Özdilek

Güncel

Halkevi üyeleri İSU’yu bastı

Geçtiğimiz 3 ayda suya toplam yüzde 20 oranında yapılan zamları protesto etmek isteyen Halkevi üyesi bir grup ellerindeki boş bidonlarda İSU Genel Merkezi’ne girerek eylem yaptı.

5 Ocak 2015 Saat: 17:43
Halkevi üyeleri İSU’yu bastı
Halkevi üyeleri İSU’yu bastı

Kocaeli’de su fiyatlarına yapılan zamları protesto etmek isteyen Halkevi üyesi bir grup ellerindeki boş bidonlarla İSU genel merkezinde eylem yaptı. 11 Eylül 2014 tarihinde İSU olağan genel kurulunda suya yüzde 10 oranında zam yapılması kararlaştırılmıştı. Bu zammın ardından yeni yıla da Kocaelililer zamla girdi.

 

GÖREVLİLER ŞOK YAŞADI

1 Ocak’tan itibaren yapılan yüzde 10’luk zam ile birlikte, suya son 3 ay içerisinde yüzde 20 oranında zam yapılmış oldu. Durumu protesto eden Halkevleri üyeleri ellerine aldıkları boş su bidonları ile İSU Genel Merkezi’ne giderek zammı protesto etti. İSU binası önünde toplanan Halkevi üyesi grup ellerinde bulunan boş bidonlarla bina içerisine girdi. Bir anda neye uğradığını şaşıran güvenlik görevliler kısa süreli şok yaşadı.

 

“ZAMLARI GERİ ÇEKİN”

İçeriye giren grup sloganlarla su zammını protesto ederken bina içerisinde bulunan İSU çalışanları ise adeta şaşkına döndü. Kısa süre sonra binaya gelen güvenlik görevlileri Halkevleri üyelerini dışarı çıkarmaya çalışsa da grup direndi. Bina içerisinde arbede çıktı. Yaşanan arbedenin ardından Halkevleri üyeleri dışarı çıkarıldı.

 

EYLEMCİLER DAĞILDI

Bu sırada grup adına konuşan Yaşar Seğmen, “Suya yüzde 20 oranında zam yapıldı. Bu zamların geri çekilmesini istiyoruz. Su hakkı parayla satılmaz. Kocaelililere sesleniyorum, faturalarınızı ödemeyin” şeklinde konuştu. İSU binası dışında da devam eden kısa süreli arbede eylemin sonlandırılmasıyla son buldu. Eylemciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat