Özdilek

Güncel

Kamyoncular, yeni uygulamaya hayır dedi

Başiskele SS. 4. nolu Kamyoncular ve Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İsmail Özkar, yaptığı basın açıklamasında Ankara Kooperatifler birliğinin almak istediği, kamyon muayenelerinin 1 yıldan 6 aya düşürülmesine karşı çıktı.

8 Aralık 2014 Saat: 16:04
Kamyoncular, yeni uygulamaya hayır dedi
Kamyoncular, yeni uygulamaya hayır dedi

Başiskele SS.4. nolu Kamyoncular ve Taşıyıcılar Kooperatifler Birliği Başkanı İsmail Özkar, kooperatif binasında kamyoncularla birlikte bir araya gelerek, yapılmak istenen yeni düzenlemeye karşı çıktıklarını söyledi. Normalde kamyon muayenelerinin Yılda bir olduğunu söyleyen Özkar, “Bizler bunu iki yılda bir yapılması gerektiğini düşünürken, Ankara Kooperatifler Birliği’nden gönderilen yazıda muayene süreleri 6 aya düşürülmek isteniyor” dedi.

 

KAMYONCULAR ZOR DURUMDA

Özkar, “Kamyoncular zaten çok zor şartlarda çalışıyor. Yılda bir muayene yapılmasına rağmen yeterince zaman kaybı oluyor. Aynı zamanda muayene ücretleri yılda bir ödenirken şimdi 6 ay da bir ödenmeye başlanacaktır. Bu durum zaten çok zor şartlarda çalışan ve ekmeğini taştan çıkaran kamyoncularımız açısından sıkıntı teşkil edecektir. Kamyoncu kardeşlerimiz gece gündüz çalışmaktan kendine bile zaman ayıramazken, 6 ayda bir yapılacak olan muayene ile daha fazla zaman kaybedecek ve yine o süre içinde çalışamayacak, evine ekmek götüremeyecektir. Bu uygulama çalışan bütün kamyonculara zarar verecek bir uygulamadır. Bu nedenle yapılacak olan bu yanlış uygulamadan bir an evvel vazgeçilmelidir” dedi.

 

KAMYONCULARIN YETERİNCE GİDERİ VAR

Özkar, kamyoncuların aylık yeterince giderlerinin olduğunu, hiçbir borçsuz kamyoncunun olmadığını ve böyle giderse kamyonculuğun 4-5 seneye biteceğini söyledi. Devletin ne kadar vergi düzenlemesi getirirse getirsin kamyoncuların ödeyemeyeceğini söyleyen Özkar, kamyoncuların üzerine bu kadar yükün bindirilmemesi gerektiğini dile getirerek kamyoncuların giderlerini açıkladı:

1 - Lastik ücreti: 165 TL

2 - Trafik sigortası: 85 TL

3 - Araç kasko ücreti: 125 TL

4 - Araç bandrolü: 150 TL

5 - Aylık ödenecek KDV

6 - Şoförün SSK primi: 400 TL

7 - Stopaj vergisi: 135 TL

8 - Geçici vergi: 100 TL

9 - Bağkur Primi: 390 TL

10 - İş Sağlığı ve İş Güvenliği: 100 TL

11 - Muhasebe ücreti: 235 TL

12 - Şoför aylığı: 1200 TL

Özkar, kamyoncuların yeterince sıkıntılı olduğunu söyledi ve devletin kamyoncuların sıkıntılarını kolaylaştırmak yerine zorlaştırdığını söyleyerek,  “Devlet asli görevini yerine getirip kamyoncuların işini kolaylaştırmalı” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat