Özdilek

Güncel

Ortadoğu Analizi Kitabı Yayınlandı

Editörlüğünü Prof. Dr. Hasret ÇOMAK ve Doç. Dr. Caner SANCAKTAR’ın yürüttüğü Ortadoğu Analizi (İki Kutuplu Sistem Sonrası Ortadoğu ve Arap Baharı) Kitabı, Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş. tarafından yayınladı.

20 Haziran 2014 Saat: 14:34
Ortadoğu Analizi Kitabı Yayınlandı
Ortadoğu Analizi Kitabı Yayınlandı

     Kitapın kapsamlı içeriği yanında ,Ortadoğu’daki kriz ve istikrarsızlık ortamının barış ve işbirliği ortamına dönüştürülmesi için önerilerde bulunmakta, Ortadoğu’da barış, demokrasi, refah, istikrar ve güvenliğin geliştirilmesine yönelik politikalara ışık tutmak.

    Kitap 553 sayfa olup, 24 özgün ve seçkin makale içermektedir. Başlıca konu başlıkları; Ortadoğu’da Devlet Yapıları, Arap Baharı Öncesinde Ortadoğu’nun Sivil Toplum Dinamikleri, Ortadoğu’da Leviathan’a Karşı Sivil Devrimler, Arap Uyanışı; Risk ve Fırsatlar, Savaş Sonrası Ortadoğu’da Demokrasinin Yayılması, Mısır Devrimi’nin Gelişiminde Sosyal Medya Faktörü, Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın İdeolojisi, Arap Baharında Katar Dış Politikası ve Suudi Arabistan Rekabeti, Arap Baharı Karşısında İran Dış Politikası, İdealizm ve Realizm Sarkacında Soğuk Savaş Sonrası İran Dış Politikası, İran’ın Hazar Denizi Politikası, İran-Kazakistan İlişkileri, İran-Azerbaycan İlişkileri; Çatışan Çıkarlar ve Paylaşılan Sınır, İran Ekonomisi ve Uluslararası Yaptırımları ele elıyor.

    Arap-İsrail Savaşlarının Etkileri, Hizbullah-İran İlişkileri, PKK-Suriye İlişkileri, Kıbrıs Sorununda Güncel Gelişmeler ve Rum Partilerinin Tutumları, Ortadoğu-Kuzey Afrika Bölgesinde Enerji ve Eğitim İşbirliği Politikaları, Avrupa Birliği’nin Ortadoğu Politikası, NATO’nun Ortadoğu ve Kuzey Afrika Politikaları, NATO’nun Ortadoğu Politikası, Son Küreselleşme Evresi ve Ortadoğu, Ortadoğu’da Değişimin Dışsal Faktörleri  ön plana çıkıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat