Özdilek

Siyaset

“Pinpon topu, don lastiği ile enflasyon hesaplanmaz”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TÜİK’in açıkladığı Ocak ayı enflasyon rakamlarına isyan etti.

3 Şubat 2016 Saat: 18:19
“Pinpon topu, don lastiği ile enflasyon hesaplanmaz”
“Pinpon topu, don lastiği ile enflasyon hesaplanmaz”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TÜİK’in açıkladığı Ocak ayı enflasyon rakamlarına isyan etti. Açıklanan rakamlara göre Enflasyon, elektrikten, ekmeğe bir dizi fiyat artışının yapıldığı Ocak ayında beklentileri de aşarak yüzde 1.82'yi buldu ve yıllık enflasyon da yüzde 9.58 ile iki haneye yaklaştı. Tahsin Tarhan, “Milletin sofrasındaki lokmalar azaldığı halde, ekmekten ete, süte peynire herşeyin zam yağmuru altında kaldığı halde bu artış oranı gerçekçi değil. Dünyada petrol fiyatlarının 30 doların altına indigo bir yılda yıllık çift rakamlı enflasyon, ekonomideki başarısızlığın en büyük göstergesidir” dedi..

“TÜİK KALEM OYUNU YAPIYOR”

 CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, bu Hükümetin bir süre önce enflasyon rakamlarındaki hesaplama yöntemini değiştirmesinin halkı kandırmaya yönelik bu rakamları ortaya çıkardığını ileri sürdü. Tahsin Tarhan, gerçekleri saptırmaya yönelik bu hesaplamaların nasıl yanlış sonuçlar verdiğini ise şu sözlerle anlattı:

“VATANDAŞIN AKLIYLA DALGA GEÇMEYİN”

 “TÜİK diyor ki enflasyon yüzde 1.82 oranında arttı. Buna kim inanır? Ette yüzde 30, Sütte ve ekmekte yüzde 25 artışın yaşandığı bir aydan bahsediyoruz. Bakın resmi rakamlara göre sivri biber yüzde 53, patlıcan yüzde 52, kabak yüzde 42 oranında arttı. Bunların hepsi vatandaşın sofrasına giren şeyler. Yüzde 30-50 ortalama fiyat artışının yaşandığı bir ay içerisinde enflasyonu yüzde 1.82 oranında göstermek vatandaşın aklıyla dalga geçmektir. TÜİK ağzından da kaçırıyor gerçeği… Fiyatları en çok düşen ürünler yüzde 6.71 ile giyim ve ayakkabı. Ne yazık ki insanlarımız artık bırakın kendilerine okula giden çocuklarına önlük alamıyor. Satıcı da ne yapsın, fiyatları düşürüyor. Bu bile ülkedeki yoksulluğa giden en doğru göstergedir…”

 “RAKAMLAR DA YALAN SÖYLER”

Hükümetin rakamlarla yaptığı oyunun enflasyon hesaplamasında büyük bir gerçekten sapma olduğunun altını çizen Tahsin Tarhan, TÜİK’in rakamlarının aldatıcı olduğunu söyledi. Ünlü “Rakamlar da yalan Söyler” özdeyişinin TÜİK’in açıklamalarına en güzel örnek olduğunu söyleyen Tarhan, “Hesaplamalar içerisine soba borucu, pinpon topu, don lastiği koyuyorsunuz. Bu ürünrler halkın kullandığı ürünler mi? Vatandaş sofrasında ekmek, süt, et tüketiyor, pinpon topu değil. Hükümet “Ekmek bulamazsanız pinpon topu alın” mı diyor şimdi..

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat