Özdilek

Güncel

Kertil Tekke’de hıdrellez şenliği

Bu yıl 8’ncisi İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen Kertil Tekke Hıdrellez Şenlikleri dün akşam gerçekleşti.

4 Mayıs 2014 Saat: 19:03
Kertil Tekke’de hıdrellez şenliği
Kertil Tekke’de hıdrellez şenliği

İzmit Hacı Hızır ve Veliahmet Mahalleleri’nin ortasında bulunan Kertil Tekke Meydanı’ndaki Hıdrellez şenliğine İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ile Veliahmet Mahalle Muhtarı Kadir Kızıl ev sahipliği yaptı. Belediye Meclis üyeleri İbrahim Elgin ve Cemil Kanpara ve Mehmet Çetin, bazı muhtarlar,  Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Engin Nazır ve yöneticiler ile her iki mahallenin sakinleri katıldı. Hacı Hızır Mahalle Muhtarı Hüseyin Kılıç’ın rahatsızlığı nedeniyle Hıdrellez Şenliği’ne katılamadığını açıklayan Veliahmet Mahalle Muhtarı Kızıl, Nevzat Doğan’ın yanlarında olduğu sürece, mahallelerinin sorunlarına çözüm bulunduğunu söyledi. Kızıl, “Hangi proje ile giderseniz gidin; hayır demiyor, destek oluyor. Bizi hiç yalnız bırakmadı. Mahallelerimizde yapılmamış hiçbir işimiz kalmayacak.” dedi.  İzmit Belediye Başkanı Doğan da, Hıdrellez’in coşkusunun yaşandığı bu günlerde kardeşlik, birlik beraberlik ve sevginin geleneğinin canlandırıldığını söyledi. Doğan, eksik olan işlerin sırasıyla yapıldığını, İzmit halkının en güzel hizmetlere layık olduğunu belirtti.

Kertil Tekke Hıdrellez Şenliklerinde MAP Hoytag ekibi gösteri yaptı. Şenliği katılanlar da oyunlara katıldı. İzmitli genç sanatçı Kenan Serhat İnce de Rumeli türküleri ile şenliklere renk ve coşku kattı. Şenliklere katılanlar daha sonra yakılan ateşin üzerinden atladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat