Özdilek

Siyaset

CHP'li Vekiller Basına Tanıtıldı

1 Kasım’da yapılacak olan erken seçim öncesinde CHP’nin belirlediği 11 milletvekili adayı Hoşgör Pastanesi’nde düzenlenen toplantı ile basına tanıtıldı.

28 Eylül 2015 Saat: 23:04
CHP'li Vekiller Basına Tanıtıldı
CHP'li Vekiller Basına Tanıtıldı

1 Kasım’da yapılacak olan erken seçim öncesinde CHP’nin belirlediği 11 milletvekili adayı Hoşgör Pastanesi’nde düzenlenen toplantı ile basına tanıtıldı. Toplantıda Kocaeli CHP Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan, İl Başkanı Cihat Altunyuva, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve adaylardan Turan Dumlu, Cuma Karavar, Tamer Solakoğlu, Kemal Nişancı, Utkan Güneş, Asude Fırat Özkan, Yakup Törk, Müzeyyen Topçu Tan hazır bulundu.

 

“TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Toplantıda konuşan milletvekili adayları Kocaeli’den en az beş milletvekili çıkaracaklarını belirtti. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Cihat Altunyuva, “Milli iradeyi işine gelmediği için yok sayan zihniyet, 5 ay sonra yeniden ülkeyi seçime sürükledi. Biz bu seçim için de hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Adaylarımız yeniden yanımızda. Genel başkanımızın söylediği gibi listelerde büyük değişiklikler yapılmadı. Aday listelerimize daha önce müracaat etmeyen üç arkadaşımızın yerine yeni üç arkadaşımız katıldı. Bu seçim döneminde adaylarımızla birlikte tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“ÇAĞRIMIZ TÜM SEÇMENE”

Kahvaltı sonrasında toplantı, soru cevap şeklinde devam etti. İlk olarak ‘CHP seçmenine bu seçimde bir çağrınız var mı?’ sorusuna Cihat Altunyuva, “Bizim çağrımız yalnızca CHP’lilere değil. Her partiden insana, tüm insanımızadır” yanıtını verdi. CHP olarak Kocaeli’nin sorunlarının gündeme taşınması ile gelinen son durumun ne olduğu sorusunu yanıtlayan CHP Milletvekili Haydar Akar şunları kaydetti:

 

“KOCAELİ’Yİ İSTANBUL TESLİM ALDI”

“Sungurlu Barajı konusunda halkı bilinçlendirmeye ve desteğe çağırdım ben. Bakın Kocaeli’deki su ile ilgili her şey İstanbul’daki İSKİ’ye bağlı. Kuyu bile açacak olsanız İSKİ’ye sormak zorundasınız. Kocaeli’yi İstanbul teslim almış vaziyette. Sungurlu Barajı bir ihtiyaçtır ancak Kocaeli sınırları içerisinde yapılıyor. Bizim ihtiyacımız varsa elbette yapılmalı ancak Kocaeli gibi hızlı büyüyen bir şehir ve bunun göz önünde bulundurularak tüm kaynakları İstanbul için kullanılmamalı.”


“KAFALARI BASMIYOR”

Cengiz Topel Havalimanı’nın durumunu de değerlendiren Akar, “Cengiz Topel artık çok medyatik oldu. Esprilere konu ediliyor. Ben de diyorum ki bunların Cengiz Topel’i çalıştırmak için kafası basmıyor. Nasıl çalıştıracaklarını bilmiyorlarsa gelsinler biz öğretelim onlara nasıl çalıştırılacağını. Bunun birkaç yolu var. Kentin doğusuna Cengiz Topel’i anlatmak lazım. Banliyo trenlerini her gün üç gidiş üç geliş olarak zorlamamızla yaptılar. Tarihi Gar’da üst geçit tam üç yıldır demir yığını olarak duruyor” ifadelerini kullandı.


“KENT SAHİPSİZ”

Haydar Akar, “Limanlara 10, 12 bin tır giriyor. Derince Limanı özelleşti. İlçe konteynır parkı olacak. Ama kimsenin sesi çıkmıyor. Ülkemizin olduğu gibi kent de sahipsiz. Bu kent ağabey modeliyle götürülemeyecek kadar önemli bir kenttir. Ancak ne yazık ki ‘İbrahim Ağabey’ modeliyle yönetilmeye çalışılmaktadır” dedi.


“İLK İŞİMİZ OCAĞI KAPATMAK”

Akar, “Taş Ocakları ile ilgili de Orman İşletme izninin süresi bitti. Yani şu noktada Orman İşetme Müdürlüğü istese ocağını kapatabilir. Taş ocağının kapatılıp kapatılmaması Vali Bey’in iki dudağının arasında. Vali Bey oraya gidip 10 dakika görse zaten kapacağına eminim. 1 Kasım’da CHP ya tek başına ya da koalisyonla iktidar olacak. Bizim de ilk işimiz bu ocağı kapatmak olacak” sözünü verdi.

 

“AKP GEBZE’DE YOK”

Gebze’de yapılacak olan çalışmalarda nasıl bir yol haritası izleneceği sorusunu yanıtlayan Tahsin Tarhan, “AKP Gebze’de yok. Gebze’de partiye dayalı halk orada oy veriyor. İyi bir çalışmayla orada oylarımızı arttırabiliriz. Aslında bütün bölgelere iyi bir seçim çalışmasıyla başarıyı yakalamış oluruz. Ancak Gebze’ye bu dönem ağırlık vererek tabana CHP’nin politikasını anlatacağız, ben de ağırlığımı oraya vereceğim. Bunu yaparsak başarıyı yakalarız” ifadelerini kullandı.

 

“GEBZE’NİN İL OLMASINI DESTEKLİYORUZ”

Gebze’nin il olmasına CHP olarak destek verdiklerini belirten Haydar Akar ise, “Gebze’de ikinci üniversitenin açılmasını da destekliyoruz. Biz bölgenin doğusunda iyi oy alıyoruz ama batısından oy alamıyoruz. Bu 30 günlük süre boyunca ne kadar vatandaşımıza ulaşırsak o kadar iyi” dedi. STK’ların eylemlerine destek verme noktasında çalışmaların neden sınırlı olduğu konusunda gelen soruyu yanıtlayan Tamer Solakoğlu,

 

“AKP KENDİ STK’LARINI YARATTI”

“Bizim partililerimiz eylemde yer alıyorlar ama CHP olarak nedense orada gözükmüyoruz. Bu bir eksiklik olabilir. Bu eksiklikleri gidermemiz önemli. AKP kendi STK’larını yarattı. Belli STK’lar AKP el şaklattığında hemen bir araya geliyorlar. Biz de bu konuyu kendi içimizde görüşmeliyiz” şeklinde konuştu. Utkan Güneş de “Bunun bir iletişim sorunu olduğunu ve sorunu en kısa zamanda giderebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

 

“BU ÇALIŞMALAR SAMİMİ OLMALI”

Bir tek olumsuz örnekle CHP’nin STK’larla iyi olmadığını söylemenin doğru olmayacağını belirten CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva ise “Bu çalışmaların samimi olmasını isteriz. Birçok eylemlerde de CHP olarak yer alıyoruz” ifadelerini kullandı. 7 Haziran’da beş milletvekili hedefini tutturamamalarının ardından bu seçimde belirlenen yine aynı hedef için farklı çalışmalar yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine konuşan milletvekili adayı Cuma Karavar şunları söyledi:


“4 VEKİL KESİN”

“Vatandaş barış istiyordu. Kürt sorununun çözümünü bekliyordu. 7 Haziran seçimlerinden sonra insanların üzerine bomba yağarsa CHP’nin Kocaeli’de beş milletvekili çıkarması hiç de olanaksız değildir. AKP ne yazık ki vatandaşın beklentisini karşılamadı.” CHP’nin 4’ncü sıra milletvekili adayı olarak 7 Haziran seçimlerinde 4 milletvekili çıkaracaklarına kesin gözüyle baktığını söyleyen Turan Dumlu,

 

“İLK BEŞ SIRAYI MECLİS’E GÖNDERECEĞİZ”

“Seçime bir hafta kala çıkaramayacağımızı anladım. Çünkü CHP’li vatandaşlar bile ‘Turan Ağabey seni çok seviyoruz. Ama ülkenin geleceği için HDP’nin barajı aşması lazım. Bu yüzden HDP’ye oy vereceğiz’ dediler ve bu şekilde kaybettiğimiz çok fazla oy oldu. Ancak bu seçimde inşallah bunlarla karşılaşmayacağız. Bu ilk beş sırada yer alan herkesi meclise göndereceğiz” şeklinde konuştu

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat