Özdilek

Güncel

Derincel'i Şehit Göz Yaşlarıyla Uğurlandı

Siirt’in Pervari ilçesinde şehit düşen 23 yaşındaki Derinceli Emre Kaan Arlı, on binlerce vatandaşın eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

21 Ağustos 2015 Saat: 12:31
Derincel'i Şehit Göz Yaşlarıyla Uğurlandı
Derincel'i Şehit Göz Yaşlarıyla Uğurlandı

Siirt’te terör örgütü PKK tarafından pusuya düşürülerek bombalanan aracın içerisinde şehit olan sekiz askerden biri de Derince’nin Yenikent Mahallesi’nde ikamet eden 23 yaşındaki Jandarma Er Emre Kaan Arlı’ydı. Arlı ailesinin ocağına düşen ateş tüm Kocaeli’yi derinden etkiledi. Acı haberin aileye ulaşmasıyla birlikte Derince’de adeta yas ilan edildi. Bütün ev ve iş yerleri ile araçlar Türk bayrakları ile süslenirken herkesin içinde ise hüzün vardı.

 

EĞİTİMİNİ DONDURMUŞTU

Derince Yenikent Mahallesi Çalışanlar Sitesi’nde ikamet eden İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde çevre sağlık teknisyeni olarak çalışan Şaban ve ev hanımı Emine Arlı çiftinin 3 çocuğundan tek oğlu olan Emre Kaan Arlı, Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu’nda eğitimini yarıda bırakarak yaklaşık 8 ay önce askere gitmişti. Son olarak ağustos ayında izne gelen Arlı, ailesi ile hasret giderdikten sonra yaklaşık 10 gün önce de yeniden birliğine teslim olmuştu.

 

TERÖR LANETLENDİ!

Arlı’nın şehit haberini alan acılı ailesi cenazeyi almak üzere Siirt’e gitti. Siirt 3.Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen askeri törenin ardından Şehit Emre Kaan Arlı’nın cenazesi askeri uçakla Kocaeli Cengiz Topel Askeri Havalimanı’na indirildi. Burada cenaze aracına alınan Arlı’nın cenazesi askeri konvoy eşliğinde Derince Yenikent Mahallesi’nde bulunan evinin önüne getirildi. Şehidin naşının evinin önüne gelmesiyle birlikte vatandaşlar gözyaşlarına boğularak teröre lanet sloganları attı.

 

YOLLAR KAPATILDI

Bir evin tek oğlu olan Emre Kaan Arlı’nın tabutunun başına gelen babası Şaban, annesi, Emine ve kız kardeşleri ile diğer yakınları güçlükle sakinleştirildi. Yakınları Arlı’nın tabutunu bir an olsun bırakmadı. Burada vatandaşlardan helallik alınmasının ardından şehit Arlı’nın naaşı Derince Merkez Camii’ne getirildi. Cenaze töreni nedeniyle İzmit, Derince, Körfez ve Kartepe ilçelerinde bazı yollar ulaşıma tamamen kapatılırken bazı yollarda ise trafik kontrollü olarak verildi.

 

CENAZEYE ON BİNLER KATILDI

Derince Merkez Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AKP Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, CHP milletvekilleri Tahsin Tarhan ve Fatma Kaplan Hürriyet, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Jandarma Komutanı Mehmet Karadeniz, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, MHP eski Milletvekili Lütfü Türkkan, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, şehidin yakınları ve Kocaeli’nin her ilçesinden on binlerce vatandaş katıldı.

 

NAMAZI MÜFTÜ KILDIRDI

İl Müftüsü Yusuf Doğan tarafından kıldırılan cenaze namazına katılan on binlerce vatandaş sık sık terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. İkindi namazını müteakip kılınan namazın ardından Şehit Jandarma Er Emre Kaan Arlı’nın cenazesi tören mangası tarafından top arabasına taşındı. Yapılan askeri kortejin ardından Emre Kaan Arlı’nın cenazesi Körfez Şehitliği’ne gözyaşları eşliğinde defnedildi. Cenaze töreninin ardından vatandaşlar yürüyüşün ardından dağıldı. Bülent EKİNCİ - Nuri AKÇAHARMAN - Hilal GÜDÜCÜ

 

Şehit ailesine taziye ziyaretleri

Siirt’teki hain şehit düşen Emre Kaan Arlı’nın Derince Yenikent Mahallesi’ndeki evi taziye akınına uğradı. Vali Güzeloğlu, milletvekilleri ve siyasiler de ailenin üzüntüsünü paylaştı.

 

Siirt’te yaşanan terör saldırısında 8 askerimiz şehit oldu. Askerlerden biri de 8 ay önce Derince’den vatani görevini yapmak için Siirt’e giden Şaban ve Emine Arlı çiftinin oğulları Emre Kaan Arlı idi. Gelen şahadet haberi Arlı ailesinin Derince Yenikent Mahallesi Çalışanlar Sitesi G-8 Blok’taki evlerine ateş gibi düştü. Perişan olan ailenin evi kısa sürede taziye akınına uğradı.

 

PROTOKOL ZİYARETLERİ

Aileyi ziyaret edenler arasında CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan vardı. Aileye sabırlar dileyen milletvekili İlyas Şeker, “Şehit babasının vakarlı duruşu, her karışı şehit kanıyla yoğrulmuş bu cennet vatana karşı sevginin bir göstergesi” dedi. Şehidin birçok seveni ile evinin önünde olduğunu kaydeden Şemsettin Ceyhan ise “Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın” ifadesine yer verdi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat