Özdilek

Güncel

Muharebe Meydanı ranta açılmasın

Kozluk Mahallesi'nde yıkılarak AVM yapılmak istenen Kız Meslek Lisesi ve okulun bulunduğu meydanda inceleme yaparak vatandaşlarla görüşen Tan, "Eski Muharebe Meydanı rant meydanına dönüşmesin" dedi

16 Mart 2015 Saat: 20:04
Muharebe Meydanı ranta açılmasın
Muharebe Meydanı ranta açılmasın

CHP Kocaeli Milletvekili aday adayı Müzeyyen Topçu Tan, Kozluk Mahallesi'nde bulunan Eski Muharebe Meydanı'nın önümüzdeki günlerde yıkılarak AVM'ye dönüştürülecek olmasına tepki gösterdi. Meydanda incelemede bulunan Tan, İzmit'in en eski okullarından Kız Meslek Lisesi'nin yıkılmak istendiğini ve görüştüğü mahalle sakinlerinin ise Muharebe Meydanı'nın rant meydanı haline gelmesine şiddetle karşı çıktığını söyledi.

HAVA SİRKÜLASYONU YOK

Tan, "Kız Meslek Lisesi yıkılarak altı otopark, üstü ise kapalı pazar ve alışveriş merkezi yapılmak isteniyor. Projenin hayata geçmesi halinde olası bir afet durumunda mahalle halkının kaçacağı açık bir alan kalmıyor. Dört bir tarafı yüksek apartmanlarla çevrili, hava sirkülasyonu dahi olmayan bir alanda otopark olabilir mi? Şehir içi araçları oradan geçiyor ve akşam üstü trafik arap saçı oluyor.

PARA GÖZÜYLE BAKILMAMALI

Araçlar kaçamak olarak Kozluk 1. Yol'dan Orduevi'nin önüne iniyor. Şimdi ki halde bile trafik sıkıştığına göre, AVM yapıldığında durum kimbilir ne olacak. Kentimizde trafik ve otopark sorunu olduğu konusunda hem fikirim ama kentin içindeki her okula bakıldığında, dolar işareti görür gibi AVM gören zihniyete de karşıyım. Eğer okul yıkılacaksa ve miadını doldurduysa, yeşil alan yapılsa daha iyi olmaz mı?" şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat