgelerde yapılacak tasnifin ardından durumu aydınlatmak, muhtemel mağduriyetleri gidermek üzere, en kısa sürede adli makamların huzuruna çıkacaklardır. Otuz yıldan bu yana, ‘Tüysüzler ailesine’ güven duyan, onları yalnız bırakmayan Kocaeli halkının, ailenin yaşadığı bu zorlu süreçte de yanlarında olacağına dair inancımız tamdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."


PROMOSYON PAZARLAMA’YA HACİZ
Kocaeli Valiliği geçtiğimiz hafta, kurum ve aile ismi vermede; bir anda Sarraf Tüysüzler’i kapatarak ortadan kaybolan ve hiçbir şekilde ulaşılamayan Tüysüz ailesinin üç ferdi hakkında arama ve yakalama emri çıkarıldığını duyurmuştu. Valiliğin açıkladığı ve 191 kişiye ait olan altın ve para yatırımlarının 6,5 milyonu geçtiği hesaplanmıştı. Ailenin üç ferdi dolandırıcılık suçlamasıyla aranıyordu. Aileye ait Sarraf Tüysüzler’de ve diğer şirketlerde aramalar gerçekleştirilmiş, bulunan ziynet eşyaları ile belgelere el konmuştu. Önceki gün de Sarraf Tüysüzler’in kapısına Kocaeli 1. İcra Dairesi tarafından icra kararı asılmıştı. Önceki gün de aileye ait olan, reklam işlerinin yürütüldüğü Promosyon Pazarlama’ya haciz geldiği öğrenildi. Ailenin kente ne zaman döneceği merakla bekleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat