Özdilek

Siyaset

Altunyuva'dan vali yardımcısına sitem

CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, AK Parti aday adayı Zeki Canşi’nin açıklamasına Vali yardımcısı Fecri Fikret Çelik’in katılmasını eleştirdi, “Kocaeli Valisi’nin durumdan haberi var mı ve varsa gerekli işlemleri yapacak mıdır?

3 Mart 2015 Saat: 17:54
Altunyuva'dan vali yardımcısına sitem
Altunyuva'dan vali yardımcısına sitem

CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva haftalık değerlendirme toplantısını partinin il binasında gerçekleştirdi. İlk olarak geçtiğimiz gün hayatını kaybeden ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’i rahmetle anan Altunyuva, “Böyle büyük bir usta için bir çok tanım yapılabilir. Sait Faik kendisini, ‘O Türklerin en Kürdü, Kürtlerin en Türkü’dür’ diye tanımlamıştı. Yaşar Kemal her zaman barıştan yana olmuş, Atatürk’ün ve kurduğu cumhuriyet için her zaman mücadele eden bir Kürt asıllı vatandaşımızdı. Bu arada da arap şeyhleri için yas ilan eden ancak böyle büyük ustaların ölümünde elini kıpartmayan iktidarı da kınıyoruz” dedi. Genel seçimlerle ilgili Gizli oy açık sayım yapılması esaslarına ilişkin tereddütlerin yaşadığını belirten Altunyuva, “Seçim sistemi, kanuni çerçeve ve uygulayacılar açısından iktidara bağlandı.


Seçimlerde oy kullanacak vatandaşların işlemlerini eskiden Yüksek Seçim Kurulu yaparken, bu yöntem şimdi İç İşleri Bakanlığı tarafından yürütülecek. Seçim sonuçlarını girecek olan UYAP ise, iktidarın Adalet Bakanlığı’na bağlıdır. Merkezi Seçmen Kütüğü sistemi nin alt yapısıysa Türk Telekom’a bağlı. Yani Yüksek Seçim Kurulu’nun yapması gereken işlemler, iktidara bağlı kurumlara verildi. Biz eskiyi savunmayız, ancak eski uygulamalar yenisinde daha iyiyse bundan yana olur. Dış ve iç müdahalelere kapalı bir şekilde seçimlerin gerçekleştirilmesini istiyoruz. Seçim hileleriyle alakalı bir takım olaylar ilimizde de yaşandı” diye konuştu.

AKParti aday adayı Zeki Canşi’nin adaylık açıklamasına Vali Yardımcısı Fecri Fikret Çelik’in katılarak, taraflı bir konuşma yaptığını öne süren Altunyuva, “AKP aday adayının açıklamasına bir vali yardımcısı katılarak konuşma yapıyor. Buradan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na seslenmek istiyorum. Söz konusu vali yardımcısı hakkında bir işlem yapıldı mı ya da yapılacak mıdır? Vali yardımcısı Fecri Fikret Çelik, aday adayının toplantısında sarf ettiği, “Kendisi değerli dostumuzdur. Kentimizin yarısı neredeyse doğu ve güneydoğudan geldi. Şimdi Zeki Canşi için büyük bir konsensüs sağlanmış durumda. Kendisinin başarılı olacağına inanıyorum. Aksi zaten düşünülemez” sözleri herşeyi açıklıyor” ifadelerini kullandı.

Eskiden sandık başkanlarının çoğunun öğretmenlerden oluştuğunu hatırlayan Altunyuva, “Ancak AKP ile birlikte bu durum değişti. Sonuçları değiştirme olayları oldukça arttı. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen’in sandık başlarında duracak olan eğitimcileri belirleyeceği duyurumlarını alıyoruz ve bunu doğru bulmuyoruz. Sandıklarda duracak olan eğitimciler tarafsız bir şekilde gönüllülerden seçilmelidir” dedi. Özelleştirilmesine karşı çıktıkları Derince Limanı’yla ilgili gelişmeleri de aktaran Altunyuva, “Özel bir firmaya satılan limanın faaliyetleri şu anda durduruldu. Burada çalışan 500 işçi ise merakla olacakları bekliyor. İşçilerimizin hak kaybı yaşamamasını talep ediyoruz” dedi.

Aday adaylığı başvurularıyla ilgili de konuşan Altunyuva, CHP Genel Merkezi’nden henüz resmi bir açıklama gelmediğini söyledi. Daha önce gazetemizde yer verdiğimiz 36 aday dışında, genel merkeze başvuruda bulunan farklı bir isim olup olmadığını bilmediklerini söyleyen Altunyuva, “Listeler geldiğinde sizlerle paylaşacağız” diye konuştu. Aday adayı programlarının netleşeceğini söyleyen Altunyuva, resmi listenin gelmesiyle çalışmalara başlayacaklarını belirtti. Sandık Çevresi Sorumluları Eğitim Programı’na şu anda örgüt olarak eğildiklerini kaydeden Altunyuva, sandık görevlililerin oluşturulması içinde gerekli eğitim planının hazırlandığını ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat