Özdilek

Ekonomi

Zabıtaya “Satıştan Kaçınma” eğitimi

Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya tarafından Büyükşehir ve ilçe belediyeleri zabıta personeline satıştan kaçınma ve fiyat etiketi eğitim semineri verildi

16 Mart 2015 Saat: 20:20
Zabıtaya “Satıştan Kaçınma” eğitimi
Zabıtaya “Satıştan Kaçınma” eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye zabıta personeline Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya tarafından “Satıştan kaçınma ve fiyat etiketi” eğitim semineri verildi. Büyükşehir Belediyesi Eğitim Salonu’nda düzenlenen eğitimde zabıta personeli, İl Müdürü Veysi Uzunkaya’ya sunumunun ardından konuya ilişkin sorular sorma fırsatı buldu.

 

TÜKETİCİ CAYMA HAKKI 14 GÜN

Tüketici sözleşmeleriyle ilgili yeni düzenlemelerin aktarıldığı eğitimde Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Zabıta Personelinin bu yeni düzenlemelerle ilgili uygulaması gereken noktalara değindi. Ticaret İl Müdürlüğü tarafından kapıdan satışlar için yetki belgesi verildiğini ifade eden Uzunkaya tüketici sözleşmesinden cayma hakkının 14 gün olduğunu belirtti.

 

CEZA KESME YETKİSİ VAR

Uzunkaya, kapıdan satışlarda çeşitli mağduriyetlerin yaşandığını, bu konuyla ilgili yeni tedbirlerin tüketici sözleşmeleri ile ilgili düzenlemeler getirdiğini söyleyerek Zabıta tarafından kapıdan satışlarda denetleme ve şikayet olması durumunda kabahatler kanununa göre ceza kesme yetkisi bulunduğunu aktardı.

 

FİRMA ERİŞİM BİLGİLERİ YER ALMALI

Cayma ihbarnamesinde yaşanan sıkıntılara ilişkin satış sözleşmelerinde firmaların erişim bilgilerinin yer almasının zorunlu olduğunu hatırlatan Uzunkaya, internet, telefon ve katalogla yapılan satışlarda tüketicinin sözleşme şartlarıyla ilgili bilgilendirilmesinin zorunlu olduğunun altını çizdi. İnternetten yapılan satışlarda ise en geç 30 gün içerisinde ürünün teslim edilmesi gerektiği belirtildi.

 

DENETİMLER YAPILIYOR

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Tüketici Hakları Zabıta Amirliği denetim ekipleri tarafından işyerlerinde ve kapıdan satış yapanlara denetimlerini sürdürüyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
mustafa 11.09.2015 10:41
bu çok başarılı bir proje engelli vatandasların engelinin ortadan kaldırılması rahat ve sarjımı nerede dolduracagım korkusu olmadan rahatca işlerini gorebileceklerdir hayırlı olsun
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat