Özdilek

Siyaset

'İdama yollasalar bile doğruyu söyleyeceğim'

Hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçundan dava açılan DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, “Bizi idama da yollasalar doğru bildiklerimizi söyleyeceğiz” dedi.

4 Şubat 2016 Saat: 22:51
'İdama yollasalar bile doğruyu söyleyeceğim'
'İdama yollasalar bile doğruyu söyleyeceğim'

Hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçundan dava açılan DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, duruşma sonrasında “Bizi idama da yollasalar doğru bildiklerimizi söyleyeceğiz” dedi. 
İLK DURUŞMA YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle dava açtığı DSP İl Başkanı Hayati Özzeren ve 5 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında hakim gelmeyen tanıkların ifadesinin alınmasına ve eksik olan belgelerin giderilmesi sebebiyle duruşmayı 14 Nisan 2016 tarihine erteledi. 13 Şubat 2015 tarihinde Birleşik Haziran Hareketi’nin okullarda seçmeli din dersinin zorunlu hale getirilmesini protesto etmek amacıyla Merkez Bankası önünde toplanıp ardından Sabri Yalım Parkı’nda yapılan basın açıklamasıyla devam eden protesto gösterisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “Hırsız,  Katil Erdoğan” sloganları attığı iddiasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın DSP İl Başkanı Hayati Özzeren ve 5 kişiye açtığı hakaret davasının ilk duruşması bugün Kocaeli Adliyesi 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
KATILDIM AMA SLOGAN ATMADIM
Duruşmada Başkan Özzeren ile birlikte hakkında dava açılan Ozan Yılmaz, Büşra Akgün, Deniz Şahin, Musa Zeki Akdoğan ve Ozan Dolaş hakim karşısına çıktı. Davaya DSP İl Kadın Kolları Başkanı Meral Uçarı, Özzeren’in avukatı Selman Gürpınar, il yönetimi katıldı. Duruşmada ilk olarak savunma yapan DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, “Yürüyüşe destek olmak amacıyla partim adına katıldım. Ama yürüyüşte slogan atmadım. Suçlamayı kabul etmiyorum. Suçsuzum ve beratımı istiyorum” şeklinde konuştu.  Özzeren ardından  5 yıl suç işlememe kaydıyla hükmün açıklamasının geri bırakılmasını kabul etti.
DAVA ERTELENDİ
Ardından diğer sanıklar Ozan Yılmaz, Büşra Akgün, Deniz Şahin, Musa Zeki Akdoğan ve Ozan Dolaş ’ta savunmalarında eyleme katıldıklarını ancak slogan atmadıklarını ve “Hırsız, Katil Erdoğan” şeklinde bir slogan atıldığını duymadıklarını belirttiler. Sanıklar, Özzeren’in aksine 5 yıl suç işlememe kaydıyla hükmün açıklamasının geri bırakılmasını kabul etmedi. Sanıkları dinleyen hakim gelmeyen tanıkların ifadesinin alınmasına ve eksik olan belgelerin giderilmesi sebebiyle duruşmayı 14 Nisan 2016 tarihine erteledi. 
DİK DURUŞUMU ENGELLEMEYECEK
Dava sonrası adliye önünde basın açıklaması yapan Başkan Özzeren, “Hükümetin yapmış olduğu anti demokratik uygulamalar bizim dik duruşumu engellemeyecek. Bizi idama da yollasalar doğru bildiklerimizi söyleyeceğiz. Türkiye’de hukuk kırıntılarının olması bile bizim mücadelemiz için yeterlidir” diye konuştu. Özzeren’in avukatı Selman Gürpınar ise “ ‘Hırsız, Katil Erdoğan’ ifadesi bir hakaret değil, kişinin yapmış olduğu eylemden dolayı verilen bir sıfattır. Müvekkilim hakkında 1 ile 5 yıl arası hapis isteniyor. Yapacağımız savunmalarla beraat edeceğimizi umuyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat