Özdilek

Çevre

Akar;Yalan Söyleme ‘Taş’ Olursun

Kent gündeminde olan Halıdere deki taş ocağına ilişkin, erken seçim görününce, AKP’li Fikri Işık açıklamalarda bulunarak Halıdere deki taş ocağını kapatacağız diyordu.

19 Ağustos 2015 Saat: 16:24
Akar;Yalan Söyleme ‘Taş’ Olursun
Akar;Yalan Söyleme ‘Taş’ Olursun

Bunun  üzerine bir açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili  Haydar Akar tepkisini şöyle dile getirdi

  Umarız her seçim öncesinde yapmış oldukları aldatmaca açılışlar ve temellere benzemez ve bu taş ocağı kapatılır. Ancak Sayın Fikri Işık aylardır gündem de olan ve bölge deki vatandaşlarımızın tepkileri ortada iken neden bu taş ocağına ilişkin 1 aydır kendisinden ses çıkmadığını açıklamalıdır.

  Kendisi benim taşocağı üzerinden şov yaptığımı ve kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğimi iddia ederken kendisinin de bu taş ocağına ilişkin bilgilendirilmediğini, arkasından iş çevrildiğini, bunun bir sabotaj ve art niyet olduğunu belirterek yine 13 yıldır parti olarak yapmış oldukları bize komplo, darbe, ihanet gibi mağduriyet cümlelerini kullanmıştır.

Yine bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan Fikri Işık Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin orman izni ve ÇED raporu için yargıya gideceğini belirterek konuda bilgisizliğini ortaya koymuştur. Hangi ÇED raporundan bahsediyor… Aylardır kent gündeminde bu taş ocağının ÇED olumludur raporu olmadığı ve mevzuatların arkasından dolanarak ÇED gerekli değildir raporunun Kocaeli Valiliğince verildiğini belirtiyoruz, yine Orman izninin de 20 Eylül 2015 de dolduğunu belirmiştik,  sayın Bakan hala bilgi sahibi değildir ve en büyük sabotaj ve ihanet de onun kentte olan biten hakkında bilgisiz olmasıdır. Ancak kendisi bilgi sahibi ve durumu görmek isterse birlikte Halıdere de bulunan taş ocağına gidebilir ve kendisine yerinde bilgi verebilirim. İçim yanıyor diyorsa bunu dolandırmadan beklemeden hemen uygulamaya geçirelim ve seçim öncesinde bu taş ocağının buradaki faaliyetine son verelim.

Açıklamalarına ilişkin, öncelikle konuyu Meclis gündemine getirerek vermiş olduğum soru önergesi mi şovdur yoksa Halıdere de yerinde yapmış olduğum incelemeler mi? Bunu açıklamalıdır. Yine Fikri Bey kendilerinin 1 ay önce Bakanlıkla görüştüklerini ve 3 müfettişin görevlendirildiğini söyleyerek en ufak bir doğruluk kırıntısı olmayan sözlerle açıklamalarına devam etmiştir. Bu kadar fütursuzca gerçek dışı açıklamalarına değim yerindeyse ‘Taş’ olursun Fikri Işık diyorum.

31 Temmuz da Meclise vermiş olduğum soru önergesi sonrası, 4 Ağustos günü Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM)  ile yapmış olduğum görüşmeler de taş ocağına ilişkin derhal inceleme başlatılacağını günü ve görevlilere ilişkin hazırlıkların netleştikten sonra şahsımın da bilgilendireceği belirtilmiştir. Daha sonra da 8 Ağustos günü 2 Şube Müdürü ve 1 Mali Uzmanın görevlendirildiği belirtilmiş ve taş ocağında incelemelerde bulunulmuştur.

 Yapmış olduğum tüm açıklamalarda ve Basın toplantıların da Eski Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın hiçbir taş ocağının açılmayacağı ve ruhsat verilmeyeceğine ilişkin sözlerini hatırlatarak bu taş ocağının 2013 yılında 22 yıl süresinin uzatılmasının bu kente ihanet olacağını belirterek biran önce gereken önlemlerin alınmasını dile getirmiştim. Yine konunun sonuna kadar takipçisi olacağımı ve bu taş ocağının kapatılması için tüm girişimlerde bulunacağını belirttim.

 

 

 

Ulusal ve özellıkle yerel basınımız duyarlılık göstererek konuyu her gün gündeme getirip cevaplar ararken Fikri Işık Cengiz Topel Havaalanın da incelemeler de bulunmuş, yeni müjdeler vermiş, 5.kez açılış yapması beklenirken de Diyanet İşleri Başkanlığı açıklama yapmış, daha önce hacı adaylarının kutsal topraklara Cengiz Topel Havalanın’dan gideceği belirtilmesine rağmen bunun iptal edildiği açıklanmıştır.

Şimdi yine bu taş ocağının izninin iptal edileceği belirtirken kendisine ilk defa inanmak istiyor ve daha önce de defalarca halka vermiş oldukları sözün yerine getirilmesini bekliyoruz. Bizler de bu konuda üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirerek, takipçisi olacağımızı bir kez daha tekrarlıyor kamuoyunun bilgine sunuyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat