Özdilek

Güncel

Kadri Veziroğlu'na Veda ve Uğurlama

CHP Kocaeli İlçe Binası önünde düzenlenen törenle İzmitli dostları Veziroğlu'na veda etti.

16 Mayıs 2016 Saat: 14:10
Kadri Veziroğlu'na Veda ve Uğurlama
Kadri Veziroğlu'na Veda ve Uğurlama

İzmit Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreterliği görevinde bulunan Kadri Veziroğlu’nun (74) vefatının ardından CHP İzmit İlçe Başkanlığı binası önünde tören düzenlendi. Cenaze törenine CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmit eski Belediye Başkanı Sefa Sirmen, CHP İzmit İl Sekreteri Hüseyin Acurman, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, İzmit Belediyesi CHP Meclis Üyesi Veli Beyaztaş, Veziroğlu’nun eşi Mübeccel Veziroğlu, kızı Deniz Veziroğlu, oğlu Ali Veziroğlu ve torunu Canberk Veziroğlu ve partililer katılım gösterdi. 

Eşinin hayata geçirmek istediği iki projesi olduğunu söyleyen Mübeccel Veziroğlu, “15 Haziran tarihinde İzmit’e yerleşerek tüm dostlarımız ile yaşamaya devam edecektik. Belediyeleri konu alan anılarını toplayacağı bir kitap yazmak istiyordu ama yapamadı. Bunları gerçekleştiremedik. Hastalıkla uğraşmaktan zamanı yetmedi. Derin üzüntü ve acı içerisindeyim” dedi.

‘HEM KÜTÜPHANE HEM FABRİKA GİBİYDİ’ Törende Veziroğlu hakkında konuşma gerçekleştiren CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Sürekli üreten, sürekli fikir veren bir insandır kendisi. Bazı insanlar vardır kütüphane gibidir. Bazı insanlar vardır fabrika gibidir. Kadri Bey hem kütüphane hem fabrika gibiydi. Birçok değerli eserleri hem İzmit halkına sunmuştur. İyi bir sosyal demokrat ve iyi bir Atatürkçüydü. Tüm emekleri için kendisine teşekkür ediyoruz, mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı. 

‘İZMİTLİLER ONU HATIRLAYACAK’ 1989 yılında Karayalçın’ın odasında Veziroğlu ile tanıştıklarını anlatan İzmit eski Belediye Başkanı Sefa Sirmen, “Ankara’da olmasına rağmen belediyemize gelerek çalışmalarını yürütmeye devam etti. İzmitliler içtikleri suda, kullandıkları doğalgazda ve diğer projelerde onu hatırlayacak. Yuvacık Barajı’nda çöp fabrikasında da onun emekleri vardı. Önemli bir değerimizi kaybettiğimizden dolayı çok üzgünüm ve acılıyım” dedi.   

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat