Özdilek

Siyaset

İhsanoğlu Kocaeli Buluşması, Muhalefeti Birleştirdi

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu bir günlük Kocaeli buluşmasında önemli mesajlar ve coşkulu karşılamayla derin izler bıraktı.

20 Temmuz 2014 Saat: 10:30
İhsanoğlu Kocaeli Buluşması, Muhalefeti Birleştirdi
İhsanoğlu Kocaeli Buluşması, Muhalefeti Birleştirdi

Programa Gebze ile başlayan ardından İzmit’e gelen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Emex Otel’de düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. İhsanoğlu burada yaptığı açıklamada Kocaeli’den yüzde 60 oranında oy beklediğin söyledi.

İhsanoğlu, “Dinle siyaseti karıştırmamak lazım. 12 Eylül döneminde Türkiye’de partiler kapatıldı, solda sağda farklı şeyler oldu. Bugün Türkiye’de 14 Haziran da başlayan tarihi bir uzlaşma başlamıştır. Bu uzlaşma iki partiden başladı bugün dokuz partiye geldi” Siyasele dini karıştırmamak lazım. Dedi.

Bugün buraya gelirken 9 partinin il başkanları karşıladı diyen İhsanoğlu, “ onlar niye buradalar. Çünkü onlar değişimi istiyorlar.

 

 En sağdaki partiden en soldaki parti uzlaştı. BuTürkiye’nin projesi. Ekmeleddin İhsanoğlu mesele değil” dedi. Gazze meselesine değinen İhsanoğlu, bu hunharca saldırı ilk defa yapılmıyor. Bu saldırı karşısına dur diyecek güç uluslararası güç güvenlik konseyidir. Ama bu meclis kilitli. Beş üyenin vetosu var. Beş ülkeyi kabul ettireceksiniz. Amerika İsraile dokunacak her şeyi önlüyor. Bunun karşısında uluslararası sistemi iyi bilmek lazım. Bugün yaşadığımız tecavüze benzeyen bir tecavüz. Sivillere, sivil yerleşim merkezlerine tecavüzdür. Kadın, çocuk çoluk demeden bir çok insan öldü. Herkes Filistin üzerinden gol atmak istediği için kimse bunu görmüyor. Bugün Filistin hükümeti uluslar arası mahkemeye gitmelidir” diye konuştu.

DOĞRU TAVIR KOYMALIYIZ

Ortadoğu devletleri hakkında sorulan bir soruya Allahtan ümit kesilmez diyen İhsanoğlu, “inanmış insanlar olarak bu ümidi kaybetmememiz gerekiyor. Bu karmaşanın dalları çok dallanmış budaklanmış durumda. Bu devletler, Osmanlı devletinden ayrılan devletlerdir. Bunların hiç biri tabii devlet değildir” dedi.  Büyük güçler kendi menfaatlerine göre hareket ediyor diyen İhsanoğlu, “ bu ülkelerde demokratik adımlar atılmadı. 2010’un başında patlama olduğu zaman volkanın taşması gibi bütün yapıyı yok etti. Bugünkü gördüğümüz hal bu. Bu bölgelerde barış ve güvenin tesisi için iş birliği yapmak lazım TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇARIZ

İhsanoğlu, “ En sağdan en sola kadar büyük yelpazede Türkiye’nin içerde bugün huzuru yeniden kazanmasını ve yurt dışında itibarı yeniden kazanmak istiyor. Hukukun, adaletin olmasını istiyor. Bu uzlaşı ezberi bozdu. Türkiye’de birlik ve beraberliği 10 Ağustos’a kadar götürürsek hem de oylara sahip çıkarsak Türkiye’nin önünü açarız “ diye konuştu. 

 Daha sonra  STK ve sendikalarla bir araya gelen İhsanoğlu,İzmit yürüyüş yolunu  yürüyerek geçti.

 İftar programı için Kartepe’ye geçti.

 

 CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar tarafından düzenlenen organizasyona katılım çok geniş oldu. İftar programına Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yanı sıra CHP Milletvekilleri Haydar Akar, Mehmet Hilal Kaplan, Hurşit Güneş, MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, eski bakan Yaşar Okuyan, eski milletvekilleri Sefa Sirmen, Hikmet Erenkaya, Cumali Durmuş, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Saffet Sancaklı, DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder ve çok sayıda çatı partili katıldı. 

AFİŞ ERGİNLİĞİ YAŞANDI İftar programına CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar’ın arasında afiş gerginliği yaşandı. Milletvekili Engin Özkoç Cumhur Karakadılar’a, iftar yapılan üzerinde bulunan ve CHP’nin logosu bulunan afişlerin kaldırılmasını, diğer partililerin CHP afişlerinden rahatsız olduğunu söyledi. Karakadılar önce bu duruma karşı çıktı ve iftar programında gerginlik yaşandı.Yaşanan gerginliğin uzamaması için Karakadılar afişi indirtti. 

TÜRKİYE'NİN KAPTANINI SEÇİYORUZ Ekmeleddin İhsanoğlu iftardan sonra kendisi için hazırlanan kürsüde yaptığı konuşmada, "Ben bir partinin değil 9  partinin adayıyım. Bütün parti başkanlarına teşekkür ediyorum. Bu seçim çok farklı bir seçim. Bir milletvekilliği belediye başkanlığı veya encümenliği seçimi değil. Türkiye'nin kaptanını seçiyoruz. Öyle bir kaptan olmalı ki hem gemiyi tanıyacak, hem de sularını tanıyacak. Türkiye'nin dalgalı sularda ilerlemesi lazım. Türkiye’nin 2023’te ilk 10 ülke arasında olması gerekiyor. Ama ilk 20’den dışarı çıkma tehlikesi içindeyiz" dedi. 

ORTALIKTA ŞİŞKO KEDİLER DOLAŞIYOR Milli gelirin de düştüğünü ifade eden İhsanoğlu, "Zaman içerisinde birkaç senedir ortala gelirimiz 10 bin doları aşmadı ve 4-5 yıldır aynı seviyedeyiz. Türkiye’nin büyüyen ekonomisi eşit dağılmıyor. Ortalıkta şişko kediler dolaşıyor ve payın en büyüğünü onlar kapıyor. Bu adaletsizliği gidermek hepimizin görevidir. Bir zümrenin, bir rantiye tarifesinin taraftarı olmaması lazım. Cumhurbaşkanı herkese eşit mesafede olmalı ve bütün vatandaşları kucaklamalı, onların babası olmalı. Eli maşalı olmamalı. Türkiye böyle bir baba arıyor" şeklinde konuştu 

 

 

   

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat