Özdilek

Siyaset

Kocaeli kMM de MİA Masaya Yatırıldı

Her ayın ilk haftası toplanan Kocaeli kMM Toplantısına Siyasi Partilerden CHP, HDP, Av Fahri Örengül ve Sivil toplum kuruluşları katıldı.

11 Ekim 2016 Saat: 11:20
Kocaeli kMM de MİA Masaya Yatırıldı
Kocaeli kMM de MİA Masaya Yatırıldı

Toplantı KYÖD sosyal tesislerinde gerçekleştirildi,  Moderatörlüğünü Bahri Odabaş yaptı.

Toplantıda ikram için İzmit’in Simidi tercih edildi.

Tkmm nin hazırladığı Genel Gündemle ilgili Sunum izlendikten sonra açılış konuşmasını yapan odabaş, Toplantıya Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ve Nevzat Doğanı MİA Projesini anlatmaları için davet ettiğini fakat katılım göstermemelerini halkın takdirine bırakıyoruz dedi.

MİA Projesi ile ilgili ilk sözü alan CHP Eski Meclis üyesi Av Fahri Örengül, ikinci olarak Meclisten geçen MİA Projesi İptal edilen birinci MİA dan daha çok beterdir. Son çıkan bilirkişi raporu da MİA nın reddi yönündedir. 41 Burada faaliyete geçtikten sonra o bölgede trafik felç oldu, MİA hayata geçtiği takdirde hepten felç olur. Gerek ulaşım, Gerek çevre, Gerek Deprem riski, Gerek olumsuz yapılaşma ve Gerekse Sulak alanın yok edilmesi ile doğal hayatın felce uğraması  gibi bir çok nedenlerden dolayı MİA için o alanın uygun olmadığını, MİA nın Kentin Kuzeyinde başka bir alanda yapılmasının uygun olacağını ifade ederek, Büyük alanların el değiştirdiğini, şu anki haliyle sadece siyasi iktidara acil Rant sağlamaktan başka bir işe yaramayacağını söyleyerek gerek vatandaşların, gerek sivil toplum kuruluşlarının   ve  gerekse Meclis üyelerinin dava açarak problemin çözümüne  katkı sunmalarını tavsiye ediyorum, bir Avukat olarak ta gerekli desteği vermeye hazırım dedi.

 

MİA ile ilgili söz alan sivil toplum kuruluşları Dar bir mekana sıkışan Kent Merkezinin AVM ler ve MİA larla yaşanamayacak bir Kent haline dönüştürüleceğini ileride buraya yatırım yapanların da zarar edeceğini şimdiden 41 Burada da dükkanların boşaltılmaya başladığını, böyle sıkışık yerlere insanların da rağbet etmeyeceklerini ifade ederek bu karardan Ak Parti yöneticilerinin vaz geçmelerini beklediklerini ifade ettiler.

 

CHP adına söz alan Başkan yardımcısı Adnan Tok, MİA yı yakından takip ettiklerini olumsuz bir proje olarak gördükleri için hayata geçmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat