Özdilek

Güncel

Kız Kulesi artık Başiskele'de

Başiskele Belediyesi ilçe sakinlerine yeni yaşam alanları sunmaya devam ediyor. Mehmetağa Mahallesi’ne yapılan Başiskele Kız Kulesi Parkı çevreye değer katan görüntüsüyle vatandaşların hizmetine sunuldu. Kullar düğün salonu yanında

21 Temmuz 2014 Saat: 17:54
Kız Kulesi artık Başiskele'de
Kız Kulesi artık Başiskele'de

Başiskele Belediyesi yapmış olduğu çalışmalarla Başiskele’nin park ve yeşil alanlarına yenilerini ekliyor. Beş yıldır ekibiyle birlikte hizmetlerini sürdüren, Başiskele’ye vizyon projeler kazandıran Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz kısa sürede Başiskele’yi yatırımların adresi haline getirdi.

 

Çağdaş ve Modern imarlı yapıların yükseldiği Başiskele de sosyal alanların sayısı da her geçen gün artıyor. İçinde vatandaşların oturup dinlenebilecekleri, oturma bankları ve sağlıklı yaşam için spor yapabilmelerini sağlayan çeşitli spor aletleri ve çocukların oyun oynayabilecekleri oyun araç gereçlerinin bulunduğu parklar, ilçe halkı ve bölge sakinlerinin en tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

Bu anlamda Mehmetağa Mahallesi Dereboyu Sokak üzerinde yapımı tamamlanan İstanbul Kız Kulesi görünümündeki parkın açılışı geçtiğimiz gün düzenlenen iftar programıyla yapıldı. Kullar Kültür Merkezi yanında bulunan Başiskele Kız Kulesi Parkı’nın açılışına Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Ak Parti Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, İlçe Jandarma Komutanı Gazi Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhterem Aktaş, İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul, Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Altıntaş ve yönetimi, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, dernek yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

AYAZ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE %90 OY ORANIYLA SÖZ ALDI
Açılış öncesi konuşma yapan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz iftarla birlikte güzel bir eseri açmanın gururunu yaşıyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Buradaki halkımıza ve Kocaeli halkımıza güzel bir eser kazandırdık. Hemen karşımızda bulunan 2 bin metrekarelik alanı da buraya dahil ederek bir düzenleme daha yapacağız. Biz bütün bu çalışmalarımızı kendi öz kaynaklarımızla halkın bize emanet ettiği değerlerle gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki süreçte 18. madde uygulamasından çıkan yeşil alanları ve yolları güzelleştirerek bütün mahallelerimizde bu tür hizmetler sunacağız. 5 yıl önce attığımız tohumlar artık yeşermeye başladı hepsi halkımızın hizmetine sunuluyor. Yapamaz diyenlere ibret olsun diye yapılanlar ortaya çıkmaya başladı. Alsancak Caddemizin (Kullar Cad.) şuyulandırma çalışmalarını birçok insanın yarım kalır demesine rağmen halkımızın desteği ve sahiplenmesiyle bitirdik onların hizmetine sunduk. İnşallah bundan sonra daha büyük projelerle karşınızda olacağız. Sizlerle aynı birlik ve beraberlik duyguları içerisinde birbirimize olan saygı ve sevgimizi kaybetmeden hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizden bir istirhamım var 10 Ağustos'ta buranın sandıklarının tamamından çıkmak istiyoruz. Bizim bölgemize yakışan en güzel ve güçlü şekilde Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a mesajımızı gönderelim dedi ve %90 oy oranıyla söz aldı.

 

ALİ PARTAL: BAŞKAN AYAZ BAŞİSKELE’Yİ ÇOK İYİ PLANLIYOR

Başiskele Kaymakamı Ali Partal ise konuşmasına Ramazanla birlikte birlik ve beraberliğin, yardımlaşmanın bir kat daha artması dileğinde bulunarak başladı. Başiskele'de güzel işlere imza atıldığını ifade eden Başiskele Kaymakamı Ali Partal “Başiskele’de yapılan çalışmalar ortada. Başkanımız büyük projeler hayata geçirdi. Başiskele’de hizmetler çok hızlı gidiyor. Hizmetlerle birlikte Başiskele yerleşimde öncelik tanınan tercih edilen ilçe haline geldi. Bu da Başiskele ilçesinin çok iyi planlanmasından geçiyor. Bu planlamayı da yapan değerli mesai arkadaşım Hüseyin Ayaz’dır dedi ve parkın hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

İzCem Tur’un katkılarıyla düzenlenen iftar yemeği nedeniyle şirket yetkilisi Cem Turan’a teşekkür plaketini Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ve Başiskele Kaymakamı Ali Partal verdi.

Kaymakam Ali Partal ve Başkan Ayaz'a park için teşekkür çiçeğini çocuklar takdim etti. Daha sonra ilçe protokolü ile birlikte hayırlı olsun dilekleriyle açılış kurdelesi kesildi. Akşam Ezanının okunmasıyla hep birlikte oruçlar açıldı.

 

Başiskele Kız Kulesi Parkı içerisinde kafeterya, mescit, çocuklar için mini basketbol sahası, 7 adet dere üzerinde kameriye, çocuk oyun grupları, spor aletleri ve dere üzerinde gezinti yapmak için sandal bulunuyor. 3 bin 300m² alanlı park, 250m² kız kulesi şeklinde kafeterya, 1 adet seyir kulesi de parkın içinde yer alıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat