Özdilek

Güncel

Kavanlar İnşaat’tan 24 milyonluk kavşak!

Büyükşehir Belediyesi ve Kavanlar İnşaat ortaklığında yaptırılan Symbol Kocaeli Kavşağının temel atma töreni gerçekleştirildi. Projenin 15 Mayıs’ta tamamlanacağı belirtildi.

18 Ocak 2015 Saat: 17:54
Kavanlar İnşaat’tan 24 milyonluk kavşak!
Kavanlar İnşaat’tan 24 milyonluk kavşak!

Büyükşehir Belediyesi ve Kavanlar İnşaat ortaklığında yapılan Symbol Kocaeli Kavşağının temeli Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla atıldı. Temel atma törenine Işık yanı sıra Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ"

Cengiz Kavan, “Symbol Kocaeli kapılarını 4 ay sonra hizmete açacak. 3 ilçemize açılacak olan proje için biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu proje ilimize değer katan bir yatırım olacaktır. Kavanlar Grubu olarak 50 milyon TL kamuya kaynak aktarmış olacağız. Türkiye’nin en büyük Hilton oteli inşa edilecek, AVM yapmış olacağız. Symbol Kocaeli bittiğinde 2 bin 700 kişi istihdam edilecek" dedi.


"ULAŞIM AÇISINDAN ÖNEMLİ"

Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu Symbol Kocaeli kavşağının önemine dikkat çekerek, “Bu proje ulaşım açısından önemli bir proje. İnşallah kısa sürede projeyi tamamlayıp hizmete açacağız. Buradaki sıkışıklığı biraz daha gidermeliyiz" şeklinde konuştu. Ardından söz alan Vali Güzeloğlu, “İlimize ve ülkemize çok büyük katkıda bulunacak bir projeye imza atıyoruz. Kocaeli Türkiye ile birlikte büyüyor” ifadelerini kullandı.


“YERLİ ÜRETECEĞİZ”

Bakan Fikri Işık ise istikrar vurgusu yaparak, “Bu yatırımlar istikrarın ortaya çıkardığı yatırımlardır. Türkiye kendi ayakları üzerinde durmuş olamasaydı böyle projeler yapılamazdı. Bu tören Türkiye'nin gücünü göstermeye yeter. Üretim anlamında ne üretebiliyorsak yerli üreteceğiz.  Devlet alacağı her şeyi yerli üretimden alacak. Teknolojide de çalışıp dünya süper ligine gireceğiz. Yolla yolsuzluk bir arada olmaz” dedi.

 

PROJEDE 75 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

3 Ocak tarihinde başlanan proje 15 Mayıs’ta son bulacak. Projenin tamamı ise 64 milyon TL olacak. Büyükşehir tarafından yapılacak güney yan yol çalışması 40 milyon TL olacak. Köprüye 260 tane 120 cm çapında, 45 metre derinliğinde de kazık çakılacak. Köprünün ayaklarında 10 tane temel ayağı yer alacak. Yapılacak köprülü kavşağın orta noktasında kontrollü kavşak olacak. Yapılmakta olan Goodyear Köprülü Kavşağı projesinde 75 kişi istihdam ediliyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat