Özdilek

Siyaset

Üç vekilimiz Meclis’e damga vurdu

TBMM’de üç milletvekilimiz Akar, Türkkan ve Şeker, taksi esnafını ve sorunlarını konuşarak meclis görüşmelerine damga vurdu

4 Mart 2015 Saat: 17:55
Üç vekilimiz Meclis’e damga vurdu
Üç vekilimiz Meclis’e damga vurdu

Mecliste İç Güvenlik Yasası görüşmeleri devam ederken muhalefet ve iktidar arasındaki tartışmalarda hız kesmeden devam ediyor. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın vermiş olduğu taksi esnafının sorunlarının araştırılmasına ilişkin önergesi görüşüldü. Görüşmelere Kocaeli milletvekilleri damgasını vururken önerge sahibi olarak MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, CHP adına Haydar Akar ve AK Parti adına milletvekili İlyas Şeker söz aldı.

 

TÜRKKAN: MİLLETE KÜFREDENLER KAZANIYOR
Türkiye’de tüm esnafın sorunlarla mücadele ettiğini belirten Türkkan konuşmasında; “Türkiye’de çok önemli zenginlerin bulunduğu bir dönem yaşıyoruz. Gerçekten, bu millete sinkaflı küfür eden, çok ciddi anlamda para kazanan birileri var; ama birileri var ki hakikaten evine ekmek götürmekten aciz.

Belki sizleri bu çok fazla ilgilendirmiyor. Sizin bunlarla meşveretiniz yok, gördüğünüz sadece ve sadece etrafınızda bu millete küfür ederek ihale verdiğiniz zenginler. Ama gerçekten ekmek parasına muhtaç insanlar var, onlardan bir tanesi de işte bu bahsettiğim taksici esnafı. Sigorta şirketleri taksicilerin trafik sigortası prim tutarlarını fahiş fiyatlara çıkartıyor. Hususi araçlarda sigorta ücreti 300-400 lirayken ticari araçlarda bu yüzde 300 oranında daha fazla, 2 bin liraya kadar yaklaşıyor. Başta; İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’de bu konuda bir alt ve üst sınır da yok, isteyen sigorta şirketi istediği fiyatı talep etmek durumunda. Bir ticari taksinin bir trafik şirketindeki sigortası 3 bin liraya yapılırken bir başkasında 1.500 liraya kadar yapılabiliyor” diyerek vermiş olduğu önerge için destek istedi.
ŞEKER: KOCAELİ’NİN PROBLEMİ YOK
AK Parti adına söz alan İlyas Şeker konuşmasına Kocaeli’de taksi durakları ve çalışanlarının sayılarına yer vererek, “Gölcük ilçemizde 11 tane taksi durağımız var ve 11 taksi durağında toplam 80 tane de taksimiz faaliyet göstermektedir. Yine Kocaeli genelinde de 155 tane taksi durağımız var ve 946 adet taksi burada faaliyet göstermektedir. Tabi esnafla ilgili sıkıntılar var mı yok mu; onlara şöyle bir baktığımız zaman, AK Parti iktidara geldiği günden bugüne kadar esnafla ilgili neler yapmış, birkaç konuyu çok özet olarak sizlerle paylaşmak istiyorum.

Örneğin, AK Parti iktidara geldiği zaman vergi oranlarında ciddi anlamda bir düşüş olmuş. AK Parti iktidar olduğu zaman kurumlar vergisi oranı yüzde 33 iken, 2005’te yüzde 30’a ve 2006’da da yüzde 20’ye kademeli olarak indirilmiş durumda. Bunun anlamı şu: Esnafımızın, tüccarımızın, sanayicimizin AK Parti iktidarından önce ödemiş olduğu vergi oranlarında yüzde 39,4 oranında bir azalma gerçekleştirilmiştir” diyerek önergenin zamansız ve yersiz olduğunu belirtti.

 

AKAR: DEVLET DESTEK DEĞİL KÖSTEK OLUYOR
Son olarak söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye’de yaklaşık 100 bin taksi esnafının bulunduğuna dikkat çekerek aileleri ile birlikte 500 bin vatandaşın ekmek kapısının olduğunu belirtti. Akar, Taksici esnafının birçok sorunla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Taksici esnafının en büyük problemlerinden biri kasko ve trafik sigortası problemidir. Evet, sizin iktidarınız döneminde, özellikle geçen yıl -bu, minibüsçülerin de çok büyük derdi- yüzde 300’lere varan zamlar yapıldı, artık taksici esnafı kendi kaskosunu ve trafik sigortasını ödeyemez hale geldi” dedi.
CAN GÜVENLİKLERİ YOK
Akar taksicilerin can güvenliğinin olmadığını belirterek, “AKP İktidarı döneminde 54 taksici öldürüldü. 524 taksici de saldırıya uğradı. AKP iktidarı bu konuda hiçbir çalışma ve tedbir almadı. Taksicilerin can güvenliği hakkında 2002’den 2014’e kadar ne yaptınız? Tek bir şey yapmadınız, ne Avrupa standartlarında ne Amerika’da gördüğümüz o taksilerin standartlarında bir uygulamayı Türkiye’de hayata geçirmediniz ve bununla ilgili bir çalışma da yapmıyorsunuz” dedi. Korsan taksicilikte kanunun yetersiz kaldığını belirten Akar, “Korsan taksicilikle ilgili bir yasa çıkarttık burada ama yasanın yetmediğini görüyoruz, yine bölgesel sıkıntılar yarattığını görüyoruz” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat