Özdilek

Çevre

Rıdvan Şükür, Kaunos’u adımladı.

Muğla Köyceğiz ilçe sınırları içinde bulunan; antik çağda önemli liman kenti olan Kaunos’un binlerce yıllık patikalarını adımlayan Dağcı ve fotoğrafçı Rıdvan Şükür, şehrin girişindeki ünlü kaya mezarlarını fotoğrafladı.

3 Kasım 2016 Saat: 10:10
Rıdvan Şükür, Kaunos’u adımladı.
Rıdvan Şükür, Kaunos’u adımladı.

Antik Çağ'da bir liman kenti olan Kaunos’un patikalarında yürüyen Rıdvan Şükür, tapınak cepheli kaya mezarlarının kentin zengin geçmişinden günümüze kalan en güçlü izler olduğunu söyledi.

Karia ve Likya sınırında

Binlerce yıl önce ticari açıdan önemli bir liman kenti Kaunos’u diğer antik kentlerden ayrılan en belirgin özelliği kaya mezarları olduğunu söyleyen Şükür, Kaunos’u kuranların döneminin Anadolu insanı olduğunu belirtti.

Kente girişindeki kaya mezarlarının, kendine has, özgün mimari özellikleri ile her ziyaretçi gibi kendisinin de etkilediğini söyleyen Şükür, Kaunos’un döneminin önemli bir Anadolu şehri olduğunu ayrıca Karia ve Likya sınırında bulunduğunu söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat