Özdilek

Ekonomi

Odabaş'dan Işık ve Karaosmanoglu’na Açık Mektup

Odabaş, Bakan Fikri Işık ve başkan İbrahim Karaosmaoğlundan açık mektuba açık cevap bekliyor.On binlerce işsize iş imakanı sağlayacak, milyonlarca insanımıza sağlıklı besleneme sağlayacak projeleri neden engellendiğini soruyor?

1 Haziran 2015 Saat: 14:03
Odabaş'dan Işık ve Karaosmanoglu’na Açık Mektup
Odabaş'dan Işık ve Karaosmanoglu’na Açık Mektup

Odabaşın basın açıklaması şöyle:

Başkan ve Bakan oldukları günden beri onlarca yazı, mektup, telefon ve e-mailden alamadığım cevabı seçim öncesi halkımızın gözü önünde, halkın hizmetkarı olduğunu söyleterek görev alan bu iki şahıstan istediğini ifade ediyor.

  1. Projemiz, ilk etapta Kocaelide 10.000 kişiyi iş sahibi yapacağı gibi, her geçen gün büyüyen tarfik sorununu Sanayinin il dışına çıkarılması ile çözecek ayrıca Tarım ve yerleşim alanlarını yok eden yanlış uygulamaya, sanayinin kent dışına ve tarım ve yerleşime uygun olmayan kıraç alanlara yönlendirilmesi ile son verilerek projenin tüm Türkiye’ye örnek olası ile Ülkede bir devrim gerçekleşecek.
  2. insanlarımızın ucuz ve doğal beslenmesini sağlayarak bu kaynakların insanımızın refah ve mutluluğuna harcanmasını temin edeceği gibi köylerde sağlanan istihdam nedeni ile kentlerden köylere göç akını ile kentlerimiz rahatlayacağı gibi 100 Milyar $ ihracat sağlanarak yurt dışında yaşayan insanların da doğal beslenmelerine katkı sunulacaktır.

ENGELLER 1.Bakan Işıktan sadece KOBİ OSB için yetki istedik, bizi dinlemek bile dinlemedi.

Her iki proje alanının fotoğraflarını  ve proje özetlerini ekte gönderiyorum.

Her ikisinden halkımız ve sivil toplum kuruluşu adına cevap bekliyorum.

                                                                                                          

                                                                                                           

   Bahri ODABAŞ                                                                                                                                                                          

MARSİAD GENEL BAŞKANI

İşte Projeler

PROJELERİN ÖZETİ

                     

Yıllarca değerlendirilemediği için TÜRKİYE’ye külfete dönüştürülen, Bir bölümü Depolarda bekletilip çürütülen veya zararına yağ yapılan, bir bölümü, maliyetinin altına AVRUPA’ya satılıp zararları 75 Milyona ödetilen, Türkiye’nin bereketli fındığını çeşitli ürünlere dönüştürmek için ARGE’si 5 yıl süren bir çalışma sonucu FINDIKTAN 41 ÇEŞİT ÜRÜN geliştirerek Kocaeli’de tanıtımına başladık.

Fındık görünümündeki MOB da 1 yıl kadar tanıtım ve satışını yaptık ancak İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat DOĞAN’ın MOB’u kaldırması ile projede değişiklik yaparak küçük standlarda büyük Market ve Akaryakıt istasyonlarında şimdilik 100 noktada Kocaeli ve İstanbul’da satışlarımız devam etmektedir. (Halkımızın yoğun talebi ile karşılaşıyoruz…)

 

HEDEFİMİZ:

Önce Türkiye genelinde, hemen akabinde tüm dünya ülkelerine satış noktalarımızı yayarak sağlıklı fındık ürünlerinden, önce Türkiye halkı, sonra dünya insanlarının yararlanmalarını sağlayarak fındığı, dünya markası yapmak istiyoruz.

Talebi karşılamak için fındık bölgelerinde entegre üretim fabrikalarını yaygınlaştırarak fındık bölgelerinin istihdamını kendi yörelerinde sağlamak istiyoruz.

 

İstihdam ve vergi yükünün çok büyük bölümünü üstlenen KOBİ’lerimiz, maalesef sahipsiz kalmış, kent içi ve yerleşim yerlerinde dar ve sağlıksız alanlarda üretim yapmaya çalışmakta, kent ve yerleşim bölgelerini de sıkıştırarak çarpık sanayi görüntüsü vermektedir.

 

HEDEFİMİZ:

Kentin ve yerleşim bölgelerinin dışında, tarım ve yerleşime uygun olmayan, kıraç bir alanda 3000 dönümlük bir alanda KOBİ’lere ait modern alt ve üst yapıya sahip, ucuz (metrekaresi 10 TL. civarı) bir bölge oluşturarak, KOBİ’lerimizin modern ve sağlıklı yerlerde üretim yapmalarını sağlayarak kent ve yerleşim bölgelerini rahatlatarak, bir kuruş yatırım yapmadan trafikte %20 civarında rahatlatma sağlayıp tüm Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz.

 

Dünya kaynaklarının büyük bölümünü sağlık harcamaları oluşturmaktadır. Bunun nedeni ise sağlıksız beslenmedir. Çaresi; sağlıklı doğal ürünlerin yetiştirilerek önce kendi insanlarımızın sonra dünya insanlarının yararlanmasını sağlamaktır. Türkiye; toprağı, suyu ve iklimi ile bu üretime uygundur.

 

HEDEFİMİZ:

Bir bölgede açık ve kapalı(sera) alanlarda organik ve doğal ürünler yetiştireceğiz. Aynı alanda, hayvan besi çiftlikleri ve mantar yetiştirme çiftlikleri olacak. Bitkisel ve hayvansal atıkları bir araya toplayıp gazlarından elektrik ve ısı elde edeceğiz. Kalan atıklardan 2 tür doğal mantar yetiştireceğiz. Başka, kalan atıklardan solucan yetiştirerek balık yemi ve toprağı işlemede kullanacağız, solucanın sindirim organından çıkan atıklar organik gübreye dönüşeceği için tekrar bitkilerin yetişmesinde kullanılarak geri dönüşüm sağlanmış olacaktır.

                                                               

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat