Özdilek

Güncel

Diz çöktüreceğiz

Yarın greve çıkacak olan metal işçileri adına konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Şube Başkanı Hami Baltacı iş veren sendikasını kast ederek “MESS’e diz çöktürmek için alana çıkıyoruz” dedi

28 Ocak 2015 Saat: 17:05
Diz çöktüreceğiz
Diz çöktüreceğiz

İşveren sendikası MESS’in dayatmalarını kabul etmeyerek grev kararı alan Birleşik Metal-İş Sendikası, bugün şube binasında grev öncesindeki son basın toplantısını gerçekleştirdi. Bazı siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de katıldığı açıklamada konuşan Şube Başkanı Hami Baltacı, yarın başlayacak grevi sonuç alana kadar kararlılıkla sürdüreceklerinin mesajını verdi. İşçilerin haklarını alması ve işverenin dayatmalarına karşı durmak için grev kararı aldıklarını vurgulayan Baltacı, işveren sendikası MESS’i de eleştirdi. Baltacı, “Bu süreci ayakta kalma mücadelesi olarak algılıyoruz. MESS’e diz çöktürmek için alana çıkıyoruz. Kimseye tozpembe tablo çizmedik. Popülizm yapmadan reel gerçek üzerinden yürüdük” dedi.

 

GREVİ GÖZE ALDIK

Katılan siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileriyle sendika yetkililerinin fikir alışverişinde bulunduğu toplantıda Baltacı’nın dile getirdiği en çarpıcı sözlerden biri de, sonuç almak için “Grevi göze aldık” sözleri oldu.  Metal işçisinin aldığı grev kararına kimsenin saygısızlık yapmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunan Baltacı, “Bazıları greve şaşı bakıyor. Bu bizi sıkıyor ve rahatsızlık veriyor. Grevi yasaklayarak durduramazsın. Biz sendikal demokrasinin işlediği bir yapıya sahibiz. Grev kararı arkadaşlarımızın katılımlarıyla alındı. Tepeden inme bir karar değil. Diğer iki yapıyla aramızdaki fark budur” ifadelerine yer verdi.

 

80 SONRASI İLK DEFA

Uzun soluklu bir mücadelenin son evrelerine geldiklerini ve grev oylamalarında işçilerin tavrının net bir şekilde ortaya çıktığını dile getiren  söyleyen Baltacı,  “MESS müzakereleri başladığında düşük ücretlilere iblağ yapılması, ortalama düşük ücretlere iyileştirme yapılması, sözleşmenin 2 yıllık süre içinde geçerli olmasını talep etmiştik. Diğer 2 sendika bunu bitirdiler. Aynı şeyi bize dayatmaya kalktılar. Tabanın net bir tavır sergiledi.  80 sonrası ilk defa böyle bir tavır ortaya çıktı. Grev oylamalarında tavır çok net ortaya çıktı. Süreç birbirini tamamladı. Hiç bir işletmede farklı bir ses duyulmadı. Bütün arkadaşlarımızla omuz omuza yürüyerek geldik” dedi.

 

SANAYİ ODASI’NA ELEŞTİRİ

Greve destek veren siyasi parti ve kitle örgütlerine ‘Pankart ve flama’ açmayın uyarısında da bulunan Baltacı, Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nu da eleştirdi. Hami Baltacı şunları belirti;  “Metal işçilerinin önünde kimse duramayacaktır. Bu sendikanı  geçmişinde bu var. KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu;  ‘emekliye yüzde 3 artı 3, size 12.5zam yaptık.  Neden kabul etmiyorsunuz’ diyor. Biz fabrikalarını istemedik.  Bu ülkede insan onuruna yakışır şekilde yaşamak istedik.  Onlar emeğe şaşı baktılar. Aynı bakış devam ediyor. O bakış bu doğurdu.. Yok hükmündeyiz. Katma değerden pay alma noktasında asla dikkate alınmıyoruz. Her türlü politika yaparlarsa yapsınlar metal işçisi sel gibi bentleri aşa aşa geliyor. Metal emekçisi sermaye ile hesaplaşma ve intikam alma noktasında. Sizlerden tebessüm bekliyoruz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat