Özdilek

Siyaset

Üzülmez 2 Yıllık İcraatını Anlatı

rtepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, göreve gelişinin ikinci yılında yaptıklarını prestij prolelerini anlattı.

1 Temmuz 2016 Saat: 11:02
Üzülmez 2 Yıllık İcraatını Anlatı
Üzülmez 2 Yıllık İcraatını Anlatı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, belediyenin 2 yıllık çalışmaları ve belediyecilik açısından sergilenen performansı ile ilgili My Green Otel´de basın toplantısı düzenledi. Belediye Başkan yardımcıları Bali Holat, Mehmet Filiz, Abdullah Yılmaz, Zafer Arat, Murat Sabri Çakır, Danışmanı Doç. Dr. Levent Atalı ile birlikte basının karşısına çıkan Başkan Üzülmez, 2 yılda Kartepe´de yapılan belediye hizmetlerini anlattı ve hayata geçirmek istediği projeleri açıkladı. Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Üzülmez iftarı da gazetecilerle birlikte yaptı.

KENT MEZARLIĞI KONUSUNDA RİSK ALDIK, ŞİMDİ SONA GELDİK

Muhalefetin çok eleştirdiği kent Mezarlığı konusunda sona gelindiğini söyleyen Üzülmez, “Kartepe birleşmeden önce her beldenin kendi mezarlığı vardı. Ancak gelişen ilçemizde bir kent mezarlığı ihtiyacı doğuyor. Belediye başkanları bazen risk almalıdır. Her ne kadar tam aynı örnek sayılamazsa da; önümüzde bir Sefa Sirmen örneği de olsa;  başkanların risk alması gerekiyor. Vatandaşların iki gün cenazelerini gezdirdiği bir durumda risk almak zorundasınız. Karayollarına ait bu alanda kent mezarlığı çalışması yaptık. Burası özel kişininmiş gibi işimiz durduruldu. Karayolları ile pazarlık bitti, Büyükşehir Belediyesi de meclisten burayı kent mezarlığı haline getirdik. Şu anda hatırla mezarlık sorununu çözüyoruz. Ama önümüzdeki günlerde çalışma başlayacak” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLERDEN VAZGEÇMEDİK

Üzülmez´in yaptığı çarpıcı açıklamalardan biri de kentse dönüşüm ile ilgili oldu. Başkan Üzülmez, “Kentsel dönüşümden vazgeçmedik. Vatandaşlarımız istediğimiz desteği verirse Köseköy Sanayi Sitesini şehir dışına çıkarmak ve bölgeyi ticari alan yapmak istiyoruz. Ayrıca projesi zaten hazır olan Emekevler ve Hacı Halim bölgesinde halkımız isterse kentsel dönüşüm yapabiliriz” dedi.

KARNE NOTUNU AÇIKLADI: 100 ÜZERİNDEN 70

Turizm konusunun meşakkatli ve zaman isteyen bir iş olduğuna dikkat çeken Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez “her aşamada turizmin gelişmesi için çalışıyoruz” dedi. Adem Turgut´un sorusu üzerine muhtarların iki ayrı kurum çatısı altında toplanmasının kendilerini etkilemeyeceğini söyleyen Hüseyin Üzülmez karne notunu da açıkladı: “Mükemmeliz diyemem ama barajı aştık. Bütçemize göre iyi işler yaptık. Notumuz da 70” dedi.

İKİ BÜYÜK SEL FELAKETİ YAŞADIK

İşte Üzülmez´in basın toplantısında söyedikleri: 2014 yerel seçimlerinden önce hazırlanan 41 projenin büyük bölümünü hayata geçirdik. Dünyanın birçok ülkesinde olan ve Kartepe´ye uyarlanan 20 proje de bitirilerek hayata geçirildi. Kartepe´yi etkileyen ve öncelik durumumuzu değiştiren olaylar oldu. Geçtiğimiz yıl iki sel felaketi yaşadık. Ayrıca iki seçim yaşandı. Seçim döneminde partimizle birlikte çalışmalar yaptık. Bu dönemde siyasi çalışmalar yaptık. Bu nedenle kısa süreli aksamalar yaşadık. Ancak toplamda bir sıkıntımız olmadı.

İLÇEMİZ YENİ; BUNA RAĞMEN ÇOK ÇALIŞTIK

Parke yol yapımı, park bahçelerin yeni sunumları ile ilçe olma kültürü ve dokusunu tamamlamış diğer ilçelerin toplamından daha fazla asfalt yapmak zorunda kaldık. Ama bölgenin tamamına baktığımızda hala eksiklerimiz var. Bütçemizin büyük kısmı kabul edilebilir bu tür hizmetlere ayrıldı. Bu diğer projelerimizi öteleme anlamına gelmedi. Yaptığımız mali politikalarla sahip olduğumuz gelirlerimizi düzenleyerek çalışmalar yaptık. Çizdiğimiz yol haritası ile 2 yılımızı tamamladık. Yeni ilçe olmanın zorlukları dışında yeni kadro değişimi de oldu. Uyum açısından bir miktar elbette zorlandık.

SES GETİRDİK

Geçmiş dönemde belde ve ilçe belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımızın bıraktığı bayrağı daha yukarı taşımak için çalıştık. Yerleşmiş sanayisi dışında sosyal yaşamı ve turizmi ile ses getiren bir ilçe haline geldik. Tamamlanmış, inşa aşamasında olan, uygulama ihalesi yapılmış projelerimiz, uygulamaya geçmemiş, planlanmış projelerimiz var. Kartepe, havayolu, demiryolu, TEM ve çevre yolunu içinde barındıran, hipodromu olan bir kent. Böyle bir kentten kent meydanı çalışmalarımızı başlattık. Şu anda vakıf üniversitesi çalışmaları başladı.

 İLÇEMİZİN TAMAMINI PLANLADIK

Üniversitemizin birçok yüksek okulu ve fakültesi ilçemizde bulunuyor. 10 bine yakın üniversiteli öğrenciyi içimizde barındırıyoruz. Okullarımın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında destek olmaya çalışıyoruz. Kartepe Spor Salonu bitmek üzere. Kartepelilerin birleşme sonrasında beklediği nazım imar planını tamamladık. Kartepe´nin tüm dokularını ve mahallelerini inceleyerek imar planlarını bitirdik. Şu anda kurumların ve vatandaşın itirazları değerlendiriyor. Bu itirazların ardından 1/1000´lik imar planını yapacağız.

SUKAY KENT İÇİN ÖNEMLİ BİR HİZMET

Bizden önceki dönem başlayan ve tamamlanan Sukay kent için önemli bir hizmet. Geçtiğimiz günlerde özelleştirdik ama aynı hizmet devam edecek. Hizmet binalarımızı değerlendirdik. Maşukiye belediye binamızı mahalle konağı haline getirdik. Ayrıca tarihi ya da kullanılmayan belediye mülkiyetlerimizi konak haline getirdik. Arslanbey Kültür Merkezi´nin ihalesini yaptık. Önümüzdeki günlerde inşaat çalışmaları başlayacak. Ketenceler Gençlik Kampı tamamlanmak üzere. Kartepeli gençlerimize hizmet edecek.

150 MİLYONLUK ALT YAPI YATIRIMI

Kent meydanı ve belediye hizmet binası ihalesi tamamlandı ve yer teslimi yapıldı. Müteahhidimiz çalışmalarını başlatırken biz de Büyükşehir ile birlikte çevre yollarına başladık. 41 projemizin içinde yer alan yeni Turizm yollarımızı bitirdik. Zirveye artık tek yoldan değil, 3 yoldan ulaşılabiliriz. Parke ve asfalt noktasında önemli çalışmalar yaptık. Yaşadığımız iki büyük sel felaketinin ardından İSU Genel Müdürlüğü ile yaklaşık 150 milyonluk alt yapı yatırımı 2016­2017 yılları arasında tamamlanmış olacak.

DOĞAL YAŞAM PARKI GELECEK

Tüm mahallerimizi pastel renklerle boyama projemiz var. Turizm açısından çok önemli. İnşallah uygulamaya geçirebileceğiz. Benim önemsediğim bir proje. Uygulayacağımıza inanıyorum. Ekoköy projesini geliştirerek devam ettiriyoruz. Uzuntarla Doğan Yaşam Parkı 1800 dönüm arazi üzerinde kurulacak. Nesli tükenmeye yüz tutmuş canlıların özgür bir ortamda yaşadığı, insanların tem örgüler içinde olacağı bir yaşam merkezi olacak.

TELEFERİK ZAMANINDA OLACAK

Dağ altı yürüyüş yolları ve bisiklet yolları projemiz devam ediyor. 13 kilometrelik bir yol olacak. Dinlenme noktalarının olduğu bir projemizdir. Projemiz devam ediyor. İç turizm açısından bize destek verecektir. Teleferik projesinin uygulama projelerini tamamladık. Tüm izinlerini aldık. Vaat ettiğimiz dönemde belki küçük sapmalar olabilir ama zamanında hayata geçireceğiz. Projesine ve uygulamasına Bakanlık 6 milyon lira destek verdi. Şu anda ihale aşamasına geldik. Birinci etap Derbent Poligon alanında hem teleferik kalkış noktası ve 5 yıldızlı otel yapılacak. Buradan Kuzu Yaylaya gidecek. Burada da kayak noktası, yeme içme noktalarının olduğu tesisler olacak. İkinci etabı ise SEKA Kamp´tan Derbent Poligona olacak.

KÖSEKÖY BATTI ÇIKTISI İHALE AŞAMASINA GELDİ

Her türlü planımızı yaptık. Yap­işlet­devret yöntemi ile çalışma yapıyoruz. Ama eğer bu olmazsa belediye olarak biz yapacağız. Eğer ilk proje olmazsa 5­6 aylık gecikme ile yapılacaktır. Köseköy Battı çıktı projesi ile ilgili de çalışmaların sonuna gelindi. Bu yılın sonunda ya da 2017 yılının başında bu projeye başlanacak. Şu anda ihale günü için çalışma yapılıyor. Kartepemize değer katacak bir proje oldu.

KENT MEYDANLARI HAZIR

İstasyon Mahallesinde büyük bir Külliye yapıyoruz. Yürüyüş yoluna cephe ve çok güzel bir proje yapacağız. Önümüzdeki günlerde Kartepe Belediyesi, Büyükşehir belediyesi ve cami derneği ile birlikte çalışmalara başlayacağız. Suadiye kent meydanın projesi bitti. 2017´de tamamlanacak. Derbent meydan projemiz de başlıyor. Maşukiye meydan projemizi aslında bitirmemiz gerekiyordu. Ama soğuk hava deposu vardı. Burada yaşanan sıkıntı nedeniyle kamulaştırma kararı aldık. Kamulaştırma fiyatı belirlendi. Projemizi hazırladık. Önümüzdeki dönemde bitireceğiz. Bütçesi hazır.

TURİZM MASTER PLANI BİTTİ

SEKA Kamp´ta bulunan SEKA´nın eski lojmanlarını restore ederek turizme kazandıracağız. Burası önümüzdeki yaz aylarına yetiştireceğiz. Kartepe´nin turizm master planlarını bitirdik. Turizm yatırımlarının teşvik edilmesi, yöre halkının kendi arsalarında bunglo evler yapması için engeller kaldırıldı. Evinde ve arsasında turizm yatırımı yapabilecek. Parklarımızı kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Dumlupınar Kanal projesini 2­3 aya kadar tamamlayacağız. Bizler sosyal belediyeciliğe çok önem veriyoruz. Bu konuda önemli projelere imza attık.

ALO EVLET HATTINI ÖNEMSİYORUM

Alo evlat hattı bizim için çok önemli bir proje. Hatta Türkiye´de örneği yok. Başta yaşlılarımız olmak üzere kurduğumuz hatlarda vatandaşların bize evine çocuğu olmayan, ona bakmayan biri olmayan kişilerin bize bildirmesini istedik. Burada bizim ekiplerimiz onların alışverişinden, evlerinin düzenlemesine, yıkanmasına ve kişisel temizliğine kadar, hastaneye ve doktora götürülmesine kadar her şeyi yapıyoruz. Hayırlı bir evladın anne ve babasına yapacağı işi biz yapıyoruz.

İŞSİZLİK SORUNUMUZ YOK

İstihdam büromuz çok iyi çalışıyor. Kartepe´de işsizlik sorunumuz yok. Sadece iş beğenmemezlik var. Bugün kadar 1415 kişiyi iş sahibi yaptık. Kadınlarımıza ücretsiz spor salonları, yaz­kış spor okullarımızı açıyoruz. Kartepeli çocuklarımıza spor noktasında destek veriyoruz. Ücretsiz tiyatro gösterimimiz ve geleneksel sünnet şenliğimiz var. Unutulmuş değerler festivalimizi geleneksel hale getirdik. 20 binden fazla kültür gezisi yaptık. Bu ay Sukay´da Türkiye şampiyonası yapılacak” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat