Özdilek

Güncel

Hurşit Hoca, Koç Grubu’nu sordu

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, Başbakan'a Koç Grubu'na verilen cezaları sordu.

3 Şubat 2014 Saat: 17:18
Hurşit Hoca, Koç Grubu’nu sordu
Hurşit Hoca, Koç Grubu’nu sordu

Milletvekili Hurşit Güneş, Rekabet Kurulu'nun TÜPRAŞ'a verdiği ceza ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Güneş, “Türkiye'nin en güçlü ve en güzide şirketlerine ceza verilmesi için Rekabet Kurulu'na ve Maliye Bakanlığı'na özel talimat mı verilmektedir?” diye sordu.  Güneş tarafından verilen önergede, Koç Grubu şirketlerinden biri olan TÜPRAŞ'ın 2009-2013 arası tüm işlemleri 19 Eylül 2013 tarihli yazı ile Rekabet Kurulu tarafından denetlemeye alındığı anımsatılarak, eleştiriler yöneltildi.

İŞTE HURŞİT HOCA’NIN ÖNERGESİ

Hurşit Hoca’nın önergesinde özetle şöyle denildi: “Denetleme raporlarında TÜPRAŞ'ın fiyatlandırma ve sözleşmelere ilişkin uygulamaları yoluyla hakim durumunu kötüye kullandığına, bu suretle 4054 sayılı Kanun'un 6'ncı maddesini ihlal ettiğine, bu nedenle adı geçen teşebbüse idari para cezası uygulanmasına karar verildiği belirtilmiştir. Bu karar açıklanmadan 3 gün önce 14 Ocak 2013 tarihinde ise; 1995-1999 yılları arasında Refah Partisi Kayseri Milletvekili olan ve Rekabet Kurulu'na 2003 yılında AKP döneminde atanan Rekabet Kurulu Başkanı Nurettin Kaldırımcı'nın bu konu hakkında TBMM'de AKP grubu ve hükümet yetkilileri ile bir görüşme yaptığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Rekabet Kurulu'nun verdiği bu cezanın yanında, yakın zamanda Maliye Bakanlığı'nın Koç Grubu şirketlerinden TOFAŞ'a 67 milyon TL, Yapı Kredi'ye 129 milyon TL vergi borcu kesmiştir. Bu cezalar için talimat verilmiş midir?” 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat